torstai 15. huhtikuuta 2021

Terveisiä Itä-Suomesta

Torstai-iltaa teille kaikille 

Muutimme tänne Raumalle marraskuun lopussa viime vuonna. Heti vuoden alussa suunnittelin matkaa Itä-Suomeen, mutta ei se onnistunut, milloin oli paljon rajoituksia tai paljon tartuntoja. Nyt sitten viime viikon torstaina lähdin matkaan. Ensin ajoin Joensuuhun (540 km), sieltä Leppävirralle ja sieltä edelleen Savonlinnaan. 

Oli niin mukava.  

Näin mukavasti minut vastaanotettiin Savonlinnassa.
Savonlinnassa asuu tyttäreni perheineen. Kaupungilla käydessämme ihailimme tuota niin komeaa Olavinlinnaa.
Tässä hieman erilainen Olavinlinna. Ite-taiteilija Marko Ruuskasen tekemä linnunpönttö. Iloksi linnuille ja ihmisille.
Tämä Satulinna on myös linnunpönttö. Se on Savonlinnassa Pikku Kakkosen leikkipuiston luona. Tekijä on sama Marko Ruuskanen.

Tapasimme itse taiteilija Marko Ruuskasen, kun hän oli puhdistamassa linnunpönttöjä. Kuva otettu hänen luvallaan.
Savonlinnassa pääsin haravoimaan! Voi kun oli kiva!

Muutama joutsenkin tuli kuvattavaksi.
                                               Kevään ensimmäiset leskenlehdet
Kevään ensimmäiset sinivuokot


Joensuussa kävin Kristan haudalla ja entisellä kotikadulla. Siellä oli tosi paljon lunta. Hautuumaalla piti haudalle ihan kahlata lumihangessa.

Leppävirralla kävin katsomassa äitiäni Attendon hoitokodissa. 


Tänään löysimme uuden ulkoilupaikan täältä Raumalta. Tämä on Äyhönjärvi. Todella kaunis paikka. 

Lokit poseeraavat.

Mukavaa viikon jatkoa ja hyvää kevättä!

64 kommenttia:

  1. Varmasti tuntui haikealtakin vierailla entisillä kotinurkilla, puhumattakaan hoitokodissa ja hautausmaalla. Kauniit ulkoilumaisemat Raumalla.
    Oikein ihanaa kevään jatkumista sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se vähän haikeata. Asuttiin Joensuussa yli 30 vuotta. Ihanaa kevättä myös sinulle!

      Poista
    2. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

      Poista
  2. Sinulla onkin ollut aikamoinen itäisen Suomen turnee, paljon kilometrejä! Sait mahtumaan tuohon rakkaiden näkemisiä ja rakkaan haudan ♥
    Upea tuo järvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikilla tärkeillä paikkakunnilla ennätin käydä. Tosin hirvittävän monia tuttuja jäi tapaamatta, mutta ehkä sitten kesällä jos ajat paranevat. Hyviä ulkoilumaastoja on täällä Raumalla. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Jonnin verran tuli kilometrejä, mutta on varmasti kiva vierailla tutuissa maisemissa. Kaunista on ja hei nuo pöntöt puissa - ainutlaatuiset ❤️ Superkivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kiva käydä tutuissa paikoissa ja tavata tärkeitä ihmisiä. Nuo pöntöt ovat kyllä tosi kivoja. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Pitkän matkan ootkin ajellu. Monta ol käyntikohdettakin. Paikoitellen on lunta vielä runsaasti tiälläpäin Suomii! Hauskoja pönttöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva käynti oli ja ennätin tavata monia tärkeitä ihmisiä. Linnunpöntöt ovat todella ainutlaatuisia. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  5. Hienot pöntöt! Mukavan kierroksen teit ja sait tavata rakkaitasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, oli ihana tavata minulle tärkeitä ihmisiä. Nuo linnunpöntöt ovat ihan superihania.

      Poista
  6. Pitkän ajomatkan varmasti kruunasi läheisten tapaamiset. Voin hyvin kuviella, miten paljon haikeutta vanhalla kotiseudulla käyminen tuottaa. Onneksi uudessa paikassa on sielläkin läheisiäsi ja paljon mielenkiintoisia ja kauniita paikkoja, kuten tuo löytämänne ulkoilupaikka.
    Kivat linnunpöntöt. Niiden tekijän ulkoiluasukin on iloa pullollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivasti sanot: linnunpönttöjen tekijän ulkoasukin on iloa pullollaan. Nuo linnunpöntöt ovat kyllä ihan superjuttuja. Hyvää viikonloppua!

