tiistai 24. maaliskuuta 2020

Terveisiä Victorian putouksilta

Hei kaikki! Nyt olemme kotona, onneksi turvallisesti. Olemme viettäneet todella mielenkiintoisen ja elämyksellisen loman eteläisessä Afrikassa. Matka koostui kolmesta kokonaisuudesta.
Ensin kohteena oli Victorian putoukset Zimbabwessa, sitten elämyksellinen junamatka Rovos Raililla ja lopuksi safariosuus. Paluumatkalla Johannesburgissa kävimme vielä tutustumassa Sowetoon.

Nyt on sitten vuorossa 14 päivän karanteeni. 

Tässä kuvakooste ensimmäisestä kohteestamme eli Victorian putouksilta. Lisää on tulossa.


Tässä David Livingstone, putousten löytäjä. Hän nimesi  putoukset kuningatar Victorian mukaan.

Victorian putoukset on varmasti yksi kauneimmista putouksista. Upea näky lumoaa. Sadetakki oli tarpeen. Kuvauksen suhteen piti olla varovainen, jottei kamera kastu.

Veden voimaa

Poluilla puikkelehti myös kaunis antilooppi.

Tämän sillan puolivälissä tulimme Sambian puolelle. 

Sateenkaari putouksilla

Putoukset ovat nähtävyys joka suunnasta. Tässä kävimme näköalapaikalla ihailemassa näköalaa.

Lähikylässä tutustuimme paikallisten arkielämään. Moniavioisuus on itsestään selvää. Tyttöjen asema on onneton. Jos tytöillä on onnea, he saavat käydä muutaman vuoden koulua ja sitten seuraava vaihe onkin avioliitto.  

Kylän karjaa
Hotellimme oli siirtomaavallan aikainen Victoria Falls -hotelli. Hyvätasoinen hotelli, jossa pystyi aistimaan siirtomaahengen. Hotelli on rakennettu vuonna 1904. Tässä hotellissa ovat majoittuneet Britannian kuninkaallisten lisäksi monet julkisuuden henkilöt, esimerkiksi Michael Jackson, Spice Girls, Obama, David Hassellhof ja Arnold Schwarzenegger.

Puutarhan puoli. Kaikki on niin kaunista ja hyvin hoidettua.

Puutarhan puolelta oli hyvät näkymät putouksille. Kuohut tulevat sieltä.

Livingstone ja Stanley oli hyvin huomioitu.
Drinkitkin kuvastivat historiaa. Vasemmalla David Livingstone -drinkki ja oikealla I presume -drinkki. Muistattehan Stanleyn kommentin: "Doctor Livingstone, I presume".
Perinteisiä drinkkejäTeimme jokiristeilyn Zambezijoella. Taustalla putoukset. Näimme pari elefanttia ja virtahepoja.
Alkaa matkan seuraava vaihe: Rovos rail. Nämä pojat saattelivat meidät matkaan.

30 kommenttia:

 1. Onneksi! On täs tullu jo murehrittuaki. Riina jo saatihin ennemmi "turvahan". Komiat putoukset ja muutenki henkiäsalapaavat maisemat. Tualonki pikkuusen toisentyyppine elämänmeno ku täälä. Tervettä karanteeniaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Riinakin on saatu takaisin kotimaahan. Kyllä, elämänmeno on aika erilaista ja todella mielenkiintoista. Yritämme sopeutua karanteeniin, ruokaa olemme jo saaneet kauppakassipalvelun kautta.

   Poista
 2. Teillä on ollut todella elämyksellinen matka ja kiva kuulla, että pääsitte turvaan kotimaahan. Tai niin turvaan kuin näissä oloissa voi päästä. Rauhaisaa karanteeniaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkamme oli todellinen sellainen once in a lifetime -matka, täynnä elämyksiä. Kiitos karanteenitoivotuksista! Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 3. Onneksi olette jo kotona! Voi että, mulle tulee mieleen paljon muistoja meidän Afrikan sfarilta kahdenkymmenen vuoden takaa! Olimme uuden vuoden Victorian putouksilla. No olipa putouksilla onneksi vettä. Näittekö rannalla pieniä apinoita? Meidän ollessa siellä ne hyppelivät puissa ja maassa ja ajoivat toisiaan takaa. Tosi huvittavia.
  Me olimme rinkkamatkalla ja liikuimme tavallisilla junilla, busseilla ja liftaten yhteistakseihin. Ja muistan, miten katselimme kateellisina asemalla, kun tuo teidän juna oli lähdössä! Malttamattomana odotan seuraavia kuvia ja juttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun olet liikkunut samoissa maisemissa. Kyllä siellä apinoita oli aika paljonkin. Hauska, kun olet nähnyt junammekin. Lisää kuvia on tulossa, seuraava on junapostaus. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 4. Huikeita maisemia! Karanteenissa onkin hyvää aikaa järjestää matkakuvat ja laittaa blogiin muiden ihasteltavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, maisemat olivat kerrassaan upeita. Jatkan tästä kohtapuoliin junakuviin

