keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Vielä Intiassa: Delhin jälkeen Agraan

Intian matkan kuvasarja jatkuu. Olimme Delhissa vain yhden yön ja matka jatkui bussilla kohti Agraa. Agra on iso kaupunki: 3,3 milj. asukasta.

Kultainen kolmio: Delhi, Agra ja Jaipur.
Tässä se on: Taj Mahal. Vuosien haave toteutui ja pääsimme katsomaan tätä maailman kauneimmaksi sanottua rakennusta. Taj Mahalista tuli Unescon maailmanperintökohde vuonna 1983.

Suurmoguli Shah Jahan rakennutti Taj Mahalin 1600-luvulla rakkauden tunnustuksena vaimolleen Mumtaz Mahalille, joka menehtyi synnytysvuoteelle. Shah Jahan on haudattu mausoleumiin vaimonsa vierelle. - Oli pyhäpäivä ja paikallisten kävijöiden määrä oli huikea.

Taj Mahal on rakennettu lähinnä valkoisesta marmorista ja koristeltu arvokkailla kivireliefeillä ja -upotuksilla sekä kalligrafialla.

Moskeija

En ole ennen käynyt moskeijassa.

Paikallisten jonotusta Taj Mahalille. Taustalla Yamuna-joki.

Tämä on maaorava. Söpöjä olivat nämä Tikun ja Takun sukulaiset.
Mies nappasi kuvan Taj Mahalin miesten vessan edustalta: urinaali 3 rupiaa, toiletti 5 rupiaa, ulkomaalaiset ilmaiseksi.

Agrassa hotellimme Crystal Sarovar Premiere sijaitsi ihan kaupungin keskustassa, joten oli kiva, kun pääsi tutustumaan kaupunkikuvaan. - Tässä rakennetaan uutta, huomioikaa tukirakenteet.

Kauppakojuja on runsaasti ja kaupankäynnillä suuri osa intialaisista elättää itsensä. Tällaisesta toiminnasta ei vaan kerry eläkettä, joten vanhukset ovat useimmiten lapsiensa hoidon varassa. - Lehmä kuuluu katukuvaan kaikkialla.

Vastakohtaisuuksien Intia. Päivällä olimme tutustuneet siihen kauniiseen Intiaan (Taj Mahal) ja nyt saimme nähdä rähjäistä ja likaista katukuvaa.

Köyhillä ei ole vara käyttää  jätepalveluita, joten roskat jätetään katujen vierustoille. Haju on sitten sen mukainen. Tässä lehmä syö jätteitä.

Agran aamuliikennettä. Torille menossa.

Koko perhe kyydissä

Pojat oluttauolla.
Agrassa tutustuimme myös Agran linnoitukseen. Linnoitus on rakennettu punaisesta hiekkakivestä. Linnoitus tuli Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1983.

Suurmoguli Akbarin rakennuttama linnoitus valmistui vuonna 1573. Me saimme tutustua vain pieneen osaan linnoitusta, koska suuri osa linnoitusta on Intian armeijan käytössä.

Koululaiset menossa tutustumaan linnoitukseen.

Kauniita ja hyvin säilyneitä yksityiskohtia.

Taidokasta

Taj Mahalin rakentaja suurmoguli Shah Jahan vangittiin ja hänet vietiin Agran linnoitukseen, josta hän pystyi katselemaan Taj Mahalia, eli rakkaan vaimonsa hautamonumenttia.

Auringonlasku kuvattuna hotellin kattotasanteelta.

Tallenna

59 kommenttia:

 1. Hurjan hienoja kuvia jälleen kerran. Jotenkin tunnelma on niin kohdallaan ❤ Nuo vastakohdat vaan hätkähdyttävät kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista. Vastakohtaisuudet todellakin hätkähdyttävät.

   Poista
 2. Onpa kiva nähdä näitä upeita paikkoja. Olen joskus vuosia sitten matkustellut noilla seuduilla. Intia on vastakohtaisuuksien maa; suunnatonta köyhyyttä ja suunnatonta rikkautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Intia on sinullekin tuttu. Totta - suunnatonta rikkautta ja ääretöntä köyhyyttä.

