perjantai 28. toukokuuta 2021

Toukokuun loppua


Ajatelkaa, että toukokuu alkaa olla jo lopuillaan. Ja sitten on kesäkuu, ihan oikea kesä! Lämmintä säätäkin on odotettavissa viikonvaihteessa. Kyllä on kiva käydä blogeissanne ja katsella keväisiä puutarhakuvia. Me ollaan nyt vähän puuhailtu terassin kanssa. Viime viikolla saatiin markiisit.

Tuossa terassin edessä on nurmikkokaista (10x5 m). Nyt alkaa sitten sen palasen suunnittelu ja toteutus. Vaikka alue on pieni, olen iloinen, että siinä on kuitenkin mahdollisuus tehdä jotakin. 


Ei ollut Pohjois-Karjalassa niin paljon vuokkoja kuin täällä. Erityisesti valkovuokkojen runsaus ihastuttaa. Seuraavana on kielojen vuoro. Osittain ne ovat jo avautuneet, mutta odottavat vielä lämpimämpää säätä.



Rentukoita
Joutsenet pesimäpuuhissa
Kirsikkapuut kanaalin reunalla

Kun ei ole omaa puutarhaa, pitää kuvata naapureiden kukkia. Ihanat esikot. 

Kävimme Baltic Princessin 23-tunnin risteilyllä Tukholmassa. Kyllä oli kiva käydä jossakin. Turvatoimet laivalla olivat hyvät. Asiakkaita oli vähän, turvavälit olivat riittävät ja maskia piti käyttää yleisissä tiloissa. Olin mummona matkassa. Matka sujui lasten ehdoilla, eli pelejä pelaten, Harri Hyljettä ihaillen, suunnistustehtäviä tehden. Ennätettiin sitten vähän katsastaa Raumaakin. Tässä Suomen kapein katu Kitugränn.

Tuntuu niin kivalta, kun varotoimenpiteet hellittävät ja pääsee tapaamaan ihmisiä. Paikallinen Rauman Naisten Pankki kokoontui muutama päivä sitten. Kerroin, että olen Joensuussa vetänyt Naisten Pankin lukupiiriä kahdeksan vuotta. Ja niinpä sitten kokeillaan ensi syksynä lukupiirin aloittamista täällä Raumalla. 

                                                            

Sain äitienpäivälahjaksi näin ihanan kassin. Passaa nyt salilla käydä.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua! Kieloja odotellen!



54 kommenttia:

  1. Erikoiset joutsenkuvat 🦢🦢
    Meillä saattavat kielot kukkia pihassa, huomenna ehdin mennä katsomaan 💚
    On tämä ihanaa aikaa luonnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, on tämä ihanaa aikaa luonnossa, kaiken aikaa syntyy jotakin uutta.

      Poista
    2. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

      Poista
  2. Mahtava kassi!

    Mielenkiinnolla jään seuraamaan pihaprojektin etenemistä 😊.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kassi on herättänyt salilla ihailua. - Pidän teidät ajantasalla pihaprojektin suhteen.

      Poista
  3. Pienikin piha on parempi kuin ei pihaa. Parveke on parempi kuin ei mitään, koetan nytkin jotain istuttaa kunhan muutan uuteen paikkaan. Kauhea ikävä on käsien työntämistä multaan ;(
    Hienot kuvat ja oikein hellyyttävä kassi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie. Kyllä minäkin olen useamman kerran ikävöinyt puutarhaa. Mutta nyt mennään näin, ja onneksi on jotakin jota voi alkaa miettimään.

      Poista
  4. Upea kassi, mummulle rakkaudella tehty :)
    Markiisi onkin tarpeen, jos paistaa koko päivän aurinko.
    Siinäpä sitä onkin suunnittelua. Tulee varmasti harkittua tarkkaan mitä haluaa ja mitkä mahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta Maatuska, tarkkaa suunnittelua vaatii tuo pieni nurmikkoläiskä. Sitä ei viitsisi joka kesä muokata uusiksi, jollaiseen omakotitalon pihassa oli mahdollisuus.

      Poista
  5. Pienikin pala omaa pihaa on arvokasta kasveista pitävälle.
    Kauniita kuvia olet ottanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä, osaan kyllä arvostaa tuota pientäkin nurmikon palasta. Toivottavasti saan siitä kauniin piristyksen.