   Poista
 5. Hyvää karanteenia teille! Tosi kauniita kuvia ja aika mahtava paikka hotellilla. Varmasti oikea elämys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulen kyllä, että karanteeni sujuu ihan hyvin niin kauan kuin pääsee ulkoilemaan ja kauppakassipalvelut toimivat. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 6. Teillä on ollut siellä todella ihana reissu ja nähneet kauniita paikkoja, juurikin nämä putoukset!
  Mutta karanteeniin jouduitte, vaikkapa eipä se kenenkään elämä tästä pakollisesta karanteeenista pahemmin ole erilainen.
  Kaikkien pitäisi nyt välttää kontakteja muihin ihmisiin, eli kotona oloa meilläkin, ja kerran viikossa kauppareissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli todella mieleenjäävä, sellainen once in a lifetime -kokemus. Karanteeni sujuu osaltamme oletettavasti ihan hyvin niin kauan kuin ulkoilemaan pääsee ja kauppakassipalvelu toimii.

   Poista
 7. Tärkeintä kuitenkin,olette turvallisesti kotona.
  Teillä siellä toimii kauppakassisysteemi ja se on tosi hyvä palvelu.Täällä Tampereella on palvelussa ruuhkaa ja kassin saa lähes viikon kuluttua. Kevään tulo tuo kotiarestiin päivittäin löytämisen iloa, piippo siellä ja piippo täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, tärkeintä on, että olemme turvallisesti kotona. Kaikki toimi todella yllättävän hyvin. Oli hyvä että olimme matkatoimiston matkalla, emmekä omalla matkalla. Nyt matkatoimisto hoiti kaiken. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 8. Hienoa, että olet päässyt turvallisesti kotiin 😊 Teillä oli varmaan hieno reissu. Niin upeita maisemia tuolla, varmasti huikeet noi putoukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan oli ihme tällaisena aikana, että kaikki sujui niin mutkattomasti ja saimme nauttia kauniista maisemista ja putouksista.

   Poista
 9. Upeita kuvia! Afrikka on hieno maanosa kauniine luontoineen. Mutta siellä on myös ne varjopuolet, kuten juurikin mainitsemasi naisten asema.

  Onneksi pääsitte turvallisesti takaisin kotimaahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marketta. Kyllä siellä niitä varjopuolia on aika runsaastikin. Niistä tuo tyttöjen ja naisten asema on yksi keskeisimmistä.

   Poista
 10. Hienoa kun pääsitte hyvin kotisuomeen. On lehdissä ollut paljon juttuja sinne sun tänne jumiin jääneistä ihmisistä, joillakin ei vielä ole rahaa jotta pääsis pois.
  Toivottavasti pysytte terveinä, tämä tilanne muuttui niin äkkiä, että välillä tuntuu että tämä on painajaista. Hyvin paljon pitää itseänsä eristää, koska ei tiedä kuka voi tartuttaa. Vaikuttaa leviivän herkästi.
  Ihan varmasti on ollut upea reissu ja Niin hienot nähtävyydet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä oli matkoistamme varmasti kaikista parhain. Oli niin mielenkiintoisia kohteita ja kaikki toimi erinomaisesti.

   Poista
 11. Hyvä, että pääsitte turvallisesti takaisin kotiin ja hienoja kuvia oli tässäkin postauksessa.

  VastaaPoista
 12. Tervetuloa kotiin Anneli. Saavuitte "Suomeen kreivin aikaan".
  On ne vaan niin komeat nuo putoukset. Hienoja kuvia muutkin.
  Odotan innolla jatkoa matkakertomuksellesi.
  On hienoa, että voi matkustaa edes virtuaalisesti, kun tässä tilanteessa ei voi matkoista haaveillakaan.
  Oikein ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellinen tuuri meillä kävi matkan ajoituksen suhteen. Päästiin lähtemään ja päästiin vielä takaisinkin. Matkoista ei todellakaan voi tällä hetkellä haaveilla. Sinulla on hienot muistot upeasta matkastanne.

   Poista
 13. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!
  Onneksi kaksi viikkoa menee äkkiä, pihallakin on jo tekemistä👍 Tsemppiä ja hyvää vointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaksi viikkoa menee varmasti nopeasti. Meillä ei tosin vielä pääse pihahommiin, lunta on vielä aika runsaasti.

   Poista
 14. Taatusti mielenkiintoinen matka. Noita maisemia on tottunut katselemaan televisiossa, joten innolla odotan jatkoa. Viktorian putoukset on iso, mutta kuvistasi niiden laajuus ja näkyvyys käy entistä paremmin selville.
  Hienoa, että olet niin hyvä kuvaaja. Matkapostauksesi ovat sitäkin nautittavampia.
  Mukavaa, että pääsitte terveinä kotiin. Karanteeni menee nopeasti ja oikeastaan sillä ei niin kovin suurta merkitystä tässä tilanteessa edes ole, kun kaikkien elämä on aika rajoittunutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun matkustat mukanani näissä maisemissa. Lisää kuvia on tulossa. Totta, aika moni eläkeläinen on samassa karanteenitilanteessa ihan jo iän tai jonkin perussairauden perusteella.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...