sunnuntai 11. elokuuta 2019

Paras kukkakesä taitaa olla jo ohitse


Hyvää sunnuntai-iltaa! Pitäisi olla marjojen keruussa, mutta jotenkin kehtuuttaa eli laitanpa tässä muutaman tätä päivää kuvaavan kuvan. 

Olin eilen Leppävirralla luokkakokouksessa. Ensi keväänä tulee 50 vuotta siitä, kun pääsin ylioppilaaksi. Ajatella, 50 vuotta! 😇 Tämän luokan kanssa on ollut aika vähän kokoontumisia, eli monen kanssa tavattiin ensimmäisen kerran 49 vuoteen. Kokoontumisemme oli "valmisteleva" kokous ensi kevään riemuylioppilasjuhlaa varten. Oli tosi mukava tavata koulukavereita. Opettajistammekin oli neljä paikalla.

Tässä me olemme Vesileppiksen tiloissa.
Pihapiiri näyttää aika kauniilta kaikkine kukintoineen. Liljat ovat olleet tänä kesänä kerrassaan upeita. Olemme saaneet nauttia todellisesta väriloistosta. Nyt alkaa olla viimeisten liljojen aika. Tässä liljakattaus.Siperianunikot ilahduttavat koko kesän ajan.

Leimujen aika

Kuunliljat
Japaninnauhuksen komea kukinto

Yhden kerran käytiin sienessä. Kaikki sanoivat, ettei sieniä ole, kun on ollut niin kuivaa. Mutta pitihän se itse käydä kokemassa. Kahden ihmisen kahden tunnin sienisaalis on tässä. Oletteko te saaneet sieniä?

Tässä tulee kirjamainos. Johanna Venho kirjoittaa kirjassaan Ensimmäinen nainen Sylvi Kekkosesta. Tämä on todella hieno kirja ja niin kaunista kieltä. Ehkäpä Finlandia-ehdokas? Kirjablogissani on postaus tästä kirjasta, löytyy täältä.
48 kommenttia:

 1. Kauniita liljoja! Meillä päin haaveilen ainoastasn suppilovahveroista. Ne taitavat olla ainoat sienet, joiden kasvun kanssa voi olla jotain toivoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suppilovahveroitahan on sitten myös myöhään syksyllä eli niiden nousemista eivät nämä sateiden puuttumiset haittaa. Mutta muut sienet eivät varmaankaan ennätä nousta.

   Poista
 2. Kuunliljojen kukinnot ovat kauniita!

  Eipä ole nyt kasvanut lehdossamme kantarelleja. Tänään vasta satoi eli heinäkuun ekasta viikonlopusta tähän päivään, täysin kuivaa. Katsoimme myynnnissä olevia kantarelleja ja nekin olivat rupusen kuivia. E

  Teillä on ollut tuuria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kai tuo meidän sienisaaliimme oli ihan hyvä tämän kesän tilanteen huomioon ottaen. Toivotaan, että lisää vettä tulisi. Sienestäminen on niin kivaa!

   Poista
 3. Vielä on kauniita liljoja, ihania:)
  Sieniä ei pahemmin ole näkynyt, mutta jospa pian tännekin saadaan sadetta, saataisiin herkkutatteja. Ne ovat ne meidän suosikit kanttarellien lisäksi. Mutta, eipä hätää, pakkasessa on vielä entisiä suppiloita ja hieman kantarellejäkin.

  Hyvää ensi viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, teilläkin on ollut sen verran kuivaa ettei sieniä ole noussut. Kyllä meillekin herkkutatit kelpaisivat kanttarellien lisäksi. Vähän myöhemmin sitten rouskut, torvisienet ja suppilovahverot. Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Kolmisen litraa keräsin kantarelleja heti heinäkuun alussa, sen jälkeen ei ole löytynyt yhtään kuivuuden takia. Ehkä nyt tuleva sade saa ne vielä nousemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet saanut jonkun verran sieniä. Toivotaan, että sade auttoi.

   Poista
 5. Upeita liljoja! Kyllä se paras kukka-aika taitaa tosiaan olla jo ohi.
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljat ovat voineet niin hyvin tänä kesänä. Nyt alkaa niiden aika olla ohi, samoin kuin monien muiden kukkien. Mukavaa viikkoa myös sinulle.

