maanantai 14. kesäkuuta 2021

Tutustumista lähiseutuun

 Heipä hei! Teillä on niin ihania puutarha-aiheisia postauksia. Minulta ei vielä vähään aikaa sellaisia tule (toivottavasti kuitenkin loppukesästä), joten laitan muutamia kuvia länsi-Suomen kulmilta. Olemme tehneet muutaman pikku reissun, jotta lähiseudut tulisivat tutuiksi. Tosin viime viikolla pistäydyin pikapikaa myös Itä-Suomessa, äitini luona Leppävirran Attendossa ja Joensuussa Kristan haudalla.

Kävimme Askaisissa Louhisaaren kartanossa. Täällä on syntynyt marsalkka Mannerheim. Todella kaunis paikka. Hyvin pidetty vanha rakennus. Se on rakennettu peräti vuonna 1655.


Pionien koti Taivassalossa on niin kaunis paikka. Toinen toistaan kauniimpia pioneja.


Onko teille Kristiinankaupunki tuttu? Se on kaunis pikku kaupunki, asukkaita on vain 6400. Viihdyimme.


Raatihuone vuodelta 1856. E. B. Lohrmanin suunnittelema
Kaupungissa on kaunis puutalomiljöö, johon kuuluu noin 300 puurakennusta.

Ja paljon kauniita pihoja.
Tämän kadun nimi Kissanpiiskaajankuja. Hauska nimi! Ei siellä kuulemma oikeasti ole kissoja piiskattu. Tämä on Suomen kapein kaksisuuntainen katu, kertoi kaupungin esite. (Raumalla on Suomen kapein yksisuuntainen katu Kitukränni.)

Hevoskastanjan upeaa kukintaa.

Tämän puun kukintaa yllä. Kuva on Porin Kirjurinluodosta.

Kirjurinluodolla vuohi oli mennyt liian lähelle lokin pesää. Lokki hermostui - luonnollisesti - ja hyökkäili vuohta päin ja välillä nokkaisikin sitä. Vuohi ei ollut millänsäkään.

Mukavaa viikkoa ja aurinkoisia päiviä!


53 kommenttia:

  1. Kauniita seutuja! Koko länsirannikko on ihan outoa seutua. Jospa sinne pääsisi tänä kesänä tutustumaan vähitellen. Hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä on paljon kauniita paikkoja. Ja vielä on paljon paikkoja, missä emme ole käyneet. Mukavaa kesän jatkoa myös sinulle!

      Poista
    2. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

      Poista
  2. Kirjurinluoto on kaunista paikkaa, kävimme siellä yhtenä vuonna, Porissa asuvien ystävien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjurinluoto on kyllä kiva paikka. Tämä oli meille eka kerta kun kävimme siellä. Toimintaa on vaikka minkälaista.

      Poista
  3. Oih, ihania reissuja teillä kesäisessä SUomessa. Kotimaassakin katsottavaa riittää!
    Kristiinakaupungissa en ole koskaan käynyt, mutta haaveissa on, että vielä joskus sinne pääsen.
    Suloista kesän jatkoa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, kyllä Suomessakin riittää katseltavaa. Suosittelen Kristiinankaupungissa käyntiä, ainakin meille se näyttäytyi todella kiinnostavana paikkana. Hyvää kesää myöös sinulle!

      Poista
  4. Kristiinankaugunki on tuttu, ollaan yövytty parinakin vuonna ja kerran käytiin joissakin avoimissa pihoissa. Silloin ihastuttiin ja olen suositellut kaikille sitä. Kerta kaikkiaan idyllinen paikka.
    Kiva kuulla kuulumisia 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, että Kristiinankaupunki on sinullekin tuttu. Se on todella kaunis kaupunki, meinataan mennä toistekin. Mukavaa viikon jatkoa!

      Poista
  5. Kauniita kuvia. Kyllä Suomessakin kauniita tutustumiskohteita riittää.
    Mukavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunuvuokko. Kyllä täällä kotimaassa on paljon nähtävää - onneksi. Mukavaa viikkoa myös sinulle.

