sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Yleistä puutarhasta

Yleisnäkymä etupihalta

Viime kesänä laitettu suihkulähde.  Chaplin taustalla.


Talomme on 70-luvun omakotitalo Joensuussa Rantakylässä. Puutarhamme on kooltaan tyypillinen omakotitalon puutarha; noin 800 neliötä. Olen mieheni kanssa rakentanut puutarhaa seitsemän vuotta – rakkaudella, mutta varsin vähällä rahalla. Pihalla on kasvillisuutta ja hyötypuutarha. Olen pyrkinyt tekemään puutarhastamme viihtyisän, kauniin ja kotoisan, eli paikan jossa viihtyy ja jossa on kiva olla. Olen panostanut puutarhan sisustukseen; kirpputorit ovat tärkeitä ostospaikkoja. Kiveä – sekä luonnonkiveä että vuolukiveä - on hyödynnetty runsaasti.

Vesi on mielestäni se elementti, joka kruunaa puutarhan. Se on meiltä puuttunut, koska en ole halunnut suihkulähdettä, joka edellyttää sähköjohtoja ja erilaisia pumppuja. Englantilaisissa puutarhoissa olin nähnyt aurinkokennokäyttöisiä suihkulähteitä, joita kovasti ihailin. Viime kesänä tällaisia suihkulähteitä saatiin Suomenkin markkinoille, eli nyt meilläkin on energiaystävällinen suihkulähde.

1 kommentti:

  1. Nätiksi olette saaneet pihan tuossa ajassa. Meillä myös käytetty runsaasti luonnonkiveä pihassa ja vesielementtikin löytyy.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...