torstai 19. tammikuuta 2017

Tilinpäätöshaaste

Hei kaikille ja mukavaa torstaipäivää! Meille luvattiin täksi päiväksi auringonpaistetta, mutta aurinkoa ei vaan näy, joten kuvaamisen sijasta istun täällä koneen ääressä. Uudeksi blogini lukijaksi liittyi Sirkku Kukkia & Haaveita -blogista. Tervetuloa Sirkku! Sirkulta nappasin tilinpäätöshaasteen, kun en siihen ole vielä osallistunut.

Ennen kuin menen tilinpäätösasioihin, haluaisin kiittää ihanaa Pirkkoa Vaarin torpan puutarhasta. Pirkko muisti minua ja neljää muuta bloggaria  blogiystäväpostauksessaan. - Ihan liikuttuneena luin tätä postausta - lämmin kiitos Pirkko.


.
Nyt sitten tilinpäätöseen. Tarkoitus on vastata muutamiin kysymyksiin menneestä vuodesta, tehdä, kuten otsikko sanoo, tilinpäätöstä.


Mitä unelmia toteutit vuonna 2016?

Viime kesän tavoitteena oli saada puutarhan sivun polku kuntoon. Ja saatiinhan se kuntoon.


Talvella mietin kovasti, mitä takapihan pienelle kaistaleelle tekisi ja sitten alkukesästä se sitten loksahti paikalleen: Sinne perustetaan miniatyyripuutarha, eli tuttavallisesti Costa Rica. Mitä opit?

Varmaan sitä koko ajan puutarhahommissa jotakin oppii, esimerkiksi kasveista ja niiden ominaisuuksista. Kun kasveja ei entuudestaan tunne, niin istuttaessa kuvittelee helposti kasvin jäävän paljon pienemmäksi. Näin minulla kävi mm nauhusten kanssa, eli sitten vaan siirtohommiin. Viime kesän paras anti oli ehkä uusi lämpökompostori, josta jo syksyllä sain otetuksi multaa.


Mitä murehdit?

Alkukesällä varmasti kimpassa puutarhabloggareiden kanssa  murehdittiin rankkaa talvea, joka tekikin aikamoisia tuhoja meilläkin. Niistäkin selvittiin – ainakin jotenkuten. Vieraita kävi puutarhassamme runsaasti viime kesänä. Ennen vierailua aina hermoili, että onko puutarha tarpeeksi hyvässä kunnossa, mutta jokainen vierailu oli aina ilon aihe. Eli lämmin kiitos kaikille Pihakuiskaajan puutarhan vierailijoille.

Mistä nautit?

Tykkään kovasti puutarhastamme. Se on minulle ilon aihe koko kesän; keväällä nauttii narsissien ja tulppaanien kukinnoista ja sitten kun unikot, leimut, nauhukset ja liljat ehtivät täyteen kukkaan, kaikki on täydellistä. Se, että saa itse suunnitella, itse kokeilla ja itse toteuttaa, on hieno juttu. Erityinen ilon aihe viime kesänä oli perhoset.Mistä haaveilet vuonna 2017?

Kotipuutarha-lehdessä todettiin kauniisti (Garden Media Groupia mukaillen), että vuonna 2017 rakastamme puutarhaa ympäri vuoden, 365 päivää. Kaikenlainen vihreä kotona, kaupunkien puistoissa ja harrastajien puutarhoissa lisää tutkitusti hyvinvointia. Me puutarhaa rakastavat harrastajat hoidamme maata ja kasveja lempeällä kädellä ja teemme koko maapallosta paremman paikan. 

Sana-Sepon kanssa toivotamme kaikille mukavaa tammikuun jatkoa!

59 kommenttia:

 1. Toi teidän Mini Costa Rica on kyllä niin symppis :) . Ja koko puutarha kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka. Costa Ricaan ollaan oltu kovin tyytyväisiä, ja lapsiakin se jaksaa viehättää.

   Poista
 2. Teillä on kaunis, idyllinen puutarha, jossa on mukavia yksityiskohtia. Monta sanomaasi asiaa on helppo allekirjoittaa. Mukavaa tammikuun loppupuolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti. Mukavaa tammikuun jatkoa myös sinulle.