      Poista
  6. Kiva on sitten nähdä pihajuttuja, kun sinulla on niitä esittää!
    Länsirannikolla on paljon ihania kohteita, tässä olikin mukava kimara. Louhisaaressa en ole vielä käynyt enkä Pionien kodissakaan, vaikka sinne olisi linnuntietä aika lyhyt matka - mutta koska on meri välissä, olisi se kokopäivän reissu, eikä laivan aikatauluista riippuen yksi päivä ehkä edes riittäisi. Pitää joskus siellä käydä.
    Kristiinankaupunki on tosiaan ihana, olen joskus siellä käynyt Avoimet portit -tapahtumassa. Ylipäätään puukaupungit Suomessa ovat aivan vertaansa vailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyllä se välissä oleva meri pidentää matkaa ihmeesti. Me tutkailtiin saarikierroksen aikatauluja. Minä en ole koskaan käynyt Turun saaristossa, ja kovasti tekisi mieli käydä ainakin Nauvossa ja Seilillä. Kiva kun Kristiinankaupunki on sinulle tuttu. Siellä oli nyt Avoimet portit -tapahtuman infoja. Taitaa olla samana päivänä kun on Avoimet puutarhat.

      Poista
  7. Kauniit kuvat,ja rakennukset, unikot on mun mieleen. Taivassalossa olen joskus käynyt ja seilin saarella, suosittelen vesibussi reissua sinne.
    Turkuhan on kaunis kesäkaupunki myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seilin saarella olisi kyllä kiva käydä. Turkuun aiomme myös tutustua, pitää tulla sinne vaikkapa viikonlopuksi.

      Poista
  8. Hienoja kuvia! Kauniita paikkoja siellä länsirannikolla. Olisi mukava kierrellä katsomassa tuo rannikkoseutu Vaasasta alaspäin. Vaasasta pohjoisempaan onkin tuttua, onhan äitini suku siellä suunnalla. Kokkolan alue tietysti se tutuin ja rakkain.
    Kaunista kesää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä päin on kauniita paikkoja. Sinun pitää ottaa ohjelmaan tutustuminen länsirannikkoon. Suosittelen erityisesti Kristiinankaupunki. Krstiinankaupungissa on mielestäni paljon samaa kuin Kokkolassa. Mukavaa kesää myös sinulle.

      Poista
  9. Kiitos taas, että pääsi sinun kanssasi vähän kiertämään siellä itselle uusissa paikoissa. Pionien kodissa olisi kiva päästä käymään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun viihdyit kierroksella. Pionien koti on upea paikka. Hyvää kesää sinulle!

      Poista
  10. Paljon on paikkoja käymättä Suomessa!
    Ihania kukkia on joka puolella, vaikkei oo vielä juhannuskaan.
    Hauskaa kesää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on kiva, kun kotimaassa on niin paljon nähtävää. Aina riittää uusia paikkoja, joita ei ole vielä nähnyt. Mukavaa kesää myös sinulle!

      Poista
  11. Teillonki nu mukavasti puuhaa lähialueesehen tutustumises. Kerran oon kristiinankaupungis käyny. Hianoa kesäirylliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, monia paikkoja on joihin haluaa tutustua. Tämä puoli Suomea on jäänyt tuntemattomaksi, ollaan reissuttu aiemmin pelkästään tyttären luona Raumalla. Kiva kun Kristiinankaupunki on sinullekin tuttu.

      Poista
  12. What a lovely place!
    HAPPY WEEK
    xoxo
    https://stylishpatterns.blogspot.com/

    VastaaPoista
  13. Upeita kuvia kivoista paikoista ja kauniista istutuksista. Onpa pukilla melkoiset sarvet. Ei ihme, että lokki hermostui.
    Kristiinankaupunki on jäänyt väliin, vaikka joskus ajelimme Oulusta alaspäin Länsirannikkoa myötäillen.
    Hyvää kesäistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti. Kivoja paikkoja on tuolla länsirannikolla. Meillä on vielä moni paikka käymättä, mm. Kaskinen. Aurinkoisia päiviä sinulle!

