maanantai 13. maaliskuuta 2017

Vielä on aikaa puutarhakirjoille

Vielä on aikaa tehdä puutarhasuunnitelmia ennen kuin kevät tulee kunnolla ja pääsee pihatöihin. Uusia ihania puutarhakirjoja on ilmestynyt tänäkin keväänä. Yksi kevään uutuuksista on:

Kukoistava keidas. Pihan ja parvekkeen uusi loisto. Viherpiha. 2017. Gummerus. 143 sivua.

Järjestän lähiaikoina arvonnan ja tämä kirja on yksi arvontapalkinnoista.
Tuntuu niin mukavalta, kun saa tutustuttavaksi ihan uunituoreen puutarhakirjan. Kiva kun meitä puutarhaharrastajia on tänäkin keväänä muistettu useilla uutuuksilla. 

Kukoistava keidas -kirja on koottu Viherpiha-lehden parhaista artikkeleista. Parhaat artikkelit on valittu ja ne on ryhmitelty neljään kiinnostavaan osioon: 1) haasteellinen tontti, 2) hankalat olosuhteet, 3) istuttaminen ja 4) kierrätys. 

Kun käsitellään haasteellisia tontteja (tasamaatontti, rinnetontti, kapea piha, piha josta on ruma näkymä ja mökkipiha), kirjassa kerrotaan, millaiset kasvit sopivat ko tontille ja annetaan kasvien hoito-ohjeet.

Kasviehdotuksia ja kasvien hoito-ohjeita annetaan myös hankalien olosuhteiden puutarhoille. Tuulisessa puutarhassa viihtyvät erilaiset kasvit kuin savimaassa tai aurinkoisella pihalla. Varjoinen puutarha tuo myös omat haasteensa kasvien valinnalle.
 

Kauniiden valokuvien lisäksi kirjassa on paljon piirroksia.


Kierrätä, nikkaroi ja tuunaa -osion tutustumista odotin eniten. Lukija saa ohjeita mm matkalaukun tuunaamisesta kasvitarhaksi sekä ohjeita yrttilaatikon tai taimipöydän rakentamiseen. Pesukommuutti, mehumaija ja vanhat autonrenkaat saavat uuden elämän puutarhassa.  Lopuksi kirjaan on kerätty erilaisia kierrätysideoita eri tyyppisiin puutarhoihin.

Matkalaukku kasvitarhaksi
Kirjan takakannen kuvauksen mukaan tämä puutarhakirja on suunnattu ihan kaikille puutarhaharrastajille. Itse kuitenkin koen, että joihinkin tiettyihin teemoihin paneutuva puutarhakirja on lukijalle mieluisampi. 


Joka tapauksessa, Kukoistava keidas -kirjaan on ihana tarttua. Kaunis kuvitus, hyvät valokuvat, kauniit piirrokset ja onnistunut taitto tekevät kirjasta kauniin ja harmonisen kokonaisuuden. Kiitos Viherpiha ja kiitos Gummerus.


Lopuksi vielä menovinkki ensi viikonlopulle Joensuussa ja ympäristössä asuville:

Kerubi (Joensuu) järjestää 19.3. (klo 14-17) Vilttikirppiksen. Siellä on tyttäreni ja minun myyntipaikka, josta sinä, kirjojen ystävä, teet varmasti hyviä löytöjä. Myymme uutta, muutamien viime vuosien (myös kevään 2017) kirjoja edullisin hinnoin: kaikki kirjat maksavat viisi euroa kappale. Myynnissä on hyvää kotimaista ja käännettyä kaunokirjallisuutta, dekkareita sekä nuortenkirjoja . Kirjaostoksen lisäksi löydät myyntipaikaltamme elokuvia ja saat meiltä, lukutoukilta, hyviä kirjavinkkejä ja hyvän mielen. Tervetuloa!

38 kommenttia:

 1. Vaikuttaa hyvälle kirjalle. Olen lukenut silmät ahmien jos vaikka mitä ja ideoita pää pursuaa...kun vaan pääsisi toteuttamaan :) Ja kirppikset ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi jo muutaman viikon päästä pääsee toteutusvaiheeseen. - Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 2. Ihana kirja. Minäkin jo katselen kaupassa puutarhaan kaikkea "sillä silmällä" Ihan selvästi on jo kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä puutarhakirjat ovat kaikki omalla tavallaan ihania, niin tämäkin. Kyllä kevät on tervetullut.

   Poista
 3. Nyt on mukava lukea puutarhakirjoja ja ideoida kesää varten. Kesällä ei oikein ehdi, kun on niin paljon tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kesällä ei ole aikaa kirjoille. Nyt on hyvää aikaa suunnitella ja kohta jo pääsee toteuttamaan suunnitelmia.

   Poista
 4. Olisipa mukava tietää, mitä vinkkejä kirja antaa haasteelliseen pihaan. Ihania nuo puutarhakirjat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhakirjat ovat kaikki ihania omalla tavallaan ja niin on tämäkin. - Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 5. Puutarhakirjoja ahmii aina suurella mielenkiinnolla. Jäänpä siis odottamaan arvontaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Kiva kun odotat arvontaa, se on ihan lähiaikoina.

