perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kevään ensimerkit - The first signs of the spring

Kevään ensimerkkejä pihassamme. Meillä on vielä jonkun verran lunta, mutta tässä ensimmäiset kevättähdet. Näyttävät niin hennoilta, kauniilta ja keväisiltä.

The first signs of the spring can be seen also in North Karelia. We still have snow in our garden, but these are the first Chionodoxa luciliaes of this spring.
Krookus nupuillaan. Odotellaan aukeamista.

The bud of the Crocus. Looking forward to blooming.
Idänunikon lehdet ovat jo näin vihreitä.

The leaves of Papaver orientale are so green.


Taponlehti

Asarum europaeum
Puutarha näyttää niin harmaalta ja ankealta tähän vuodenaikaan. Tuntuu ihmeelliseltä, että tästä kehkeytyisi jotakin vihreää ja kaunista. Runsaan kahden kuukauden päästä on jo Avointen puutarhojen päivä, jolloin kaiken pitäisi olla kunnossa.
The garden looks so gray and gloomy at this time of the year. It is difficult to image that this would look nice and green in a few weeks.

Tein tällaisen kokeilun viime syksynä. Kyllästyin kun seinän  vieruskivissä on aina roskia, lehtiä ja neulasia. Peittelin viime syksynä seinän vierustat matoilla. Kiva nähdä toimiiko.
Last autumn I covered the edges of the house with carpets, because I got tired of leaves and needles. Let's see how this works.

4 kommenttia:

 1. Sinun taponlehtesi on kyllä aivan erilainen kuin minun. Tuollaista en ole nähnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tuon kasvin eräältä ystävältäni ja hän kutsui sitä taponlehdeksi. En ole asiaa sittemmin tarkistanut, eli ihan hyvin voi olla jotakin muuta. Mikähän se sitten voisi olla?

   Poista
 2. Oisikohan pikkutalvio? Tekee siniset kukat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se minustakin on pikkutalvio. Siniset kukat on. - Blogin kautta tämäkin asia selvisi!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...