keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Hyvää ystävänpäivää!


Hyvää huomista ystävänpäivää! Talvi pitää vielä otteessaan, vaikka onkin ollut muutamia päiviä plussan puolella. Nyt ollaan taas pakkasen puolella, -12 meillä. 

Me lapset toimitimme 92-vuotiaan äitimme Leppävirran Attendoon ennen joulua. Se on ihana paikka, puhuttiinpa Attendoista mitä tahansa. Äitini viihtyy siellä hyvin. Käyn Leppävirralla aika usein, tietysti katsomassa äitiä, mutta myös hoitamassa hänen asioitaan.

Yritän käydä Leppävirralla myös kuvaamassa. 

Joensuussakin on ollut hienoja aurinkoisia pakkaspäiviä. Tässä ollaan Kuhasalossa, pakkasta oli 25. Oli siinä kamera ja sormet kovilla. Mutta oli se sen arvoista.
Kuhasalo

Aurinko kultaa koivikon.
Ylisoutajan silta Joensuussa. Taustalle tulee korkea puurakenteinen opiskelija-asuntola.
Olipas kiva saada seurata ammattilaisten työn tekoa. Pihastamme piti kaataa kaksi huonokuntoista puuta. Tässä kuvat männyn kaatamisesta. Ensin karsitaan oksia.
Sitten alkaa kaatovaihe. Tämä on tarkkaa puuhaa.
Siitä se lähtee.
Melkein jo maassa.

Ja siinä se on. Kaatui todella kapeaan kohtaan - ihan sentin tarkkuudella.- Piha näyttää aika autiolta ilman näitä puita. Isot puut ovat niin ihania. Mutta valitettavasti ei voinut mitään.


Hyvää ystävänpäivää!



56 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että äidilläsi on Attendolla hyvä olla <3 Hyvää ystävänpäivää myös Sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli kyllä löytyy "kunnollisiakin" Attendoja, onneksi. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Ihanaa Ystävänpäivää sinullekin! Upeita kuvia maisemista.
    Se on hienoa, kun tietää läheisen olevan hyvässä hoidossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen samaa mieltä, tuntuu niin hyvältä kun tietää että vanhalla äidillä on hyvä olla. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Oikein ihanaa ystävänpäivää myös sinulle.

    VastaaPoista
  4. Ammattilaisten työn tekoa on ihailtavaa seurata. Niin puun kaadossa kuin vanhusten hoidossakin. Tyytyväinen lopputulos on tietysti se oleellisin. Oikein hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva yhteyden löysit, eli ammattilaisten osaaminen alalla kuin alalla on ihailtavaa. Mukavaa viikonlopun alkua!

      Poista
  5. Hyvää ystävänpäivää myös sinulle. On rohkaisevaa kuulla, että on myös hyviä hoitokoteja ja toki näin suuressa määrin onkin.
    Odotellaan aurinkoisia kevään enteitä.....😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on niitä hyviäkin hoitokoteja. Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  6. Hyvää ystävänpäivää Anneli♥

    Kyllähän varmaan valtaosa näistä hoivakodeista on hyviä ja turvallisia. Näin on meidänkin paikkakunnalla. Mutta hyvä kun väärinkäytökset nyt tulivat esiin. Jospa tilanne korjaantuu kaikilta osin ettei jää vain vaalipuheiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että asiat eivät hautautuisi. Monilla isoille asioilla käy niin kun vaalit ovat ohitse. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

      Poista
  7. Kiitos ja hyvää ystävänpäivää sinullekin! Upeita kuvia, nuo Kuhasalon kuvat ovat kuin unesta - aivan ihmeen ihania. Teillä onkin kovat pakkaset vielä, täällä on mittari tällä hetkellä +4 asteessa, taitaa se föhntuuli jo vaikuttaa, kello on puoli kymmenen illalla! Melkein voisi sanoa, että huhtikuinen lämpötila.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila. Kyllä meillä on vielä ihan kunnon talvi, mutta kevättä kohti mennään. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