      Poista
  14. Kiitos kierroksesta :) Nuo kulmat Suomesta ovat minulle käymättömiä paikkoja, valitettavasti. Mutta tässähän sitä jo tutustuu.
    Kauniita kesäisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit. Näitä tulee kyllä lisää. Mukavaa kesän jatkoa!

      Poista
  15. Boa tarde Anneli. Obrigado por nos fazer viajar por esse jardim maravilhoso, através das belas imagens.

    VastaaPoista
  16. Kristiinankaupungin vierailusta on jo hurjan monta vuotta. Pionien kodissa ja Askaisissa sen sijaan vanhempien Ukissa asuessa tuli käytyä useamminkin. Sinulla on uuden asuinpaikkasi myötä runsas valikoima mielenkiintoisia kohteita tutkittavaksi ja meillekin esiteltäväksi. Mielelläni niihin blogisi välityksellä tutustun, kun millään ei itse joka paikkaan edes ehdi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun Kristiinankaupunki on sinulle tuttu. Paljon olet käynyt samoissa paikoissa. Uki on meille tuttu vuosien takaa, kun tyttäreni oli siellä töissä (vaikka asuikin Raumalla). Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  17. Kiitos kauniista ja monipuolisesta kuvakoosteestasi, tämä oli virkistävä nojatuolimatka hauskoine kadunnimineen ja paljonpuhuvine vuohen älä-ala-mun-kaa -katseineen!

    Kuin kuluneita ankeita aikoja paikaten komeasti rehottaa ja kukkii kesäinen luontomme, ihailtavaa riittää. Aurinkoisia ja lämpöisiä kesäpäiviä sinne reuna-Suomeen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Takkutukka. Kiva kun täältä päin Suomea löytyy kivoja, uusia kohteita. Kaunista on, meri on läsnä niin monella paikkakunnalla.

      Poista
  18. KIvaa tutustua lähiseutuun reissuamalla paikan päällä. Kristiinankaupungista minulla on kiva muisto. Yövyin siellä pikku teltassani polkupyöräretkellä. Muuten en kaupunkia tunne, mutta Askaisten Louhisaaren kartanossa kävin usean kerran. Se on nähtävyys niin sisätiloiltaan, kuin puutarhansakin puolesta.
    Sinulla oli antoisa retki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun Kristiinankaupunki on sinulle tuttu, ainakin yöpymisen suhteen. Mukavaa kesän jatkoa!

      Poista
  19. Tuollaisen julman näköisen vuohen ei varmaan tarvi lokeista olle huolissaan ;D
    Ompa vanha rakennus tuo ensimmäisessä kuvassa oleva! Ilmeisesti melko hyvin säilynytkin.
    Mikähän tuon hevoskastanjan juttu on, kun meidän pihassa on ollu sellanen jo kymmeniä vuosia, eikä se kuki juuri koskaan. Ihan viime vuosina on tehnyt yhden tai kaksi kukintoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienosti ovat pitäneet huolta tuosta vanhasta rakennuksesta. Täällä länsi-Suomessa on todellakin paljon vanhaa, aina sieltä 1400-luvulta alkaen. Mukavaa kesän jatkoa!

      Poista
  20. Upeat unikot! Meillä tuli vain pari kukkaa tänä vuonna, jäivät muiden kasvien ahdistamiksi.

    Jännä tyyppi tuo vuohi 😀 Uskaltautuisin lähelle vain jos minulla olisi siivet kuten lokilla.

    Kitukränni - tosi hauska nimi ja kiinnostava historia ☘️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unikot ovat niin kauniita, pidän niistä paljon. Kitukrännillä on hauska nimi!

      Poista
  21. Hienoja kuvia ja upeita maisemia. Olisin kiinnostunut tuosta markiisista mistä kirjoitit viime postauksessa kun olemme sellaista aikonut myös itse hankkia mökille että mitä sellainen oikein maksaa ❓🤔
    Minkä kokoinen tuo teidän on ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila. Vastaan markiisiasiaan sinun blogissasi.

      Poista
  22. Te olette paljon ehtineet. Kiertäneet Suomea ja tutustuneet lisää uuteen kotikaupunkiinne. Niin sitä pitää!

    VastaaPoista
  23. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...