   Poista
 3. Oikein ihanuuksien ihanuus tämä puutarha.Kesää odtellessa oli mukava piipahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RaijaAnnikki. Kiva kun tykkäsit. - Mukavaa torstai-iltaa!

   Poista
 4. Olipas kivasti kirjoitettu katsaus vuodesta. Tämä harrastus todella lisää hyvinvointia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta. Samaa mieltä, puutarhaharrastus lisää hyvinvointia hyvin monella tavalla.

   Poista
 5. Kiva juttu! Hieno haave tälle vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienillä suunnitelmilla mennään eteenpäin, mutt aisojakin haaveita saa olla. - Mukavaa torstai-iltaa!

   Poista
 6. Kiitos itsellesi! Teidän puutarhassa ihailen eniten sen ryhdikästä jäsentelyä erilaisiin teemoihin. Kulkuväylät ja materiaalit rajaavat tehokkaasti ja jokaisella alueella on oma tunnusmerkkinsä. Lisäksi olette onnistuneet sujauttamaan huumoria mukaan - usein tässä heittäydytään liian tosikoiksi! Hyviä kevään suunnitteluhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko. Valon lisääntyessä ajatukset kääntyvät yhä useammin puutarha-asioihin. Mukavia suunnitteluhetkiä myös sinulle!

   Poista
 7. Kiva tilinpäätöskatsaus menneeseen vuoteen ja kukkea kuvakollaasi.
  Takapiha on myös kaunis kivettyine polkuineen.

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus ja teidän oma Costa Rica on aivan hurmaava.
  Tämäkään talvi ei ihan ongelmitta mene kasvien kannalta, mutta toivotaan parasta.
  Ihanaa kevään odotusta... ja sen matkan myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. Kyllä me itsekin tykätään kovasti Costa Ricasta. - Mukavaa tammikuun jatkoa sinulle!

   Poista
 9. Ihanasti kuvasit ja kirjoitit vuosikatsauksesta:)

  VastaaPoista
 10. Tuo polku teidän puutarhassa on aivan ihana! Ja kaunis on muutenkin puutarha. Mitä tulee tämänpäivän aurinkoon, niin sitä minäkin luulin aamulla, että sitä tänään näkisin, kun aamutaivas oli vielä kirkas. Vaan eipä se aurinko halua pilven takaa nyt näkyviin. No, jonain muuna päivän sitten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö. Sinun pitää ensi kesänä tulla käymään täällä meillä. Huomiseksi on luvattu aurinkoa!

   Poista
 11. Olen aivan varma, että pihasi on jokaiselle vierailijalle elämys. Huoli pois! Sinulla on siellä kaikkea kivaa ja ennen kaikkea pihasi on aina niin viimeisen päälle siisti. Ihanaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, kauniisti sanottu. Mukavaa tammikuun jatkoa myös sinulle!

   Poista
 12. Täältä kaukaakin katsottuna näkee että puutarha saanut osakseen runsain mitoin intoa, energiaa, rakkautta ja työtä ja ties mitä kaikkia tunteita, haaveita ja toiveita vuoden mittaan. Melkeinpä elämäntyö. Ei tule koskaan valmiiksi ja hyvä niin. Muutaman kuukauden kuluttua taas kuopsutellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita. - Totta, muutaman kuukauden kuluttua taas kuopsutellaan! - Mukavaa kevään odotusta!

   Poista
 13. Puutarhasi on aina niin huolella hoidettu. Pienet yksityiskohdat, kuten Costa Rica ovat tosi piristäviä ja tekevät puutarhastasi persoonallisen. Tykkään, kun puutarhaankin sisältyy monenlaisia tarinoita.
  Oikein mukavaa tammikuun jatkoa sinulle ja hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between. Minäkin tykkään, että puutarhaan ja moneen muuhunkin asiaan liittyy tarinoita. - Mukavaa kevään odotusta myös sinulle!

   Poista
 14. Puutarhakuviasi on aina ilo katsella!
  Mukavaa tammikuun jatkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 15. Ihana puutarha! Ja unikot ovat kauniita. Tuo kompostori on vieläkin meille hankkimatta, ehkä joskus? Ei meilläkään ole vielä aurinkoa näkynyt, ja tuuli on aivan hirmuinen. Kevätaurinkoa odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina. Meilläkin nousi juuri äskettäin kova tuuli. Huomiseksi on luvattu aurinkoa, eli olisi mukava jos pääsisi kuvaamaan. Mukavaa torstai-iltaa!

