maanantai 24. kesäkuuta 2019

Juhannuksen viettoa

Viime viikosta tulikin kiireinen viikko. Kuten olen jo aiemmin maininnut, 92-vuotiaan äitini hoitopaikka on Leppävirran Attendo. Olemme hoitoon todella tyytyväisiä. 

Niinpä sitten laitettiin myyntiin hänen rivitalokaksionsa ja se sitten menikin kaupaksi. Aikaa meni noin kolme kuukautta. Viime viikolla oli kaupanteko, mutta sitä ennen piti saada asunto tyhjäksi. Ja koska muilla sisaruksilla ei ollut aikaa, niin minä sitten tyhjensin asunnon ja lopuksi vielä tein ison siivouksen. Miten voi kaksioon saada mahtumaan niin paljon tavaraa! Mutta nyt ollaan siis voiton puolella, kaupat on tehty.  

Leppävirran reissun jälkeen kiireesti juhannuksen viettoon Punkaharjulle. Sää oli mitä parhain, aurinko paistoi ja oli lämmintä. Kävimme myös Punkaharjun vanhalla asemalla.

Kauniita kurjenmiekkoja mökin rannassa

Rantamaisemaa

Sää oli mitä parhain vaikka purjehtimiseen.

Aurinko laskee

Aurinko laskee
Auringon laskettua


Keskiyön kauneutta


Punkaharjun vanha asema on kunnostettu todella kauniiksi ja vanhaa arkkitehtuuria arvostavaksi. Tiloissa on Hannu Palosuon taidenäyttely. Tässä Miina Äkkijyrkän lehmäteos.
Sisätiloista. Kaunista on. 
Jätskit Lotta-kioskilla.
Mukavaa kesän jatkoa kaikille!

52 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat auringonlaskusta ja hienolle näyttää Punkaharjulla. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihania keskikesän kuvia. Näissä silmä lepää. 😊😊🌼

  VastaaPoista
 3. No huh. Asunnon tyhjentäminen yksin on valtava urakka, joten hatunnosto sinulle täältä.

  Ja kauniita kuvia jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aikamoinen urakka oli asunnon tyhjentäminen. Mutta nyt se on onneksi tehty. Kiitos kehuista.

   Poista
 4. Kyllä niissä aina tuntuu vaan olevan hommaa, oli se asunto minkäkokoinen tahansa, sitä saa vuosien saatossa kerätty kiitettävän paljon tavaraa pienempäänkin huusholliin.
  Kauniita maisemia, ihana kun olet päässyt nauttimaan kuitenkin kauniista kesästä <3
  Tuo Punkaharjun vanha asema on kaunis kuin mikä.

  Aurinkoista kesää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkaharjun maisemat ovat kyllä kauniita. Tuohon asemaan olen niin ihastunut. Mukavia kesäpäiviä myös sinulle!

   Poista
 5. Suuri urakka onnistunehesti takana. Ihanan näkööstä juhannuksen viattua. Tuaho lehemäteoksehen on tainnu upota ainaki yks romuauto.
  Ihana Itävallanmatka teillä! Mukavaa kesän jatkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, iso urakka oli, mutta onneksi se on jo takanapäin. Mukavia kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 6. Auringonlaskut ja -nousut ovat niin upeita! Tuo tavaran kerääminen on monen helmasynti. Itse olen alkanut tehdä 'kuolinsiivousta' jo elinaikanani. Ihan oikeasti! Olen käynyt tavaroita läpi, vienyt kirpputoreille, myynyt ja hävittänyt. Perikunnalla paljon helpompaa. Vai jättivät sinulle koko valtavan urakan! Onneksi asunto meni kaupaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tosi onni, että saatiin asunto kaupaksi. Se ei ole mikään itsestäänselvyys tuollaisella aika pienellä paikkakunnalla. Nyt se on onneksi tyhjennetty. Minäkin olen pyrkinyt siihen, etten hamstraa tavaroita, mutta en tiedä millaisella menestyksellä se on onnistunut.

   Poista
 7. Kauhean kivoja matkakuvia ja maisemakuvia. Äitini tykkää Äkkijyrkän lehmätaiteesta 🐄

  Teitpä suurteon asunnon tyhjentämisessä. Hatunnosto sinulle 🌹 ja ruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita. Aika iso urakka oli asunnon tyhjentäminen, mutta nyt se on tehty! Kiitos ruususta.