      Poista
  6. as fotos sao lindas tem cores lindas bjs saude

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Kruunuvuokko. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  8. Hellyttävästi sanottu: "olin mummona matkassa". Ihanan kassinkin sait. Mummo on lapsenlapsen silmissä tasa-arvoinen hänen kanssaan tai päinvastoin.
    Mukava kuulla, että pääset paikallisen Naisten Pankin piirissä jatkamaan kirjallisuusosaamistasi.
    Usein tulee ajateltua, että luonto on kaikkialla Suomessa samanlaista, mutta ilman muuta erojakin on, isojakin. Kiva, että tuot eroja kuvien avulla esille. Se tuo itsellekin perspektiiviä ja auttaa arvostamaan oman alueen kasvillisuutta.
    Markiisi lisää pation käyttömahdollisuuksia, voi sateellakin istua, eikä jokaista kippoa ja kuppia tarvitse oitis kiikuttaa sisälle suojaan. Pieneenkin pihaan saa paljon kauneutta. Jännä nähdä, miten sen toteutatte.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between mukavista kommenteistasi. Meillä oli Joensuussa markiisit ja olimme kovin tyytyväisiä. Siksi otimme ne tännekin. Ovat varmasti tarpeen, kun aurinko paistaa terassille keskipäivällä.

      Poista
  9. Voi että, kun onkin ihana kassi, jonka olet saanut, se on rakas varmaankin sulle.
    ja kaunis on teidän piha jo nyt, ja kyllä pieneenkin pihaan saa kukkia ja vaikka mitä kaunista.
    Mä olen myös tehnyt meidän uuteen takapihaan kukkamaan ja vaikka mitä, laitan joskus kuvia siittä, kunhan vähän alkavat kasvamaan.
    Hyvää viikonloppua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kassi on todella ihana. Olen kyllä iloinen että on pienikin nurmikkokaista, johon saa laitetuksi jotakin piristävää. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  10. Ihana kevät ja kesä alkaa siellä Raumalla, luonnonkukat ovat kauniinpia kuin kaupan leikkokukat, itse tykkään luonnonkukista eniten, kielokin miten kaunis se onkaan.
    kiitos kommentistasi, niin pohjois-karjalaan päin on muuttomme, mutta pitkä matka silti vielä jää,jossain vaiheessa kerron.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sitten myöhemmin muuttosuunnitelmistanne. Minäkin tykkään kieloista tosi paljon.

      Poista
  11. Kiva lukea näitä mukavia kuulumisia kaikkineen! Markiisista tuli oikein onnistunut ja terassi on varmasti mukava paikka viettää ulkoillen rentoutumishetkiä. Pieneen pihaankin voi saada vaikka mitä kivaa, kunhan rauhassa pohditte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, on jännä että pitää tarkasti miettiä mitä tehdä tuolle nurmikolle. Se on tuossa niin framilla että olisi kiva jos siitä tulisi onnistunut. Omakotitalossa oli varaa tehdä jotakin hölmöäkin ja purkaa se sitten. Tätä ei viitsisi joka kesä uudelleen rakentaa.

      Poista
  12. Oi, tuollainen kassi kyllä kelpaisi minullekin♥
    Varmasti kevät on erolainen Raumalla ja Pohjois-Karjalassa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sen todellakin huomaa, että Suomi on suuri maa eli kesä tulee ihan eri vauhdilla.

      Poista
  13. Luonto täynnä vehreyttä, väreja ja kukkivia kasveja sekä puita; mahtava vuodenaika, jota kuvakoosteesi kaikkinensa hyvin elävöittää! Avara piha kuin kirjoittamaton lehti, ei kuin riittailemaan ja puuhastelemaan.

    Suloinen kassi ja jos ei tuon innoittamana salille ennättäy, niin johan on ihme. Kiitos postauksestasi, josta tuli valoisa mieli, aurinkoista viikonloppua ja kesä alkakoon nyt!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, kesä alkakoon nyt! Ainakin tänään on ollut todella lämmin päivä.

      Poista
  14. Kylläpä kevät on siellä pitkällä. Ihanat kukkaloistoa täynnä olevat kuvat. Todella kaunis tuo rentukkajoki ja oi oi tuota ihanuuksien ihanuuskassia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on todella pitkällä täällä, mutta niinhän se taitaa olla sielläkin Pohjois-Karjalassa. Tänään on ollut todella aurinkoinen päivä.