      Poista
  7. Hyvänmielen postaus, joka oli kauniine kuvineen ja monine tapahtumineen silkka ilo lukea; kiitos!
    Tuntui varmasti hyvältä palata pitkäaikaisille ent. kotikonnuille tietäen, että Raumalla odottaa uusi elämänvaihe läheisineen. Ainoa, mikä on pysyvää on muutos...

    Aurinkoista viikonloppua ja kevään jatkoa peiponlauluineen Sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Takkutukka. Ihanan aurinkoista viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  8. Melkoinen matka ajettavaksi, mutta varmasti hyvin antoisa ja mukava päästä tapaamaan sukulaisia.
    Oikein mukavaa kevään jatkoa sinne Raumalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvin antoisa matka. Kiva oli tavata sukulaisia pitkän ajan jälkeen. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  9. Oli varmasti monenlaisia tunteita herättävä reissu! Pitkä ajomatka, mutta tiet taisi olla sulana.
    Mukavaa kevättä 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kiva reissu oli, monellakin tapaa. Oli hyvät kelit ajella, vaikka varmuuden varalta autossa oli vielä talvirenkaat. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  10. Tapasitte monta läheistä ja tutut ympäristöt ovat aina nostalgisia.
    Olavinlinna on vaikuttava. Olen käynyt monta kertaa. Telkusta tuli äskettäin ohjelma Euroopan alueen linnoista. Siellä oli/on niitä joka nurkalla!
    Varmaan mielenkiintoista tavata itse taiteilija, kun on ensin nähnyt tuotoksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, Olavinlinna on komea ja vaikuttava. Onneksi meilläkin täällä Suomessa on muutama komea linna. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  11. Oletpa jaksanut ajella, onhan se niin turvallisempaa koronan kannalta. Minäkin kaivelen lähtökuoppia Joensuuhun lähtöön mutta hyvin on vähäiset vielä kuopat. Jos vaan saisi yhdenkin rokotuksen niin sitten voisi jonkun viikon päästä EHKÄ lähteä, jos junat kulkee. Ehkä, toivottavasti sitten kesäkuussa...
    Hienot on Linnat Savonlinnassa! Sielläkin piti käydä jo viime kesänä, mutta niinhän se jäi käymättä.
    Hyvää kevään jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En uskaltanut junalla lähteä. Olihan se pitkä matka yksikseen ajella, mutta onneksi sää oli hyvä. Toivottavasti tilanne rauhoittuu ja uskaltaa julkisillakin matkata. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  12. Kiva hienot kuvat, linnunpöntöt on persoonallisia, Savonlinnassa on tullut muutama kerta käytyä, sama juttu,suunnitteilla on Joensuuhun meno, mutta enempi kesällä, on vielä kylmää ja talvista Joensuussa päin, siellä kun viivytään useampi viikko.
    On kiva katsella kevään ensimmäisiä kukkia, kohta pajunkissatkin on keltaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Linnunpöntöt ovat todella persoonallisia ja kauniita. Kyllä minäkin varmaan menen Joensuuhun kesällä vähän pitemmäksi aikaa. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  13. Tulipa paljon kilometrejä joita ajallessa varmasti monenlaiset ajatukset ja tunteet seurasivat toistaan, tuttuja paikkoja, läheisiä ihmisiä, muistoja.
    Mainiot pöntöt, ihan ovat tekijänsä oloisia. Viimeinen lokkikuva on mainio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tuttuja paikkoja ja rakkaita ihmisiä. Ihana oli heitä tavata. Kilometrejä tuli paljon, mutta oli onneksi hyvät säät ajella. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  14. Olen iloinen puolestasi, että saatoit tehdä matkan. Upeita kuvia.
    Joensuu ja Kiihtelysvaara kutsuvat minuakin, mutta meillä Päijät-Hämeessä on huono k-tilanne.
    Oikein kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, Joensuu ja Kiihtelysvaara ovat sinullekin tuttuja seutuja. Toivottavasti pääset matkaamaan sinne kesällä. Aurinkoista viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  15. Boa tarde minha querida amiga. Parabéns pelo seu trabalho excelente.

    VastaaPoista
  16. Pitkän matkan teit, mutta se varmasti kannatti matkasta huolimatta.Iloa ja haikeutta varmaan tunsit kun pääsit perille ja matkan tarkoitus täyttyi.Raumalla on edessä kesä ja kaikki sen tuomat "ihmeet" eli paljon tuo kesä tullessaan. Tuo kuva Äyhön järveltä on tosi kaunis.Kauniita olivat myös ne kuvat joita tänne blogiin laitoit Pielisjoen suulta, ne olivat minulle kuin portti siihen maailmaan jossa äitini oli syntynyt ja lapsuutensa viettänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, matkan teko kannatti, vaikka kilometrejä kertyikin runsaasti. Niin kiva oli nähdä tärkeitä ihmisiä ja tuttuja seutuja. Onpa kiva kuulla, että Pielisjoen kuvat ovat ilahduttaneet sinua.

