lauantai 18. huhtikuuta 2015

Haasteeseen vastaaminen1.     Sain haasteen Annalindalta Puutarhakompiaisia-blogista. Kiitos Annalinda. Tässä vastauksiani:


   1. Miten pääyit omalle alallesi (esim. viherala)?
    
    Olen viheralalla pelkkä harrastelija. Kaikki lähtee silkasta rakkaudesta 
        puutarhaan, kukkiin, puutarhan kauneuteen. Marttojen puutarhakursseja olenkäynyt, niihin olen ollut tyytyväine. Työurani olen tehnyt koulutuksen parissa, viimeiset 20 vuotta Karelia-ammattikorkeakoulussa Joensuussa. 
Etupihalta
2. Paras hetki päivässäsi?


     Tykkään illoista. On mukava tunne miettiä, mitä on saanut päivän aikaan aikaiseksi ja tehdä vielä kierros puutarhassa ja nähdä työn tuloksia.

Sivupihalta

3. Lempiruokasi, ruoka johon et kyllästy vaikka söisit sitä kuukauden joka päivä?

Lieköhän sellaista? Keitoista tykkään paljon, mm. torvisienikeitto on erinomaista. Tällaisista aineksista syntyy hyvä sienikeitto. Tosin itse olen hyvin huono ruoan laittaja; meillä ruoan valmistuksesta vastaa talon isäntä, jolle kokkaaminen on rakas harrastus.

 • 2 dl kermaa
 • 2 kpl salottisipulia
 • 1 rkl voita
 • 2 rkl vehnäjauhoja
 • valkopippuria
 • suolaa
 • 1 rkl tuoretta timjamia
 • 200 g mustia torvisieniä
 • 1 l kasvislientä4. Millaisia ihmisiä ihannoit?


Ihannoin ihmisiä – sekä miehiä että naisia – jotka ovat tehneet maailmalle  jotakin merkityksellistä. Ensimmäiseksi tulee mieleen Nelson Mandela. Olimme Etelä-Afrikassa viime vuonna juuri silloin, kun Mandela kuoli. Suru mustien keskuudessa oli  käsin kosketeltavaa.6. Paikka puutarhassasi, joka saa sinut hyvälle tuulelle?


Vaikea kysymys…Viime kesänä laitoimme pihaamme suihkulähteen, josta kovasti iloitsen. Vesiaihio on kiva olla puutarhassa. 

7. Paikka puutarhassasi, joka saa sinut erityisen huonolle tuulelle? :o)


Varmaankin höytypuutarha, joka ei tuota sillä tavalla kuin tahtoisi. Haluaisin kasvattaa chiliä, mutta ei taida onnistua näillä leveysasteilla avomaalla. 


8. Mitä päivää elämässäsi et vaihtaisi pois?


Yhtä päivää on vaikea nimetä, mutta valitsisin tähän lasten ja lapsenlasten syntymisen. Omia lapsia minulla on kolme. Lapsenlapsia on kaksi: Juho 4 v ja vauva-neitokainen 0 v. Tässä Juho 4 v sekä vauva.
9. Seuraatko puutarhatrendejä? Mikä on ollut mielestäsi upein ja mikä kauhein?


Luen puutarhalehtiä ja puutarhakirjoja. Minusta on hienoa, kun puutarhassa voi kierrättää kaikkea mukavaa ja siten hyödyntää esimerkiksi kirpputoritavaraa. Pidän mielelläni pientä hyötypuutarhaa mutta kasvihuone ei ole minun juttuni.

Tiilien uusiokäyttöä
  10. Lempikasvisi?


Taitavat unikot olla minun lempikukkiani.11. Mistä sait ajatuksen blogin kirjoittamiseen?Ajatus siitä, että voi jakaa puutarha-asioita muiden puutarhoista kiinnostuneiden kanssa. Näin voi saada uusia ideoita ja kuulla muiden kokemuksista. Suomi on iso maa; eri puolella Suomea on erilaisia kokemuksia.

 
Tästä se taas alkaa. Hyvää kevättä kaikille!

9 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja :) Tykkään kovasti tuosta sinun kivikkopuutarhastasi, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki. Tykkään paljon kivestä, sekä luonnonkivestä että vuolukivestä.

   Poista
 2. Sinulla on ihana puutarha! Paljon pieniä yksityiskohtia, suloinen. Aina kun vain pään kääntää voi nähdä aina jotain uutta mitä ennen ei ole nähnyt! Sellainenkin vaikutelman puutarhastasi tulee. Ajattelitko osallistua avoimien puutarhojen päivään? Ehkä kannattaisi, puutarhasi on niin upean oloinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Osallistun Avointen puutarhojen päivään, se on tänä vuonna 28.6. Olen osallistunut jo kahtena kesänä, ne ovat tosi mukavia tapahtumia.

   Poista
 3. Kiva kun jaksoit vastailla, hyviä vastauksia! :)

  VastaaPoista
 4. Sinulla on kivat sivut ja kevät saa puutarhapeukalot aina syyhyämään. Onnea uusille tuleville istutuksille

  VastaaPoista
 5. Kiva jos tykkäsit. Tällaiset haasteet ovat mukavia.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...