keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Lars Jon: KimppuLars Jon: Kimppu. 2017. Karisto Oy. Suomentanut Jenni Pitkäniemi. 190 sivua.

Tämän Kimppu-kirjan kaunis kuvitus vei minut mennessään, aikaa meni kirjaa selatessa ja upeita kuvia ihaillen. Vaikkakaan ei teksti yhtään häviä kuville, niin mukavalla ja elävällä tavalla kukkakimppujen sidonta on kuvattu. Kirjan on kirjoittanut tanskalainen floristi Lars Jon, joka aloitti työt kukkakaupassa 15-vuotiaana. Kimppujen sidonta alkoi hänelle harrastuksena, ja sitten siitä tuli hänelle ammatti. Jos kimppujen sidonta kiinnostaa sinua, tässä on sinulle juuri oikea kirja. Kirjassa on selkeät ohjeet kukkakimppujen sitomiseen. Kukkamateriaalia löytyy monistakin paikoista: omasta puutarhasta, parvekkeelta, luonnosta ja kukkakaupasta. Kimppuja on monenlaisia, kauniin kimpun saa vähistäkin aineksista. Kirjan kirjoittaja toteaa esipuheessaan: "Toivon sinun saavan kirjasta uusia ajatuksia siitä, miten luonnon antimia voi käyttää silmäniloksi. Muista, että jokaisen kimpun tulee olla persoonallinen - ja että harjoitus tekee mestarin."

Lars Jon on käyttänyt neljää eri tekniikkaa kukkakimppujen sitomisessa: spriaalia, paralleelia, tukirakennetta ja maljakkoon asettelua. Kirjailija antaa selkeitä ohjeita ja vinkkejä sitomisesta eri tekniikoilla sekä vinkkejä mitkä kukat sopivat parhaiten eri tekniikoihin. Lukija saa ohjeita myös tarvittavista työvälineistä.

Spiraalisidonta

Näin sidot paralleelikimpun
Kirjan parasta antia ovat esimerkit erilaisista kukkakimpuista. Lars Jon sanoo, että kukkakimpun tunnusmerkki on se, että siinä on yksi tai useampi sidontakohta. Sidontakohta on paikka, jossa varret kohtaavat ja johon sidotaan naru varsien ympärille. Kimppujen esimerkkisidonnat ovat mitä erilaisimpiin tarkoituksiin, esimerkiksi kevään ensimmäinen kimppu, suruvihko, juhannuskokot, villi ja vapaa, Karen Blixenin tyyliin, kukkaiskori ja vahvoja värejä. Lars Jon tekee myös kauniit kimput kosioretkelle sekä häihin. Jokaisen esimerkkikimpun kohdalla on kuvattu vaikeusaste, työvälineet, tarvikkeet, tekniikka ja maljakko.


Tässä kevään ensimmäinen kimppu, joka on koottu munankuoreen, johon kukat voivat piiloutua. Tämä kimppu sopii hyvin pöydän kattaukseen.

Balettitanssijat. Kirjailija sanoo, että nämä kukat tuovat mieleen Tanskan kuninkaallisen teatterin balettitanssijat. Kukat ovat narsisseja.

Syötävän suloiset kimput toimivat pöytäkoristeina useissa pienissä maljakoissa tai sitten jokaisen ruokailijan kohdalla esimerkiksi paikkakorttina.
Floristin kädet
Tärkein työkalu kukkien sidonnassa on omat kädet. Niistä kannattaa huolehtia. Kirjassa annetaan ohje käsien suolakuorinnalle.
Puolikas sitruuna
2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl oliivi- tai manteliöljyä
Purista sitruunan mehu kulhoon. Kaada sekaan suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos käsille ja hiero niitä perusteellisesti.

 Tämä kirja tulee blogini arvontaan tulevana viikonloppuna.

20 kommenttia:

 1. Miten hauskaa, kukkia munankuoressa. Miten kukaan voi keksiä tuollaista, ihan käsittämätöntä.

  VastaaPoista
 2. Kaksinverroin ihanuutta, kun poikkesin jo katsomassa toiseen blogiisi :)

  VastaaPoista
 3. Voi mahdoton, mitä kaikkea taitavat ihmiset keksivätkään. Kiitos tämän kirjan esittelystä. Oiva lahja yhdelle tyttäristäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että on todella hyvä lahja puutarha-asioista kiinnostuneille.

   Poista
 4. Oi miten hienoja! Mainio kirja:) Mukavaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, hyvä kirja. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

   Poista
 5. Oi oi mikä kirja!!! Tuo on pakko saada luettavaksi. Kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit. Muistathan osallistua arvontaan.

   Poista
 6. Ihan mahtava kirja! Minua kiehtoo kimppujen sitominen. Hieno vinkki, kiitos.
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistathan osallistua arvontaan. Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 7. Tuota kirjaa täytyy ehdottomasti tavoitella, ja jos ei onni tärppää, niin sitten ostoskoriin!

  VastaaPoista
 8. Mukavan oloinen kirja! kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 9. Ihanan näköinen kirja. Täytyy tulla tavoittelemaan ☺
  Mukavaa viikonloppua Sinulle ♥

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...