   Poista
 6. Liljat on tämän hetken primadonnia. Kukinta on ollut valtavan runsasta, ja vielä aukeaa uusia lajeja. Mutta ei kukkakesä tässä ollut, meillä on syysleimujen aika käsillä. Kukkia riittää pakkasiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljat ovat voineet hyvin tänä kesänä. Leimut kukkivat parhaillaan, eli onneksi on vielä kukintaa. Mukavaa viikkoa sinulle.

   Poista
 7. Teitä oli monta koolla. Mullaki o monta luakkakaveria, joita en oo sen koomin nähäny ku ollahan koulusta päästy. Komeeta lilijota. Siänistä en mitää ymmärrä, mutta tänään olin mustikas. Ei hurraamista, viis litraa sain pakkaasehe.
  Teillon ollu hiano reissuki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken jo vastasin tähän, mutta vastaus meni syystä tai toisesta väärään paikkaan. Nyt uusiksi: No viisi litraa mustikoita on jo jotakin. En itse poimi mustikoita, mutta olen kuullut että mustikoita on vähän tänä kesänä. Itse ostin kaksi sankollista ystävältäni. Mukavaa viikkoa sinulle

   Poista
 8. Kanttarellisaalista ei ole tänä kesänä tullut, nyt jos sateet jatkuvat, voisi vaikka käydä etsiskelemässä... Kauniit liljat siellä vielä kukkivat! Tuollaiset luokkatapaamiset ovat ihania, pitkien aikojen jälkeen on kiva muistella menneitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut todellinen liljojen kesä. Niin hienoa kukintaa on ollut. Toivottavasti tekin saatte sieniä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 9. Upea ja harvinainen ilonasia tuo teidän luokkakokouksenne, oli varmasti nostalgiaa ja tunteiden herkkyyttä ilmassa:)
  Upea on myös kukkakollaasin hehku, kuin enne ruskan tulevasta loistosta. Ensi viikolla on tarkoitus mökkilomasella käydä läpi tuttuja sienimaastoja, josko herkkuja löytyisi. Mainioita loppukesän päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia sienireissuja sinulle. Toivottavasti sieniä löytyy. Olen vieläkin vähän täpinöissäni luokkakokouksen johdosta - oli tosi kiva tavata vanhoja koulukavereita. Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 10. Kauniita liljoja. Hyvän kanttarellisaaliin olet saanut. Paljon teitä on koolla. Mukavaa alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin ollut hyvä liljakesä. Liljojen kukinnasta on saanut nauttia jo yli kuukauden. Mukava luokkakokous oli! Hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle.

   Poista
 11. Voi kun minäkin pääsisin luokkatapaamiseen. Meillä oli yksi luokkakokous ehkä 10 vuotta ylioppilaskirjoitusten jälkeen mutta ei ole kuulunut mitään sen jälkeen. Tuo on hieno juttu että te saitte ihmisiä mukaan! 🌹

  VastaaPoista
 12. Liljat ovat kukkineet tänä kesänä todella hienosti. Meillä intoutui kukkimaan puuliljat. Viime kesänä kahdessa varressa oli tosi isot liljat. Silloin emme ymmärtäneet niiden olevan puuliljoja, koska puuliljojen mukulat olimme istuttaneet jo joitakin vuosia aikaisemmin, eikä niistä ollut ikinä mitään tullut. Tänä kesänä näitä mahtavuuksia tuli peräti kolme. Valtavia kukkia ja jokaisessa kukkavarressa useampi kukka. Ainut haittapuoli näistä on järkyttävä tuoksu. On niin voimakas, että sen haistaa monen metrin päähän. Onneksi siihenkin on vähitellen tottunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuliljat ovat todella komeita kukkia. Minullakin niitä oli yhtenä kesänä mutta ei niiden kukinto onnistunut. Ja sitten talvi veikin ne.