      Poista
  15. Oi miten kaunis takapiha terassi teillä on 🤗 10x5m on koko elämä ❤🤗 ihanaa sinä osaat suunnittelun siitä tulee varmasti kaunis kokonaisuus. Kaikkea ei sinne ottaa mutta kaikki mitä siihen ottaa on koko elämä. Ihanaa. 🤗 ❤
    Tuo kassi on sitä minä sanoisin rakkauden käden jäljeksi, olet onnen "sirkka"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniisti sanottu, olen onnen "sirkka". Niinpä todellakin taidan olla. Saas nähdä, millainen kokonaisuus tuosta nurmikkoläiskästä muodostuu. Ainakin jotakin kukkivaa sinne saadaan.

      Poista
    2. Onnen sirkka jäi mieleen Mulan lastenelokuvasta. 🤗

      Poista
  16. Kiva, että saat eres piänen palan puutarhaa. Kaikis taloyhtiöös ei taira onnistua. Ihana salikassi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olen iloinen vähästäkin nurmiläiskästä. Saa siihen jotakin kaunista. Salikassi on kyllä upea!

      Poista
  17. Ompa rohkeita joutsenia,kun antoivat kuvata. Vois kuvitella, että oisvat jopa "hyökänneet" ;D
    Saathan sinä tuohon terassillekin kaikenlaisia ruukkuviritelmiä?
    Kesä on jo huomenna ;D Hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, jo huomenna on kesäkuun alku. Hienoa! Joutsenten kuva on otettu aika kaukaa eli en usko, että pesintärauha häiriintyi. Sattui olemaan pitkä putki mukana. Mukavaa kesää myös sinulle!

      Poista
  18. Tyylikäs terassi, kelpaa tuolla viettää kesäpäiviä. Tyylikäs on myös kassi ja kuva aivan näköinen : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terassi on kyllä ihan kiva. Mukava kun huomasit yhdennäköisyyden!

      Poista
  19. Teillä on hyvän kokoinen terassi ja onhan tuo nurmikaistalekin tyhjää parempi. Siihen saa huolellisesti suunnittelemalla oikein kivat istutukset ja terassille ruukkukasveja täydennykseksi. Hellyyttävä kassi <3 Aurinkoista viikko ja alkavaa kesäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terassi on kyllä kiva, kun se on noin iso. Totta, uskon että pienelle nurmelle saa ihan kivat istutukset. Mukavaa alkavaa kesäkuuta!

      Poista
  20. Aivan ihastuttavia kuvia.
    Varmaan tuolle nurmikolle tulee mitä kaunein minipuutarha.
    Kyllä mummin kelpaa uuden salikassin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti. Salikassin kanssa kelpaa kyllä mennä kuntoilemaan.

      Poista
  21. Ai mutta tuohon tilaan saa vaikka kuinka hienon ja monipuolisen puutarhan. Isossa pihassa jää helposti "hukkatilaa". Meillä ainakin, kun ei kaikkea voi muuttaa hoidetuksi puutarhaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että saadaan suunniteltua mukava kokonaisuus. Niin, ei ole ison pihan ongelmia!

      Poista
  22. Siellä on jo varaslähtö kesään. Rauma näyttää niin kauniilta.
    Hyvin olet jo kotiutunut sinne lounaisrannikolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä on jo hyvin kesäistä ja kaunista. Ollaan kyllä kotiuduttu aikamoisen hyvin.

      Poista
  23. Anneli, adoro vir no teu blog ver como vocês vivem por
    aí há tantos quilômetros de distância de onde estou.
    Achei maravilhosas as flores e os cisnes!

    😘😊🌻

    VastaaPoista
  24. So beautiful nature photos, love them!

    Kisses,

    https://www.theartofpaloma.com/

    VastaaPoista
  25. Ohhoh! Olen ollut niin paljon poissa blogeista kiireen vuoksi, että en tiennytkään tästä maisemanvaihdosta. Onnea uuteen kotiin! Rauma on varmasti ihana paikka.

    VastaaPoista
  26. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

    VastaaPoista
  27. Itse olen etsimässä inspiraatiota erilaisiin markiisiratkaisuihin blogeista keväisen puutarhainspiraation sijaan. Myös teidän terassillanne oleva markiisi näyttää toimivalta ja kauniilta ratkaisulta. Tuttavamme ovat ostaneet talon, jossa on suuret ikkunat länteen. Talo on valoisa ja kaunis, mutta toisinaan kesällä liian kuuma. https://www.kaihdinasennus.com/markiisit

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...