      Poista
  8. Kiitos, samoin sinulle hyvää Ystävänpäivää!
    Upeat kuvat Kuhasalosta.
    Ihan varmasti on myös hyviä hoivakoteja. Sääli, että ne huonot paikat pilaavat maineen myös huonoilta. Jokainen vanhus ansaitsee hyvän hoidon. Sen ei pitäisi olla millään tavoin kyseenalaista.
    Meidän pihasta pitäisi samanlainen mänty kaataa ennenkuin se pahimmassa tapauksessa kaatuu itse. Kaadon saa tehdä ammattimies.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between. Todellakin, onneksi on myös hyviä hoitokoteja, ja varmasti suurin osa on sellaisia. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

      Poista
  9. Hyvää ystävänpäivää!
    Ammattilaiset osaavat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ammattilaisten osaamista on mukava seurata. Ei voi kuin ihailla! Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  10. Hyvää ystävänpäivää sinulle Anneli.

    Ihanat kuvat Kuhasalosta, on kyllä vihdoin hiljainen 'pakko' sinne itsekin jalkautua. Niin usein ajan siitä vain ohi. Joskus pakkaan koirapojat autoon ja vien ne oikein viralliselle kävelylle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Kuhasalossa käyntiä. Kaunis paikka. Me käymme paljon Utran saarilla ja nyt on "löydetty" myös Kuhasalo. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

      Poista
  11. Kyllä suurten puiden kaato kannattaa antaa ammattilaisten kaadettavaksi, heillä on se taito! Ihania talvikuvia ja upea aurinko! Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  12. Kyllähän niitä hoitolaitoksia on varmasti kaikentasoisia. Onneksi äitisi on hyvässä paikassa hoidossa. On puun kaataminen taitolaji. Olen meidän mökkipihassa jonkun ammattilaisen puuhaa ihaillen joskus seurannut. Kauniita kuvia! Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä mielenkiintoista seurata noiden puunkaatajien työtä. Ei voi kuin ihailla. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

      Poista
  13. Kiitos upeista kuvista, joista erityisesti Kuhasalon seesteisyys ja avaruus hellivät silmiä!
    Iloista ja helpottavaa lukea, että kaiken tämän aiheellisen kohun keskellä - onneksi tämä häpeällinen kissa viimeinkin nostettiin pöydälle - äitisi hoito toimii ja että sekä hän ja te läheiset olette tyytyväisiä.
    Tuollaista suuren puun ammattilaisten suorittamaa kaatoa on suorastaan juhlavaa seurata sivusta, kiva kuvasetti tapahtumasta. Mainiota ystävänpäivää Sinulle kera virtuaalisin kukkakimpuin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Takkutukka. Onneksi olin kotona kun puunkaatajat tulivat ja sain seurata heidän työskentelyään. Ei voi muuta kuin ihailla. Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  14. Hyvää ystävänpäivää sinullekin!
    Kauniita talvikuvia. Meilläkin alkaa olla kohta mittari plussan puolella. Anopin pihalta kaadettiin parikymmentä isoa mäntyä ja koivua ja olihan se savotta. Kaatajat katkaisi jo puussa ollessaan ne rungot 2-3 osaan. Ihan uskomaton määrä tuli oksia, mutta tulipa puitakin moneksi vuodeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljon oksia ja roskaa tulee puiden kaadosta. Me olimme sopineet että kaatajat vievät oksat mennessään kun meillä ei tarvita puuta mihinkään. Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  15. Upeat kuvat Kuhasalosta! Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  16. Hienoja kuvia sinulla.
    Meillä kaadetaan joka kevät joku vanha puu ja se on aina yhtä tarkkaa puuhaa :)
    Hyvää ystävänpäivää Anneli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti. Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  17. Onneksi on asiansa osaavia metsureita.
    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, onneksi löytyy ammattilaisia tähänkin hommaan. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

      Poista
  18. Mukava kuulla että äidilläsi on hyvä hoitopaikka! Kävin Joensuussa yli viikko sitten ja kyllä siellä on kaunista, ainakin kun aurinko paistaa. Tvstäkin kun näkee niin ihan uusin silmin katsoo.
    Kyllä teidän pihanne avartuu nyt, ja valotilanne muuttuu vaikka alussa näytää oudommalta.
    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun olet pistäytynyt täällä. Ei näille seuduille mitään ihmeitä kuulu. Korkea puurakenteinen opiskelija-asuntola valmstuu Penttilään. Mukavaa helmikuun jatkoa!

