maanantai 30. marraskuuta 2015

Marraskuun loppua elellään - The end of November
Lumet sulivat. Meillä oli runsaasti lunta muutaman viikon ajan ja nyt näyttää tältä. Kaikki lumi on mennyttä. Maisema on pimeä ja synkkä. Jos olisi kuivempaa, voisi mennä vaikka haravoimaan. Onneksi valoa saadaan kynttilöillä, tuikuilla, lyhdyillä.


We had snow for a few weeks but this is the situation now: no snow at all.   It looks so dark, but luckily you can get some light with candles and lanterns.

Muutamat teistä olitte löytäneet vanhoja muistoja laatikoiden pohjalta.  Siitä innostuneena minäkin etsin kouluajan muistokirjan. Tässä äitini kirjoittama muisto:

Annelille!

Hetken helmistä vaihtelevista elämä punottu on, puhtaita helmiä, kirkkaita hetkiä sielusi janotkohon. Koskenniskassa. Äiti.


Onneksi en ole näitä hävittänyt, vaikka useita muuttoja onkin ollut. 

Memories from childhood: Friends wrote beautiful poems. The memory book was decorated with glossy pictures. Here is a poem from my mother.Tänä vuonna en sitten tehnytkään joulukortteja itse, vaan teetin ne valokuvistani. Safarikuvat on otettu muutama vuosi sitten  Kenian safarilta.


This year I did not make Christmas cards, but instead I used my photos on Christmas cards. Safari photos have been taken a few years ago in Kenya.

 Kivoja tapahtumia on ollut lähiaikoina. Viime viikolla olimme Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa, jossa solisteina olivat Diandra ja Jyrki Anttila. Kapellimestarina toimi Markku Johansson. Oli upea konsertti, nautimme todella. Carelia-sali oli loppuun myyty. 


Last week we went to a concert by the Joensuu town orchestra. We really enjoyed.
Joensuun Suomi-Amerikka yhdistys täytti 70 vuotta. Juhlat pidettiin Joensuun Teatteriravintolassa viime lauantaina. Nautimme siellä Thanksgiving-illallisen. Mukava, lämminhenkinen tilaisuus.  – Olen toiminut Suomi-Amerikka yhdistyksessä rahastonhoitajana useita vuosia.


The Joensuu Finland-American Association had a 70-year-celebration last Saturday in Teatteriravintola in Joensuu. We enjoyed Thanksgiving dinner.  I have acting as a treasurer in the Association for many years.
Lueskelin tuossa Puutarha&kauppa –lehteä vuodelta 2013. Lehdessä oli juttu perennoista ja suosituimmat perennat myymälöissä olivat tuolloin kuunliljat, maksaruohot, syysleimut, kurjenpolvet, pionit ja jaloangervot.  Ei liene suurta muutosta tapahtunut, vai mitä olette mieltä? Tässä kuunliljapenkkini.

In a garden magazine of 2013, there was an article about popular flowers. The most popular flowers in 2013 were Hosta, Sedum, Phlox, Geranium, Paeonia and Astilbe.
Mietin tuossa muutama päivä sitten, että olen nyt harrastanut puutarhaa liki kahdeksan vuotta.  Täytyy sanoa, että eivät ole nämä vuodet menneet hukkaan. Kyllä puutarhaharrastus on antanut paljon; se on auttanut jaksamaan arkea ja tarjonnut ihanan levollisen vastapainon kiireille. Ihana on, että myös mieheni on innostunut puutarha-asioista.   Työelämässä kaiken piti tapahtua niin muodollisesti ja tiettyä kaavaa noudattaen, mutta kun menet puutarhaan, olet vapaa toteuttamaan itseäsi millä tavalla tahansa. Ei kukaan tule sinulle sanomaan, että noin ei voi tehdä. Se siinä se ihanuus onkin, ettei ole olemassa tiettyä mallia, jonka mukaan puutarha pitää rakentaa.

I have had gardening as a hobby for almost eight years. I have enjoyed these years and this hobby. Gardening gives you a lot; it helps you with everyday life.

Hyvää alkavaa joulukuuta! Enjoy the  beginning of December!

29 kommenttia:

 1. Minullekin pihahommissa on mielekästä se, että voi tehdä ihan niin kuin itse haluaa. Tai sitten olla tekemättä, jos siltä tuntuu.

  Voi, teillä sentään OLI lunta. Tulisipa viilenevää, pikkupakkasta ja kaunistaisi maiseman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä lunta kaipaa valaisemaan maisemaa. Vaikka en kyllä kovista pakkasista tykkää.