   Poista
 3. Kiitos jälleen matkasta!! Upeita kuvia olet saanut sieltä , vastakohtia todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther Helmiä. Oikeassa olet, vastakohtia todellakin.

   Poista
 4. Oijoi, mitä kuvia ja millainen kokemus teillä on ollutkaan! Joitain dokumentteja olen nähnyt Intiasta ja Taj Mahalin temppelistä (sekä sen kuuluisan kuvan, jossa prinsessa Diana istuu yksin ja suruissaan penkillä palatsin ollessa taustalla), mutta enpä ole koskaan siellä käynyt. Ystäväperheemme asui useamman vuoden Intiassa, koska perheenpää oli siellä Nokialla töissä. He saivat elää siellä hulppeaa elämää palvelijoineen ja autonkuljettajineen. Intiassa luokka- ja tuloerot ovat räikeitä: toisilla ei ole käytännössä mitään omistusta, toiset kylpevät rahassa.
  Varmasti ikimuistoinen reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tuli Taj Mahalilla mieleen tuo Dianan kuva. - Vastakohtaisuudet ovat todella valtavia, mikä näkyy jo katukuvassakin.

   Poista
 5. Hienot kuvat. Todellinen vastakohtaisuuksien maa.

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia rakennuksista ja niiden yksityiskohdista!
  Tykkäsin etenkin kuvista 6, jossa paikalliset jonottavat Taj Mahaliin ja auringonlaskusta, niin ja maaorava on kyllä myös aika söpö:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Maaorava Tiku/Taku on minustakin tosi söpö.

   Poista
 7. Kiitos upeista kuvista ja kerronnasta!
  Kyllä Taj Mahal on maineensa veroinen, suurenmoisen kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Oli hienoa päästä näkemään Taj Mahal. Kyllä se on maineensa veroinen.

   Poista
 8. Kiitos kiitos kiitos hienosta matkakertomuksesta!

  VastaaPoista
 9. Voi kiitos kuvamatkasta! Kaunis Taj Mahal ja maisemat, sitten taas karua köyhyyttä - vastakohtia ja suurenmoista ihmeteltävää ihan näin kuvienkin kautta.

  VastaaPoista
 10. Kiitos, kiva nähdä näitä kuvia.Kyllä vain Intia on todella suurten vastakohtien maa.
  Taj Mahal, kyllä sen näkeminen sykähdyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley. Oikeassa olet, Intia on vastakohtaisuuksien maa.

   Poista
 11. Hmmm. Mihinköhän perustuu tuo ulkomaalaisten ilmainen serviisi. (En varmaan kehtaisi jättää maksamatta, vaikka taulussa annetaankin lupa. Etenkin jos samaan aikaan on paikalla maksavia paikallisia :))

  Kertakaikkisen hieno kuva tuo, missä on paikallisten jono Taj Mahalille. Vaatteiden kirkkaat värit näyttää niin upeilta harmaata keliä vasten.

  PS. Jos tykkäät Intia-aiheista, niin Kukkapillin Satu kirjoittelee Intiasta mielenkiintoisia tarinoita. (Miehensä on sieltä kotoisin). Voi olla, että jo luetkin, mutta tässä kuitenkin varuiksi osoite kukkapilli.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka vinkistä Kukkapillin Sadun blogiin. En ole siellä aiemmin käynyt, mutta menenkin sinne vierailulle aivan kohta.

   Poista
 12. Eksoottisia kuvia! Ja vastakohtaisuuksien maa. Tulee niin mieleen Afrikan maat noista roskaisista kaduista ja liikenteestä. Onhan joka puolella maailmaa köyhyyttä ja rikkautta. Tuo Taj Mahal olisi kyllä joskus nähtävä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina. Köyhyyttä on kyllä Afrikassakin, mutta Intiassa vastakohtaisuudet jotenkin tulevat vielä astetta räikeämmin esille. Taj Mahal on kyllä näkemisen arvoinen.

   Poista
 13. Mukavaa, kun olet ottanut kuvia kaikkialta, ei vain niistä siisteistä turistinähtävyyksistä. Olen pari kertaa käynyt Intiassa, mutta Taj Mahalia en ole nähnyt vielä. Ehkä jonain päivänä kun lapset ovat vähän isompia.