      Poista
  17. Tuli siinä reissulle pituutta, eikä tuata varmasti tuu montaa kertaa vuares tehtyä. Tapaamiset o sitte sitäki orotetuumpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tosi kiva oli tavata tuttuja ja käydä tutuissa paikoissa. Kesällä varmaan uudelleen. Mukavaa viikkoa s inulle.

      Poista
  18. fotos lindas adorei essas cazinhas nas arves sao mesmo lindas bjs

    VastaaPoista
  19. Mukava kiertoajelu pitkin kaunista SUomea!
    Ja linnunpöntöt olivat todella upeita. Suloista viikonvaihdetta ja onnellisia kevätpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piipe! Mukava reissu oli, oli kiva nähdä tuttuja ja käydä tutuilla seuduilla. Kesällä sitten uudelleen!

      Poista
  20. Oikein kiva, että matkasi entiseen kotipuoleen onnistui. Muutostasi on vasta vähän aikaa, ehkä hienoinen haikeus kävi mielessäsi nähdessäsi entiset tutut seudut.
    Raumalla taitaa olla jo kevät mukavassa mallissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein mukava nähdä tuttuja ja käydä tutuilla seuduilla. Varmaankin menen sinne kesällä uudelleen. Täällä Raumalla on kevät jo pitkällä. Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  21. Hyvä, että sait tehtyä matkan, vaikka se pitkä onkin. Mutta monta asiaa sait toimitetuista kerralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, oli antoisa matka, kaikki tärkeät paikat tuli käydyksi.

      Poista
  22. Kiitos Marja-Terttu! Linnunpöntöt ovat kyllä superkivoja. Mukavaa viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
  23. Riemastuttavat lintupöntöt! Ja ajatella että sait kuvan taiteilijasta. 🍎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavasti sattui, että taiteilija oli paikalle, kun menimme katsomaan näitä ihastuttavia linnunpönttöjä.

      Poista
  24. Oli varmasti mukavaa käydä itäsuomessa, meillä on myös sinne matka toukokuussa.
    Haravointia tein minäkin eilen kotona ja kyllä se on mukavaa pitkän talven jälkeen.
    Erikoisemman näköiset linnunpöntöt 🤗 västäräkkipariskunta oli saapunut meidän mökkipihalle pyrstöjään heiluttamaan. Pian alkaa teilläkin oikein kesä Rauma ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava käydä entisillä kotiseuduilla. Kiva kun sinäkin matkaat sinne. Kivoja ovat nuo linnunpöntöt.

      Poista
  25. Huippu reissu, tunteiden kirjoa, muistoja.
    Ja mikä tärkeintä, rakkaiden ihmisten tapaamista. Pitkä matka, mutta ei suotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ihan superreissu. Tärkeitä paikkoja, tärkeitä ihmisiä. Todellakin, pitkä matka, mutta ei suotta.

      Poista
  26. Tuntui olevan mukava retki, ja nostalginenkin, kun poikkesit entisessä kotipaikassasi.
    Noi linnunpöntöt on aivan ihastuttavat.
    Hyvää viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli käydä Joensuussa ja muuallakin. Linnunpöntöt ovat todella persoonallisia. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  27. Varmasti oli ikävä entistä asuinpaikkaasi, niin pitkään siellä asuitkin jo.
    Mutta ihania linnunpönttöjä, ja näit taiteilija Ruuskasenkin , hänestä tulikin tässä joku aika televisio ohjelmakin.
    Hän on ihana haudankaivaja ja samalla taiteilija ja hyvää mieltä tuottava ihminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai miten kiva, kun satuit näkemään ohjelman. Minäkin katsoin sen jälkikäteen. Hienoa kun Savonlinnan kaupunki noteeraa hänen taitonsa.

      Poista
  28. Lovely views and photos 💙💙 Regards!!

    VastaaPoista
  29. Kauniita keväisiä kuvia itäisestä Suomesta 🤍 Kaunista alkanutta toukokuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu. Aurinkoista toukokuuta myös sinulle.

      Poista
  30. Onneksi pääset käymään vanhalla kotiseudulla, vaikka hyvin olette tainneet Raumalle kotiutua.
    Ihanat linnunpöntöt! Olispas tuollaisia myynnissä. Tai ehkä onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me olemme tänne Raumalle aika hyvin kotiuduttu, mutta kyllä oli kiva käydä Joensuussa. Linnunpöntöt ovat todella hurmaavia.

      Poista
  31. wonderful view of landscape., nice job., the geese are cute too ., ;p

    ps. greetings from Malaysia

    VastaaPoista
  32. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...