tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kohti kevättä (2) - Towards the spring


 Varmoja kevään merkkejä: lätäköt. Näistäkin osaa iloita, kun tietää, että kesähän sieltä tulee.

Signs of the springs: puddles on pavements. Ei enää lunta eikä jäätä kaduilla. Ja aurinkoakin!

Neither snow nor ice on streets. And also the sun!


 Varmoja kevään merkkejä nämäkin: fillarit.

Bikes are also signs of the spring.
Ikävä muisto talvesta. Meillä on yksi ainoa omenapuu ja tällaista tuhoa rusakot olivat saaneet aikaiseksi. Verkko oli suojana, mutta ilmeisesti lunta oli niin paljon että rusakot pääsivät verkon ylitse. Harmittaa!

We have only one apple tree and this is what brown hares have done during the winter. We had a net, but we had so much snow in winter that brown hares had climbed over the net.

10 kommenttia:

 1. Näin on! Kuuntelen sadetta, joka väkisellä madaltaa mielialaa, mutta yritän ajatella, että kevättä se sataa:) ja lumet sulaa nopeammin.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kevät kuvat olet ottanut Mutta tuo omena puu kyllä varmasti harmittaa saa nähdä miten se selviää.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa mitä tapahtuu omenapuun kanssa. Olisi pitänyt olla viisaampi ja tasoittaa lunta omenapuun ympäriltä pitkin talvea. Eli kantapään kautta näitä asioita opitaan...

   Poista
 3. Ihanan keväisiä kuvia, paitsi tuo viimeinen... Ovatpa rusakot tehneet pahaa jälkeä.
  Meillä ei ole - vielä - yhtään hedelmäpuuta. Niiden suojaukseen pitääkin sitten kiinnittää kunnolla huomioita, kun nyt alkaa näkyä ihan uusia hirvieläimiäkin myös täällä päin.
  Blogisi on hyvin mielenkiintoinen. Nähdään pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, hedelmäpuiden suojaukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Mutta kantapään kautta näitä asioita opitaan... Ensi talvena jo viisaampi, toivottavasti.

   Poista
 4. Omenapuu voi selvitä, jos runko ei ole ympärisyöty. Minun piti käydä jo korottamassa verkkoa omenapuun ympärillä. Kun lumi vähenee, pitääkin käydä katsastamassa, onko puput tehneet tuhojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä tarkkaan katsonut onko ympärisyöty. Toivottavasti ei. Harmittaa vaan tällainen, itse asiassa siis oma huolimattomuus, eli olisi pitänyt käydä tarkistamassa lumitilanne talven mittaan.

   Poista
 5. Onpas jänöt olleet ahkerasti omenapuun kimpussa!
  Kyllä harmittaisi itseäkin.

  Meillä on koko piha aidattu koirien takia ja koirat ovat sen verran paljon pihalla, ettei metsäneläimet pahemmin ole halukkaita tulemaan tänne. Kesällä supikoirat vaaniskelevat metsän laidalla tonttimme nurkilla, kun kanat ovat pihalla. Silloin pidän myös koiraa pihalla vahtimassa.

  VastaaPoista
 6. Luinkin blogistasi että teillä on runsaasti eläimiä. Blogissasi oli ihanan vauhdikas kuva koirastasi. Varmasti te nautitte eläinten seurasta ja myös eläimet toistensa seurasta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...