  VastaaPoista
 14. Kauniit nuo rakennusten yksityiskohdat. Köyhyyttä, moskeijoita ja moguleita...
  jännittävää katseltavaa. Eniten tuijotin upeaa oravaa 🐿 🙂

  VastaaPoista
 15. Olet ehtinyt kuvata monipuolisesti Delhiä ja Agraa, upeita temppeleitä ja rakennuksia ja toisaalta kaupungin laitapuolia. Meille eurooppalaisille nämä suuret vastakohtaisuudet ovat hätkähdyttäviä. Auringonlasku lopuksi on erikoinen väriltään ja kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastakohtaisuudet suorastaan hätkähdyttävät; toisaalta on niin paljon kaikkea kaunista ja sitten vastapainoksi niin paljon likaisuutta ja köyhyyttä.

   Poista
 16. Huikeita kuvia! Kuin olisi katsonut jotain upeaa dokumenttielokuvaa. Kiitos!

  VastaaPoista
 17. Tunnelmallisia kuvia. Hienosti olet vanginnut Intian kuviisi. :-) Teillä oli varmasti hieno ja mieleenpainuva reissu!

  Minä pääsin käymään Taj Mahalilla vasta viime syksynä, vaikka Intiassa on tullut niin monesti käytyä ja muutama vuosi siellä asuttuakin. Meiltä jäi Taj Mahalin reissu vähän lyhyeksi (Fatehpur Sikri jäi esimerkiksi näkemättä), kun miehen sisko ja siskon lapset sairastuivat, ja oli kiire päästä takaisin Delhiin. Mutta jäipähän jotain katsottavaa seuraavaksi kerraksikin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit pistäytymään blogissani. Kyllä se Tai Mahal on aivan upea.

   Poista
 18. Kiitos matkakuvista ja kertomuksista oli mielenkiintoista niitä katsella :)

  VastaaPoista
 19. Hyvät tunnelmat olette saaneet matkastanne napattua!

  VastaaPoista
 20. Olipa varmaan eksoottinen reissu. Upea Taj Mahal ja kaameat roskaiset kadut.

  VastaaPoista
 21. Ihanat kuvat, ihana Intia. Olin joitakin vuosia sitten ensin etelässä intialaisten ystävien häissä ja sitten ajeltiin tuo sama kultainen kolmio. Vaikuttava matka oli, jäi iso Intia-ikävä. Taj Mahal on kaunis, oli monivuotinen unelma päästä se kokemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, Taj Mahal oli monivuotinen unelma. Nyt se on nähty ja ihan yhtä upea se oli kuin oli ajatellutkin.

   Poista
 22. Ihanat kuvat, ihana Intia. Olin joitakin vuosia sitten ensin etelässä intialaisten ystävien häissä ja sitten ajeltiin tuo sama kultainen kolmio. Vaikuttava matka oli, jäi iso Intia-ikävä. Taj Mahal on kaunis, oli monivuotinen unelma päästä se kokemaan.

  VastaaPoista
 23. Ihana matkakertomus !!!! Taisi olla kokemus kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos orvokki. Eksoottinen kokemus oli kaikenkaikkiaan. Lisää kuvia on tulossa.

   Poista
 24. Mielenkiintoisia kuvia! Intia on kiehtova mutta niin erilainen maa.

  VastaaPoista
 25. Vaikuttavia kuvia vaikuttavista rakennuksista, katujen vilinästä ja kansan elämästä. Intia on vastakohtien maa, kuten kirjoitat. Naiset pukeutuvat todella naisellisesti ja kauniista. Jaksan aina hämmästellä, miten köyhissä oloissa asuvatkin saavat sarinsa pysymään puhtaina. Kiitos jälleen kerran kuvakertomuksesta. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti. Mukavaa alkavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 26. Vastaukset
  1. Kiitos marliska. Lisää kuvia on tulossa. Mukavaa viikonlopun alkua!

   Poista
 27. There's a chance you're eligible for a complimentary $100 Ikea Gift Card.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...