torstai 27. helmikuuta 2020

Pakkaspäivän kuulumisia


Hyvää torstaipäivää teille kaikille. Joensuussa herättiin pakkaspäivään, mittari näytti aamulla 15 astetta. Onneksi aurinko paistaa. 

Talvilomia vietetään eri aikoihin eri puolilla Suomea. Viime viikolla olimme Raumalla lapsenvahtikeikalla, kun Minjan, 4 vuotta, hoitopaikka oli suljettu talviloman ajaksi. Viikko oli menoa ja meininkiä. Kyllä mummo ja pappa olivat onnessaan, kun pääsivät jakamaan lapsen arkipäivää, ulkoilemaan, leikkimään ja lukemaan. Minja pohtii mielellään maailman menoa, ja meille sukeutuikin mukavia keskusteluja mitä erilaisimmista asioista. 

Talviloma Raumalla. Ei kovin talviselta näytä. Kivien heittoa meren rannalla.

Papan kanssa metsäkävelyllä

Ihania joutsenia

Ja pitihän sitä käydä herkuillakin. Hyvin maistui mustikkaleivos.

Joensuussa vietettiin viime viikonloppuna Musiikkitalven tapahtumia. Tarjolla oli paljon hyvää ohjelmaa. Ennätimme Rauman reissultamme perjantai-illan Pentti Hietasen ja Angelika Klasin Rakkaudella-konserttiin. Onneksi ennätimme, niin upea konsertti oli. Lauantaina Chydeniuksen ja Talvi-Maaria Turusen konsertissa ja sunnuntaina kuulimme Jouni Someron Bachia pianolla.

Kaj Chydeniuksen konsertti oli aivan loppuunmyyty. Kaunista musiikkia. Tuntui hyvältä, että menin konserttiin, Chydenius ei varmaan enää monta vuotta konsertoi.

Eilispäivältä 

Aurinko on niin tervetullut.

Illalla olen lähdössä katsomaan Parasitea, Oscar-voittaja elokuvaa. Saas nähdä millainen kuva se on. Lauantaina on vuorossa käynti Valamon luostarissa Heinävedellä. Kohtapuoliin on tiedossa pitempi matka. Se suuntautuu eteläiseen Afrikkaan, Victorian putouksille ja safareille. Tämä siis jos koronavirus suo. 

Mukavaa loppuviikkoa!

42 kommenttia:

 1. Sinä olet aktiivinen kulttuuri-ihminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tulee runsaastikin kulttuuritapahtumia, kuten esimerkiksi Joensuun Musiikkitalven yhteydessä. Oli tällä kertaa niin tasokasta ohjelmaa.

   Poista
 2. Teillähän on sitten oikein talventynkää! Mekin täällä eteläisessä reuna-Suomessa pinnimme tänään perätä -8,4:n asteen lukemaan. Mutta on aurinkoa ja valoa, jotka paistavat upeista luontokuvistasi.

  Mahtoi teillä olla huikeita hetkiä Minjan kanssa; lasten kanssa keskusteleminen on antoisaa ja uusia perspektiivejä avaavaa. Lapsilla on tuore ajattelutapa ja heiltä kuulee myös ne napakimmat ja suorimmat kommentit, - ja hauskimmat;)

  Toivotan mukavaa elokuvailtaa ja pidän peukkuja pystyssä, jotta Victorian putousten kohinaan kuulisit korvissasi ja safarin ihmeistä pääsisit nauttimaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Mielestäni Parasite oli hyvä ja kiinnostava elokuva. Toivottavasti pääsemme sinne Victorin putouksille!

   Poista
 3. Pakkasta täälläkin ja saatiin alkuviikosta lunta reilu 10 cm. Aurinkoista, oikein kunnon hiihtolomasää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin kunnon talvi. Meilläkin on kyllä pakkasta, mutta lunta ei kovin paljoa. Kaupunki ei ole saanut hiihtolatuja tehdyksi lumen puutteen vuoksi.

   Poista
 4. Varmasti vietitte ihania hetkiä lapsenlapsen seurassa. Kauniita kuvia veden ääreltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko. Kyllä aika lastenlasten kanssa on sitä elämän laatuaikaa.

   Poista
 5. Voi valtava miten hienoja kuvia.

  Kävin Parasiten katsomassa, minä tykkäsin ja onkin jännä kuulla mitä sinä pidit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka. Olipas Parasite hyvä elokuvakokemus. Aluksi olin hieman hämmentynyt, kun kyse oli tällaisesta huimasta veijaritarinasta, kun en ollut lukenut etukäteen mitään tästä kuvasta. Mutta kun juttuun pääsi mukaan, niin se vei kyllä mennessään. Upeasti oli hyödynnetty musiikkia.

   Poista
 6. Hetket pienten lasten kanssa ovat ihania.
  Onpa teillä ollut mielenkiintoisia kulttuurikokemuksia. Chydenius kuuluu tosiaan siihen joukkoon, joka on alkanut vauhdilla harvenemaan. Kävimme viikko sitten katsomassa Parasiten ja tykkäsimme.
  Toivottavasti korona ei estä matkaanne. Hieno reissu siis tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sinäkin olet tykännyt Parasitesta. Oli todella hieman erilainen elokuva, myönteinen yllätys. Mukavaa tulevaa viikonloppua.

   Poista
 7. Upeat kuvat ja kiva kuulla , että olette sekä auttaneet että saaneet itse hienoja hetkiä lapsenlapsen kanssa. Toivottavasti matkanne toteutuu turvallisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi. Mekin niin toivomme, että matkamme toteutuu.

