Tällainen on puutarhuriIloa, kierrätystä ja unelmia

Puutarhan merkitys on minulle suuri. Kuten otsikossakin sanotaan, puutarha merkitsee minulle iloa, kierrätystä ja unelmia.

Omakotitalomme sijaitsee Joensuussa, Pohjois-Karjalassa. Olemme asuneet tässä talossa jo parikymmentä vuotta, mutta puutarhasta innostuin vasta seitsemän vuotta sitten silloisessa elämäntilanteessa (sairaus). Halusin tuolloin löytää harrastuksen, jossa oli mahdollisuus tyhjätä mieli, purkaa aggressioita, luoda jotakin uutta ja saada uusia voimia. Tähän haasteeseen puutarha on vastannut. Olemme pyrkineet tekemään lämminhenkisen, meidän näköisemme puutarhan, jossa perheemme ja vieraamme viihtyvät. Kesäisin puutarha on olennainen ja tärkeä osa kotiamme.

Puutarhamme on kooltaan tavallinen omakotitalon puutarha: n. 800 m2. Puutarhassamme on kukkien lisäksi pieni hyötypuutarha. Joensuu kuuluu kasvuvyöhykkeeseen 3.

Puutarhurista 

Pääsin eläkkeelle loppuvuodesta 2014. Viimeiset kaksikymmentä vuotta olin töissä Karelia-ammattikorkeakoulussa, ensin englannin opettajana, sitten kielikeskuksen johtajana ja viimeiset vuodet erikoissuunnittelijana. 

Minulla on aviomies, joka mielellään tekee töitä myös puutarhassa. Meillä on kolme tytärtä sekä kaksi ihanaa lapsenlapsi: Juho 6 vuotta ja Minja 2 vuotta.Harrastan liikuntaa eri muodoissa (lenkkeily, uinti, sali), lukemista, ja valokuvausta. Toimin Naisten Pankissa, vedän Naisten Pankin lukupiiriä Lukevat leidit.

Tervetuloa tutustumaan Pihakuiskaajan puutarhaan!

Tässä veitikka Juho, 4 vuotta sekä ihana Minja, 4 kk.

1 kommentti:

  1. Hei, kiitos kirja-arvioinnistasi! Olen pari blogia kirjoittanut nimellä Constant Gardener. Ehkä niille on enemmän aikaa kun alamme olla talvet Portugalin Alvor:ssa

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...