   Poista
 6. Ostan vain puutarhakirjoja ja dekkareita, lemppareitani.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoisen oloinen puutarhakirja! Kierrätysideat kiinnostavat kovasti minuakin, on tuota tavaaa kertynyt ulkovarastoon aivan liikaa jota voisi aivan hyvin hyödyntää pihalla. Kiitos tästä esittelystä.

  Toivottavasti teillä on mukava kirppispäivä ensi sunnuntaina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kirppari onnistuu. - Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

   Poista
 8. Onpas kiinnostavan oloinen kirja. Tuo pitää laittaa mieleen ja etsiä jostain käsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kiinnostuit kirjasta. - Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 9. Mielenkiintoinen puutarhakirja.
  Matkalaukku kukka istutus on kaunis!
  Hyvää tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkäsin tuosta matkalaukkuideasta. Aina sitä joitakin uusia ideodita löytyy. - Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

   Poista
 10. Kiitos kirjaesittelystä :)Upealta vaikuttaa. MInäkin luen ja katselen kerta toisensa jälkeen kaikkia aikaisempia puutarhakirjojani. On se onni, että on niin lyhyt muisti, että aina tuntuvat uusilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva, että puutarhakirjoja voi lueskella joka vuosi, aina sieltä jotakin uutta löytyy. Kiva jos tämäkin kirja kiinnosti.

   Poista
 11. Entä yksivuotiset kesäkukat? Miten ne tulevat esille näissä kirjoissa, entä sinun puutarhassa? Mielenkiintoiselta vaikuttaa kirja! Minunkin blogissani on arvonta, siellä on kysymys juurikin kesäkukkiin liittyen, panostatko niihin itse puutarhassasi? Voit vastata siihen blogissani, jos kiinnostaa osallistua arvontaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kirjassa ei ollut omaa lukua kesäkukille, mutta kesäkukkia oli noiden kukkasuositusten seassa. Pitääkin käydä blogissasi ja osallistua arvontaan. Kiva kun muistutit.

   Poista
 12. Kiinnostuneena luen ja katselen puutarhakirjapostaustasi 🌿Runsaat parikymmentä vuotta sitten kun ostimme omakotitalon, tulin hankkineeksi muutaman puutarhakirjan, perinteisen. Näyttävät olevan aika erilaisia nykyään. Kaikki kehittyy ja monipuolistuu 🙂 Intoa ja ideoita alkaa putkahdella vaikka mitä kasvikirjaa katselisi 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei puutarhakirjan välttämättä tarvitse olla uusi, ideoita löytyy kaikista kirjoista. - Mukavaa kevään odotusta!

   Poista
 13. Boa tarde, Livro interessante sobre jardins, nestes existem sempre algo de novo, a primavera está a chegar, é uma boa altura para ler o livro.
  AG

  VastaaPoista
 14. Vaikuttaa kyllä todella kiinnostavalta kirjalta! Puutarhakirjat ovat kyllä mainio inspiraation lähde ja helpottavat vähän tätä pitkältä tuntuvaa kesän odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kiinnostuit kirjasta. Nyt on vielä hyvää aikaa suunnitella kesän puutarhaa, meillä ainakin sataa lunta eli kevääseen on vielä aikaa.

   Poista
 15. Nyt on tosiaan aika kahlata puutarhakirjoja ja niin tulee tehtyäkin, sillä ei vielä saa otetta puutarhatöihin. Kirja näyttää taas houkuttelevalta kuvineen! Kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kiinnostuit kirjasta. Puutarhakirjoja on tosi kiva lueskella, vaikka mielummin jo menisi ulos puutarhatöihin. Meillä on satanut lunta koko yön!

   Poista
 16. Puutarhakirijojen lukemine on kuivaharioottelua puutarhakautehen :)
  Onnia kirijakirppikselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että kirjakirppis onnistuu. - Mukavaa keskiviikkopäivää!

   Poista
 17. Eipä paljon muuta voi puutarhan hyväksi nyt tehdä kuin lukea puutarhakirjoja ja tehdä suunnitelmia. Alkaisin mielelläni jo tositoimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Mielummin menisi jo ulos puutarhatöihin. Meillä on satanut lunta koko yön ja sataa edelleen, eli kevättä vielä odotellaan. - Mukavaa keskiviikkopäivää!

   Poista
 18. Kivalta vaikuttaa tuo kirja. Täytyypä tutkailla löytyisikö sitä jo kirjastosta. :)

  VastaaPoista
 19. Kiitos kirjavinkistä! Varsinkin tuo kierrätys-osio kiinnostaa :) Vanhan tavaran hyödyntäminen puutarhassa on ihana idea. Äidilläni on kukkaistutuksia vanhoissa padoissa ja emalikattiloissa, haluaisin itsekin jotain vastaavaa tai vähän erikoisempaa, niin kuin nuo kirjan esimerkit.

  VastaaPoista
 20. Varmasti hyvä kirja, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...