   Poista
 2. Sama värssy löytyy minunkin muistovihkostani. Täytyypä kaivaa esille jälleen.

  VastaaPoista
 3. Pitää joskus teettää joulukortit omista kuvista. Tähän mennes oon väsänny ne itte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti mukavampia korteista tulee, jos itse tekee. Vähemmällä vaivalla pääsee valokuvien kanssa.

   Poista
 4. On meiltäkin lumet lähteny ja joka päivä sataa. Kaikki on paikat puutarhas märkää tai supermärkää.
  puutarha on paikka missä kunto kohoaa ja aivot lepää!

  VastaaPoista
 5. Sinulla oli paljon mielenkiintoista asiaa tässä postauksessa! Täytyykin kaivaa vanhat värssykirjat esiin, meilläkin niitä on. Antoisaa joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa joulukuuta myös sinulle Pirkko. Kivoja muistoja nuo värssykirjat.

   Poista
 6. Sinulla onkin ollut kivoja tapahtumia Joulukonserteja onkin nyt paljon joka puolella minäkin kävin Lahden ristin kirkossa kuuntelemassa sydämmeni joulukonsertin oli oikei hyvä Pihasi on hyvin kaunis siisti Noita vanhoja muisto runoja onkin hauska lukea ja muistella Hyvää alkavaa joulukuuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää alkavaa joulukuuta Irma! Kyllä joulukonsertit tuovat joulutunnelmaa.

   Poista
 7. Voi, kuinka ihana muistovihko ja värssy!

  Kivoja nuo safarijoulukortit!

  Mukavaa jouluun valmistautumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa joulukuun alkua Marketta! Värssyvihkot ovat kivoja muistoja lapsuudesta/nuoruudesta.

   Poista
 8. Lumi hävisi, mutta tänään joulukuun ensimmäisen päivän iloksi taivaalta leijailee parhaillaan lumihiutaleita, jospa se siitä!
  Ihania ovat vanhat muistovärssyt, niin sinunkin. Minullakin on pari vielä tallessa, tosin huonokuntoisina!

  Ah, joulukonsertit ♥
  Hyvää joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää joulukuuta myös sinulle Minttuli! Toivottavasti tulisi edes vähän lunta valaisemaan maisemaa.

   Poista
 9. Minäkin teetin kortit omista kuvista. Useimmiten olen ostanut luonnon hyväksi meneviä kortteja, mutta nykyisin niissä on tavattoman kuvakäsitellyt kuvat, joista en erityisemmin pidä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen nyt parina vuonna tehnyt kortit omista valokuvista, ja hyvin on toiminut. Ihanaa joulukuuta sinulle!

   Poista
 10. Vau, oletpa valinnut hauskoja ja erilaisia kuvia joulukortteihin. Ei varmasti tule toista samanlaista ihan heti vastaan :) Sinulla on hauskannäköisiä kiveyksiä pihallasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäämme kivestä; sitä on meillä käyetty puutarhassa monin tavoin.

   Poista
 11. Paljasta taitaa olla vähän kaikkialla nyt. Kunhan jouluksi on maa valkeana, muuten en välitä! Kivoja kortteja teetit, nuo eläinkortit on taatusti erilaisia mihin on totuttu, kivaa vaihtelua. Aivan ihastuttava tuo viimeinen kuva, kaunista on puutarhassasi:) aherruksen vuodet puutarhassa eivät ole menneet hukkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Meillä satoi lunta viime yönä, maisema on nyt valoisa.

   Poista
 12. Eikä nuita vanhoja kirjoja kannatakkaan hävittää, ovat upeita! Mukavaa alkanutta joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa joulukuun alkua sinullekin! Helposti vaan muuttojen mukana tulee hävitetyksi kaikkea vanhaa, mutta onneksi ainakin nuo muistokirjat ovat jääneet.

   Poista
 13. Beautiful photos, Anneli, and the cards are gorgeous! :) We are having rain here today in Montreal. We did get some snow a couple of days ago but very little. :) I love the snow, and I love a white Christmas.

  VastaaPoista
 14. Suloinen muistokirja. Toivottavasti edes jouluksi saataisiin lunta, sillä muuten tunnelma kyllä hieman kärsii. Kauniita kuvia puutarhastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitois. Valkeata joulua meilläkin kaivattaisiin. Viime yönä satoi vähän lunta, mutta tämän päivän vesikelin myötä kaikki lumi suli pois.

   Poista
 15. Muistojen hurmaa!
  Niin kauniisti kirjoitettu!

  Leppoisaa joulunodotusta täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...