   Poista
 8. On antoisaa olla mukana lastenlasten elämässä pitkin matkaa. Siinä säilyy sukupolvien välinen yhteys elävänä. Hyvää matkaa teille, toivotaan virusuhan jo laantuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aika lastenlasten kanssa on sitä elämän laatuaikaa. Mukavaa tulevaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 9. Hienot aurinkoiset järvikuvat postauksen lopussa! Teillä on ollut kulttuuria kerrakseen. Toivottavasti koronavirus ei estä matkaanne. Aurinkoista helmikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Odotamme kovasti matkaamme. Toivotaan, että esteitä ei tule. Mukavaa tulevaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 10. Ompa ollu kulttuuripitoosta aikaa. Saitta ihanaa vaihtelua Minjan kans. Toivottavasti korona ei jyllää ja estä matkaa. Aurinkoosta loppuviikkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minjan kanssa oli tosi mukava touhuta. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 11. Upeita talvikuvia!
  Tuota elokuvaa on kehuttu.
  Leppoisaa viikonloppua ja kuun vaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma. Kyllä se on elokuva, joka kannattaa käydä katsomassa. Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 12. Ihanat kuvat taas.
  15 astetta tänä talvena kuulostaa hyvältä.
  Suloinen Minja. Tuo yhdessä olo jälkipolvien kanssa on aina yhtä antoisaa.
  Chydenius on säveltänyt monta ystäväni Leenan runoa, siksikin lähellä sydäntäni.
  Nautinnollista elokuvaelämystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että Chydenius on sinulle tuolla tavalla tuttu. Arvostan suuresti
   sitä arvokasta työtä, mitä Chydenius on tehnyt musiikin alalla.
   Parasite kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 13. Onpa niin keväisiä kuvia Raumalta! On tämä ollut ihmeellinen talvi. Toivottavasti matkanne toteutuu! Mekin kävimme vuosia sitten Victorian putouksilla, matkasimme rinkat selässä Afrikan läpi kolmen kuukauden ajan. Enää ei uskaltais ja jaksais! Toivottavasti putouksilla on vettä, jostakin luin että on aika kuivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hurja, mikä reissu teillä on ollut Afrikassa. On siinä muistelemista. Saa nähdä, onko siellä vettä. Taitaa kyllä olla hieno nähtävyys vähemmälläkin vedellä. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 14. No on ollut sinulla menoa ja meininkiä etenkin lapsenlapsen kanssa vauhti on huimaa ja ne keskustelu hetket on ihania. Matkasi toivottavasti onnistuu ja näemme sieltä kuvia myöhemmin. Elokuvissa on tullut vähän käytyä mutta jospa tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo hetket lastenlasten kanssa ovat todellista laatuaikaa. Kuvia kyllä tulee!

   Poista
 15. Aurinko tekee maisemasta kuin maisemasta kauniin, oli lunta tai ei. Teillä onkin ollut mukava lastenvahtikeikka ja kivoja kulttuurimenoja. Meillä on ensi viikko lomaa ja lähdemme mummolaan Lapinlahdelle, jossa on kuulemma enemmän lunta kuin täällä. Mukava päästä vielä lasten kanssa mäenlaskuun ja muihin talvipuuhiin. Meillä lunta on juuri ja juuri tekemään maan valkoiseksi. Afrikan matkanne kuulostaa ihanalta! Toivottavasti pääsette reissuun. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa talvilomaa teille. Lapinlahdella on varmasti luntakin.

   Poista
 16. Erikoinen on ollut tämä talvi, on jo lähes kevätkelit. Mukava viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vaihtelevia ovat säät olleet. Nyt meillä kyllä näyttää ihan talvelta.

   Poista
 17. Kauniita kuvia! Vähän on jo keväisen näköistä. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kuvakehrääjä! Noissa kuvissa näytti jo keväiseltä, mutta nyt olemme saaneet runsaasti uutta lunta, joten maisema on hyvinkin talvinen.

   Poista
 18. Lyhyen ajan sisällä näit kahdenlaista talvea, Rauman keväiseltä vaikuttavaa ja kotipuolen enempi talvista. Kauniita kuvia.
  Ehkä korona alkaa jo häipyä ja reissusi onnistuu sinne kauas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii. Maisemat ovat hyvin erilaisia eri puolilla Suomea. Lapissa on todellinen talvi ja paljon lunta. Toivottavasti reissumme toteutuu.

   Poista
 19. Minäkin ehdin katsoa Parasiten. Hyvä leffa. Mutta syke kohosi kyllä muutaman kerran aika lailla. Kävin sitten parin päivän kuluttua katsomassa Pikku Naisia, joka soljui kirjaa mukaillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sinäkin tykkäsit Parasitesta. Oli se aika erikoinen kuva. Pikku Naisia kiinnostaa myös.

   Poista
 20. Kauniit kuvat, on ihanaa kun auringosta saa jälleen nauttia:) Teillä on ollut kivoja hetkiä lapsenlapsen kanssa:) Minä soitin eilen äidille ja kysäisin onko yhtään lunta. No, eihän sitä Pomarkussa ollut. Siinä länsirannikolla sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö. Ei siellä länsirannikolla taida olla lunta missään. Teilläkin on varmaan ihan talvista. Nyt onkin satanut lunta ihan kunnolla.

   Poista
 21. Oi, kuulostaa olleen mukavaa! Toivottavasti pidempi matka onnistuu ja sujuu hyvin. Tässä pandempian riskin keskellä ulkomaille lähteminen tuntuu ajatuksena vähän pelottavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt, miten matkan käy. Afrikassa ei ainakaan vielä ole koronaa. Siellä se kyllä leviää nopeasti, jos sinne tulee tapauksia.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...