      Poista
  19. Hyvää ystävänpäovää, näin jälkikäteen :) Kaunista talvea riittää vielä... mutta luin juuri, että eteläuomeen on tulossa lämpöaalto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, talvea riittää vielä. Nyt on nollakeli ja todella liukasta. Nastakengät ovat tarpeen. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  20. Ystävänpäivää en ehtinyt monille toivotella ja kiire on kantapäillä nytkin, mutta ystävänpäivää voi toivotella joka päivä:) Surullista on isojen puiden kaato, meillä lahoavat pystyyn:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävänpäivää voi todellakin toivotella vaikka joka päivä. Samaa mieltä, surullista on kun isoja puita pitää kaataa.

      Poista
  21. Hei anneli, kiitos kommentista, tosiaankin silta on joensuusta, ollaan koht puolin siellä joensuussa, anoppini asuu niinivaaralla,samoin miehen veljet joensuussa, itselleni joensuu on rakas kaupunki, kun asuin siellä ollessani nuorena kotiapulaisena opettaja perheessä iiksenvaaralla, silloinen meijerin baari oli minulle vakiopaikka, samoin torin kulmalta ostettu lihaapiirakka. Minä taas käyn katsomassa vanhaa äitiäni lieksassa, ja viivyn monta viikkoa reissussa.Siellä joensuussa on ihan älytöntä tuo rakentaminen, kuten penttiläkin, joka yhtäkkiä on täynnä kerrostaloja, aseman seutu muuttuu koko ajan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että Joensuu on sinulle tuttu paikka. Penttilää rakennetaan koko ajan, ja seuraavana on vuorossa aseman seutu.

      Poista
  22. Hienoja kuvia .Ammattilaiset on ammattilaisia niiden työosaamista on mukava katsella muidenkin alojen kohdalla . Meilläkin jouduttiin mökillä kaatamaan iso vaahtera laajennuksen tieltä .Äkkiä sen puuttumiseen tottuu vaikka outoa se vähän aikaa onkin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on aika surullista, kun joutuu kaatamaan isoja puita. Mutta ei vaan voi mitään.

      Poista
  23. Anneli, muuten tunnistit hyvin tuon joensuun asemalle menevän sillan, vaikka laitoin sen toisin päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin monet kerrat olen ollut kuvaamassa tuolla sillalla. Se tunnetaan täällä saukkosiltana. Itse en kyllä ole onnistunut näkemään siellä saukkoja, mutta moni muu kyllä.

      Poista
  24. Hienoa, että äidilläsi on hyvä hoitopaikka!
    Myöhästyneet ystävänpäivä terveiset ja hyvää viikonloppua!❤️

    VastaaPoista
  25. Komeita kuvia, varsinkin tuo aava selkä Kuhasalosta!
    Paistaako teillä tänään lauantaina aurinko? Meillä on tänään pilvistä, mutta eilisen muistolla pärjää pitkälle. :)
    Helmikuun puoliväli on saavutettu, pian on maaliskuu ja se tuntuu jo keväältä.
    Omaisen hyvästä hoitopaikasta voi olla tosiaan onnellinen!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, olen iloinen että äidilläni on nyt hyvä hoitopaikka.
      Niin ollaan jo helmikuun lopussa, eli kevättä kohti ollaan menossa.

      Poista
  26. Onpa kivannäköinen paikka, jonne ajelemme lokakuussa. Joensuu on entuudestaan outo, mutta nyt on tiedossa piipahdus matkalla lentokentälle. Aurinkoista viikkoa! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun Joensuukin tulee tutuksi. Mukavaa helmikuun loppua!

      Poista
  27. There are works that must always be done by professionals.
    The tulips red to contrast with snow white.
    Have a nice week
    Maria
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, you are so kind Maria.
      Have a good week, too!

      Poista
  28. Ihania kuvia ! Oikein hyvää viikonlopun jatkoa:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...