maanantai 8. helmikuuta 2016

Suomalainen puutarhakirja - A review on a garden bookBlogini arvonnassa on palkintoina kolme puutarhakirjaa, joista kahta olen kuvannut jo aiemmissa postauksissani. Tässä postauksessa muutama sana kolmannesta kirjasta eli kysymyksessä on  Paula Ritanen-Närhin Suomalainen Puutarhakirja. 


 This review is only in Finnish, because this garden book is in Finnish.

Kirja on ilmestynyt  vuonna 2008, mutta nyt siitä on otettu uusintapainos. Tuore kirja tuli markkinoille pari viikkoa sitten. Paula Ritanen-Närhi on tutustunut suomalaisiin puutarhoihin kahden kesän aikana. Hän on vieraillut valokuvaaja Jarmo Wrightin kanssa 14 puutarhassa Kemijoen rannalta eteläiseen Suomeen.  Kaikki kirjassa kuvatut puutarhat ovat aivan ihania ja kauniisti kuvattuja. Ja kaikki neljätoista puutarhaa ovat niin erilaisia! Siinä se puutarhaharrastuksen ihanuus onkin – jokainen tekee puutarhastaan ihan oman näköisensä. Monelle puutarhaharrastus on hyvä vastapaino normaalille työnteolle; työssä on tiukat normit, joiden mukaan tulee toimia, kun taas puutarhassa jokaisella on vapaus toteuttaa itseään haluamallaan tavalla. Onneksi ei ole olemassa mallipuutarhaa, jonka mukaan puutarha pitäisi suunnitella.

Kirjassa on kuvattu hyvin erilaisia puutarhoja. Mukaan mahtuu maatilan pihamaa, englantilainen puutarha, kivipuutarha, vanhan talon piha, maisemapuutarha, kesäpaikan puutarha, puuhailijan puutarha ja ekotaiteilijan puutarha. 
Pienempiä puutarhoja edustavat terassipuutarha katolla, siirtolapuutarha ja feng shui –puutarha.


Osa puutarhoista on erikoistunut tietyntyyppisiin kukkiin. Yhdessä puutarhassa on runsaasti  sipulikukkia, toisessa taas puolestaan on runsaasti kärhöjä. Eräs puutarha taas tavoittelee kukkivaa puutarhaa koko kesäksi. Jokaisen puutarhan esittelyn loppuosassa on kyseiseen puutarhaan liittyvä kysymysosio. Kirjan loppuosassa on mukava Puutarhuri vastaa –osio, jossa saadaan vastaukset mitä erilaisempiin kysymyksiin alkaen kasvien hoidosta ja lisäämisestä sekä tuholaisten torjunnasta. Kirjan upeat valokuvat on ottanut Jarmo Wright.

Uskon, että tästä kirjasta nauttivat kaikki puutarhaharrastajat. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin, eli olen varma, että lukija saa uusia ideoita omaan puutarhaansa ja runsaasti tietoa.

Paula Ritanen-Närhi: Suomalainen puutarhakirja. Valokuvat Jarmo Wright. 2016. (ensimmäinen painos 2008). Otava.

Kiitos Otava!

Arvonta blogissani on vielä meneillään, eli jos et ole vielä osallistunut, niin hyvin ennätät vielä. 

Mukavaa viikkoa!

17 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta kirjalta ja etenkin kuvat näyttävät oikein kauniilta.

  VastaaPoista
 2. Tuo taitaa olla pakko ostaa, jos en voita;)

  VastaaPoista
 3. Olen varmaan lainannut kirjastosta tämän joku vuosi sitten, koska näyttää niin tutulta. Hyvä teos ja ennenkaikkea kotimainen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin olet saattanut lainata tämän, koska ensimmäinen painos ilmestyi jo aiemmin. Samaa mieltä kanssasi; hyvä teos.

   Poista
 4. Näyttää kiinnostavalta kirjalta!

  VastaaPoista
 5. Onkohan tänä vuonna tulossa mitään uutta? Pariin vuoteen ei ole tullut mitään innostavaa. Olen tukeutunut ruotsalaisiin, kun niitä ei suomenneta. En oikein jaksa innostua ruukkukasvikirjoista, joita käännetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole kuullut, että olisi tulossa jotakin. Suosin kyllä suomalaisia, jos suinkin mahdollista.

   Poista
 6. Tuo on todella hyvä kirja, hankin silloin aikoinaan jo tuon ja moneen kertaan olen sitä lueskellut.

  VastaaPoista
 7. Paula Puutarhatoimittajalta terveisiä! Törmäsin tähän kirjaesittelyyn netissä, hauskaa! Kirja on minulle hyvin nostalginen, sillä kirjoitaessani sitä ei ollut Avoimia puutarhoja juuri ollenkaan. Tein samaan aikaan Puutarhaunelmia samalla idealla - tutustumismatkoja erilaisiin yksityispuutarhoihin. Voi, miten hauskaa se olikaan. Jatkan kyllä samaa, nyt teen pihoista lehtijuttuja. Saa vinkata ;)! Hyvä puutarhakevään jatkoa Pihakuiskaajalle ja hänen lukijoilleen! Paula Ritanen-Närhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paula. Kiva kun vastasit; ihanaa oli saada viestisi. Kiitos vielä kerran hurmaavasta kirjasta. Hyvää kevään odotusta myös sinulle.

   Poista
 8. Oi, näyttää kauniille kirjalle - tuolta voisi löytyä ideoita meidän uuden pihamme suunnitteluunkin kenties! ;) Vieläkö ehtii siis mukaan arvontaan? :)
  P.s. Blogissani odottaa sinua haaste... ;)
  Ihanaa viikonloppua!! <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...