   Poista
 8. tuolla Hyrsylän mutkassa (Aira samulinin) on myös Äkkijyrkän iso peltinen lehmä.Minulla ihan samanlainen tilanne kuin sinulla, olen ollut tyhjentämässä äitini asuntoa, äitini hoitopaikka on myös attendon joka on lieksassa, en voi valittaa hänen hoidosta, minä olen suuren osan huonekaluista ja muusta tavarasta lahjoittanut löytöpuoti kirppikselle.Hienot kuvat, taitavat olla pielistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän on ihan samat jutut meneillään. Kiva kuulla, että teilläkin ollaan Attendoon tyytyväisiä. Kuvat ovat Punkaharjun Puruvedeltä.

   Poista
 9. Tuttua puuhaa tuo asunnon tyhjennys viime kesältä, jolloin yhdeksänkymppinen äitini muutti senioriasuntoihin. Saitte sentään asunnon myytyä. Me ei saatu rivitalokaksiota kaupaksi, oli muutaman kuukauden myynnissä, mutta sitten piti ottaa vuokralaiset. Onkohan Seinäjoella kaikki rikkaita, kun ostavat vain uusia asuntoja :)
  Hienoja sinulla nuo auringonlaskukuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin ollut ihan samanlaisia kokemuksia. Onneksi saatiin asunto myytyä, vaikka eihän se Leppävirta mikään niin virkeä paikkakunta ole. Tosin hintaa jouduimme tinkimään aika tavalla. Mutta onneksi kaikki on nyt selvää. Mukavia kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 10. Kiitos upeasta nojatuolimatkasta Punkaharjulle, kuvat pysäyttivät ihaillen viipyilemään niiden äärellä! Kurjenmiekka on yksi suosikeista pilkoittaessaan kuin pieninä aurinkoina ruovikon seassa.

  Oli mieluisaa lukea, että olette tyytyväisi äitisi hoitopaikkaan. Niin paljon lukee ja näkee - itse viimeksi juhannusaattona - muuta, surullista... Nuo kerätyt aarteet, kyllä niitä mahtuu uskomattomasti. Anopin jäljiltä oli vajaa vuosi sitten omakotitalo, jossa oli 50-vuotta asuttu ja pidetty varuiksi tallella. Nyt Sinulla on koko kova urakka tehty, joten hatunnosto yksintehdystä täältäkin.
  Hissuksiin olen itse alkanut todeksi elää Helena Anhavan muistelmateoksen viisautta: "Toimita talosi." Hyvillä mielin kohti aurinkoisia, uusia kesäseikkailuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka kommenteistasi. Kurjenmiekka on tosi kaunis ja piristävän värinen kukka. Kyllä sitä itsekin pitäisi miettiä, mitä kaikkea säilyttää kotonaan, eli mielellään kaikki turha pois. Mukavia kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 11. Ihana, että pääsit voimaantumaan ja nauttimaan juhannuksesta Punkaharjulle suururakan jälkeen. Kyllä vanhempien asunnon tyhjennys ja siivous pitäisi tehdä yhdessä kaikkien sisarusten kanssa, eikä jättää vain yhden kontolle. Liittyyhän siihen myös psyykkistä luopumista ja sen käsittelyä. Toivottavasti sait korvauksen vaivannäöstäsi. Kiitos vielä mukavasta blogista! Terv. Kaija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kauniista kommentistasi Kaija. Pääasia on, että asunto on nyt tyhjä ja kaupat on tehty. Hieno juhannus Punkaharjulla tarjosi hyvän vastikkeen. Kauniita kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 12. Kauniita kuvia ja tunnelmia juhannuksen ajalta! Punkaharjulle pitäisikin tehdä kesäretki, kerran olemme vain siellä käyneet, upea paikka se on.

  Mukavia ja aurinkoisia kesähetkiä ja kuvailuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Punkaharju on kyllä kaunis paikka, siellä on paljon kaunista katseltavaa. Vaikka kyllä täytyy sanoa, että kaunista suomalaista luontoa löytyy lähes kaikkialta Suomesta.

   Poista
 13. Kyllä on hommaa kaikenkokoisten asuntojen tyhjennyksessä. Ja vaikka kuinka tyhjennät, vielä löytyy joku komero jossa on jotain. Hienoa kun meni kaupaksi asunto.
  Punkaharjulla on käyty, mutta ei asemalla. Rantamaisemat on ihan upeita juhannuksenviettoon.
  Oliskikohan tuo Äkkijyrkän veistos ollut myös joskus täällä Tampereella Väinö Linnan aukiolla. Olen kyllä kuvannut sen silloin, jos löytyis jostain se kuva vielä.
  Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti paljon tyhjennettävää löytyy kaikista asunnoista. Ehkä vanhoilla ihmisillä on vielä enemmän sitä tavaraa, kun mitään ei ole raastittu heittää pois. - Mukavia kesäpäiviä sinulle.