   Poista
 16. Tilinpäätöksesi oli alan termien mukaan Positiivinen!

  Toivottavasti tuuli ei sieppaa tätä kommenttia taas mukaansa, meillä räpsii sähköt tuon tuostakin myrskyn vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun ollaan positiivisen puolella, eli tase näyttää plussaa. Näin pitääkin olla, kun on kysymys puutarhahommista. Meillä on noussut kova tuuli. - Mukavaa torstai-iltaa!

   Poista
 17. Ihanalta näyttää tilinpäätöksesi :) Tuosta teidän kauniista puutarhasta niin mielellään näitä kuvia katselee, kukkasia ja muitakin mukavia yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 18. Mukava tilinpäätös ja niin kaunis puutarha. Costa Rica tuo kivaa huumoria puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansu. - Mekin tykkäämme kovasti Costa Ricasta. - Hyvää kevään odotusta!

   Poista
 19. Oi miten ihana sivupolku! Ja minipuutarha! Pienet yksityiskohdat tekevät puutarhasta niin vastaanottavan, rakkaudella tehty, se välittyy.

  VastaaPoista
 20. Olipas mukava haaste ja kivaa lukea vastauksiasi! Aivan upea tuo polku ja todella sympaattinen Costa Rica, ihana pieni yksityiskohta puutarhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku. Tämä oli kiva haaste. Kiva kun sinäkin tykkäät Costa Ricasta.

   Poista
 21. Hauska tuo Costa Rica! Muutenkin pihasi on persoonallinen ja hyvin hoidettu. Sana-Seppokin löytyy intohimoisen lukijan pihalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene. Kiva kun sinäkin tykkäät Costa Ricasta.

   Poista
 22. Kiva polku, niin siisti! Upeat ovat myös Unikot pihallasi! Haasteet ovat kiva tapa kerrata menneitä vuosia ja asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin oikein mukava haaste. Unikot kuuluvat suosikkikukkiini. - Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 23. Ihania kuvia ihanasta pihasta <3 Täältä Niinivaaralta tulee Sana-Sepolle terveisiä ja teille hyviä lukuhetkiä viikonloppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista. Sana-Seppo ottaa terveiset vastaan ja toivottaa lukuhaluja sinne Niinivaaralle. Sana-Seppo odottaa kovasti jo ensi kesää.

   Poista
 24. Ovatko polkusi reunakivenä olevat kivet punatiiltä? Kiinnostaisi tietää, miten kestävät pakkasta? Sinullakin on kompostori oppimisen aiheena, kuten minullakin. Kompostori rules!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polkujen reunakivet ovat Lakan Betonin mukulakiveä. Täällä on Lakan Betonin tehtaanmyymälä, josta saa kiviä tosi edullisesti. - Samaa mieltä, kompostori rules!

   Poista
 25. Positiivinen tilinpäätös. Aurinko pilkistää tänään ja kevät on aluillaan. Mukavaa kevään odotusta sinulle. Kaunis on kesäinen puutarhasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja. Kyllä, tilinpäätös on positiivinen. Mukavaa kevään odotusta myös sinulle!

   Poista
 26. Olipa tilinpätöksesi mukavaa luettavaa. Todella kaunis polku ja viehättävä miniatyyripuutarha! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 27. Ihanaa, että osaat myös nauttia ja viihtyä puutarhassasi, Monesti tuntuu että kaikki puurtaminen menee nauttimisen edelle.
  Toivotaan meille kaikille parempaa puutarhavuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän toivotukseen on helppo yhtyä, eli hyvää puutarhavuotta 2017 meille kaikille!

   Poista
 28. cudowne miejsce :)
  beautiful place :)

  VastaaPoista
 29. Hyvä tilinpäätös! On sinulla niin kaunis ja hyvinhoidettu puutarha. Mekin olemme muutamana vuonna käyneet tutustumassa erilaisiin puutarhoihin ja pihoihin avoimet puutarhat-päivänä. Aina saa uusia vinkkejä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...