   Poista
 13. Juu ollaan me saatu sieniä, kanttarellejä...ihan neljä kapaletta yhteensä...mutta mikä hienointa, ne olivat jo valmiiksi kuivattuja...päästiin helpolla..:D
  Upeita nuo liljat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea sienisaalis! Varmasti kaikki kadehtivat sinua.

   Poista
 14. Mies kävi metsässä ja sai jonkin verran kantarelleja. Onpas teitä iso porukka entisiä luokkakavereita ollut koolla ja vielä jokunen opettajakin.
  Paljon kukkii vielä sinun pihassasi. Meillä alkaa olla kukinnat lopussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olette saaneet edes jonkun verran sieniä. Kiva oli tavata noita vanhoja luokkakavereita.

   Poista
 15. Upeita liljoja! Kiinnostava kirjavinkki, kiitos! Muista käväistä blogissani, siellä on arvonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva. Suosittelen tuota kirjaa, uskon että pidät siitä. Kiitos vierailuvinkistä.

   Poista
 16. Kyllä vähän ihmetyttää tämä ajan kuluminen! Miten onkin mennyt niin äkkiä!!! Hienoa kun tapaatte koulukaverien kanssa.
  Sulla onkin paljon hienoja ja monivärisiä liljoja.
  Luin juuri Johanna Venhon kirjan, ja tuo Esittelemäsi kirjakin kiinnostaa. Pitää laittaa varaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan ihmeellistä on tämä ajan kuluminen. Nyt ollaan kohta syyskuun puolessa välissä.

   Poista
 17. Kaunista kukintaa! Liljat taitavat ollakin kuivan kesän kukoistajia. Minä olen odotellut puuliljan aukeamista "ikuisuuden". Nuput vain kasvavat ja kasvavat, mutta pysyvät tiukasti kiinni. No, ehkä ne pian alkavat aueta. Hyvä, että olette saaneet kanttarelleja. Meidän vakipaikalla on sen verran kuivaa, että ei varmasti kannata edes mennä etsimään sieltä mitään. Onneksi pakastimessa on vielä viimevuotisia jäljellä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt satanut aika tavalla, toivotaan että sateet tuovat uutta sienisatoa. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

   Poista
 18. Onpa kauniita liljoja! Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kuvakehrääjä. Mukavaa syksyn jatkoa myös sinulle!

   Poista
 19. Hieno liljakokoelma teidän puutarhassa .
  Laitoin tuon Venhon Ensimmäisen naisen toivelistalleni.
  Ajan kulumista on toisinaan vaikea käsittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Venhoa, pidät siitä varmasti. Ajatella, kohta on syyskuun puoliväli!

   Poista
 20. Monta teitä onkin ollu koolla. Luokkakokoukset onkin mukavia! Kauniita liljoja siulla puutarhassa. Sieniä sattaa nämä satteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, luokkakokoukset ovat tosi mukavia. Toivotaan, että sateet ovat tuoneet sieniä.

   Poista
 21. Herkullisen värisiä liljoja.
  Aika vierii... hienoa kun tapaatte.
  Ei ole kanttarelleja löytynyt. Mutta viime yönä tuli vettä niin paljon että elättelen toiveita suppiksista. Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että sateet tuovat sieniä. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

   Poista
 22. Upeat liljat! Huomasin, että mökin pihaan oli noussut muutama sieni, mutta metsään asti ei ole aika riittänyt....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyhän katsomassa metsässäkin, josko siellä olisi sieniä. Meillä ainakin on tullut sadetta aika mukavasti. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

   Poista
 23. Ihania liljoja. Meillä kukkivat nyt tiikerililjat sekä jokin ikivanha oranssinen, joka löydetty jostain entisen talon paikalta. Kanttarelleja löydettiin kaksi litraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä saalis kanttarelleja! Kaksi litraa tänä kesänä on hyvä saalis. Liljat ovat todella kauniita kukkia. Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

   Poista
 24. Paljon kauniita kukkia on pihallasi... kerrassaan upea kukkaloisto<3 Sieniä en ole löytänyt, taidanpa aina vaan olla myöhässä ja joku toinen on ehtinyt kerätä ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta. Luulen kyllä, ettei niitä sieniä siellä ole. Tai toivottavasti nämä sateet ovat tuoneet uutta satoa. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...