   Poista
 14. Hui! Kauhistuttaisi, jos joutuisin yksin tekemään tuollaisen urakan. Toisaalta olen kuullut myös niitä versioita, kun sisarusparvi tyhjentää vanhempiensa asuntoa, joka asiasta riidellään, eikä valmista synny millään.

  Ihania kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä sellaistakin varmasti on, että sisaruksille tulee kaikenlaista riitaa. Meille ei ainakaan tullut! Mukavia kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 15. Sinulla on ollut kova työ asunnon tyhjennyksessä ja siivouksessa! Kauniita kuvia upeista maisemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Iso homma se oli, mutta onneksi on nyt ohi ja asunto on myyty.

   Poista
 16. Me vanhat ollaan mestareita, mitä tulee asuntojen täyteen ahtamiseen :)
  Onneksi urakkasi on ohi.
  Ihania kuvia ja mitkä maisemat.
  Hyvää kesäkuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti. Näin on, tuntuu että äitini ei ollut heittänyt mitään pois, vanhat ja rikkinäiset tavaratkin oli tallessa. Mukavaa kesäkuun loppua sinulle!

   Poista
 17. Suuren urakan olet tehnyt! Ihania kuvia ja maisemia, kyllä noissa näkymissä silmä ja mieli lepää. Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu. Mukavaa kesäkuun loppua myös sinulle.

   Poista
 18. Minä tykkään Miinan lehmistä :) Upeita maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika upea tuo Miinan lehmä on tuossakin aseman edustalla. Punkaharju on kuulu kauniista maisemistaan.

   Poista
 19. Paljon tulloo kerättyy tavaroo itsekullakin! Punkaharju onkin kaunista seutuu! Keltakurjenmiekat kukkii tiälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltakurjenmiekka on kaunis kukka, todellinen rantojen kaunotar.

   Poista
 20. Upeita kuvia jälleen!
  Uskon, että oli kova työ tyhjentää äitisi asunto.
  Ihastuttava tuo Lotta-kioski!
  Lempeää kesäkuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma. Mekin ihastuimme tuohon Lotta-kioskiin. Se on ihan uusi. Mukavaa viikkoa myös sinulle.

   Poista
 21. Ihanan rauhoittavia järvimaisemia ja väri-iloa Punkaharjulta! :)
  Onpa sinulla ollut urakka! Minulla on tuollaiset siivoukset vielä edessä ja uuvuttaa jo ajatellakin niitä. Omaakin tavarapaljoutta pitäisi vähentää jo nopeamalla tahdilla kuin se tapahtuu.
  Kiitos kommentistasi tänään! Huomasitko myös puutarhapostaukseni Oxfordista?
  Itse hotellihuone oli aika pieni eikä näköalakaan ollut kovin ihmeellinen, siksipä laskinkin hotellin kirjaston yhdeksi hotellin parhaista puolista. :)
  Ihanaa keskikesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Sara. Käynpä heti katsomassa puutarhapostauksesi Oxfordista.

   Poista
 22. Otan osaa tuohon kaksion tyhjennysrumbaasi.
  On mahtanut olla melkoinen rupeama.
  Onnittelut jaksamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Onneksi urakka on nyt onnellisesti ohi. Mukavia kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 23. Ihanat kuvat! Hyvää kesän jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kuvakehrääjä. Mukavia kesäpäiviä myös sinulle!

   Poista
 24. Aivan ihania kuvia jälleen kerran, kiitos niistä.

  Kovan urakan sait puserrettua, onneksi pääsit sen jälkeen noihin maisemiin ja lepäämään.

  Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
 25. Äitini kuoli eilen lieksan partalanmäen palvelutalossa, laitoin pienen postauksen eilen.

  VastaaPoista
 26. Hei herra ja rouva.
  Mikä on projektisi?
  Sinulla on vaikeuksia kehittää tai aloittaa projekti. Sinulla on hyvä aloite, mutta pankki kieltäytyi saamasta lainaa. Vakavat ihmiset, jotka joutuvat lainaamaan rahaa loogisesta syystä, älä viivytä projektisi valmistumista. Ota vastaan nopea ja taattu lainatarjous 72 tunnissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi lisätietoja, niin olet täysin tyytyväinen.

  Sähköposti: georges.matvinc@gmail.com
  WhastApp: +33756924191

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...