sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Kevättä kohti?

Hyvää sunnuntaipäivää! Kävin äsken kävelyllä ja totesin, että tosi liukasta on. Täällä keli on nollassa. Lumikinokset alkavat vajota. Näin täällä, mutta monilla paikkakunnilla tuntuu olevan lunta vielä todella paljon.

Joka viikko useammankin kerran käydään kävelyllä Vanhassa Raumassa. Ei olla ainakaan vielä kyllästytty! Aina yhtä kaunista. 😚

Tämä on Vanhan Rauman Helsingin tori, yksi kuvatuimmista paikoista.

Tämän kävin äsken kuvaamassa. Niin hyvin yhteen sointuvaa.

Tässä on näitä kauniita katuja.

Kadut näyttävät niin erilaisilta eri valaistuksessa.

Koska täälläkin on kunnon talvi, merikin on jäässä. Paljon ulkoilijoita on jäällä. 

Kauniita taloja on muuallakin kuin Vanhassa Raumassa. Nämä talot ovat sairaalan lähistöllä. Katselen näitä kulkiessani sairaalalle joka toinen päivä. Psoriasis on pahassa kunnossa ja olen nyt valohoitokuurilla. 

Täällä on todella kaunis kirjasto. 

Kun vaan pääsisi sinne kirjastoon. Ennätin nappaamaan kuvan ennen kirjaston sulkemista.

Leiponut olen aika paljon. Tässä perjantain juustosarvet. Myös luettua tulee normaalia enemmän. Luin (tai kuuntelin) aivan ihanan kirjan: Jojo Moyesin Tähtien antaja. Tämä on ihan uudenlaista Moyesia, historiallinen faktaan perustuva viihdekirja. Suosittelen. Tässä linkki postaukseeni (linkki).

Toivottavasti tämä pandemiatilanne hellittää ja päästäisiin viettämään normaalia elämään. Tuntuu, että ainakin täällä Raumalla tilanne vain pahenee. Nyt on telakalla todettu 240 tartuntaa.

Minä haluaisin niin mielelläni mennä vierailulle tuonne Itä-Suomeen. Yhdet suunnitelmat oli jo tehty ja kaikki junaliput jo hankittu, mutta en sitten uskaltanut lähteä.

Kaunista uutta viikkoa!

47 kommenttia:

 1. Noita vanhan kaupungin kuvia katellessa tulee itellekin sellanen tunne, että johonkin täältä kotoa pitäisi jo päästä. Rauman vanhalla en ole koskaan käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan kiva olisi jossakin päästä käymään. Tule ihmeessä katselemaan näitä kauniita vanhoja rakennuksia sitten kun tilanne sallii.

   Poista
 2. Meillä oli mittari tänään reilusti plussalla, mutta liukasta oli. Piikkikengistä oli suuri apu lenkillä käydessä. Lunta on paljon, vaikka suojasää kyllä mukavasti hankia madaltaa.
  Rauma on kuvauksellinen paikka talvellakin. Sinulla on paljon mielenkiintoista tutkittavaa kesän saapuessa, kun voit laajentaa liikkuma-alaa Rauman ympäristöön ja lähikuntiin. Merimaisemat ovat varmasti Joensuun sisävesien jälkeen hiukan erilaista katsottavaa ja kuvattavaa.
  Kirjastoon minullakin on kaipuu. Meillä voi tehdä varauksia netissä tai suullisesti, mutta hyllyjen väliin ei pääse tutkimaan. Sehän se kirjaston yksi mukava ulottuvuus onkin, kun voi tehdä yllätyslöytöjä. Meidän kirjastossa on aina ollut oivallinen uutuushyllykkö, johon kirjastonhoitajat nostavat esille ehdotuksia.
  Luin uutisista Rauman koronatartunnoista. Huolestuttavaa.
  Tämä koronatilanne vaatii meiltä kaikilta aikamoista turnauskestävyyttä. Toivottavasti kevät ja kesä tuo helpotusta. Ehkä tämän pandemian jälkeen osaamme arvostaa arkisiakin asioita entistä enemmän.
  Mukavaa helmikuun viimeistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just olin ennättänyt kirjastokortin hankkia, mutta yhtään lainausta en ennättänyt tekemään, kun laittoivat kirjaston kiinni. Tai saahan sieltä varata ja sitten käydä hakemassa, mutta minulle se kirjaston tunnelma on se oleellinen juttu. Mukavaa helmikuun loppua myös sinulle!

   Poista
 3. obrigada pela partilha sao lindas estas fotos adorei as tulipas bjs saude

  VastaaPoista
 4. Kävin tänään Naantalissa kävelyllä. Lumi näytti sulavan vauhdilla ja liukasta oli. Suosittu jäätie oli tyhjä ja märkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sää on varmaan ollut samanlaista kuin täälläkin. Tosi liukasta oli. Ilman nastakenkiä en rohjennut lähteä.

   Poista
 5. Ihanat talviset kuvat. On kyllä upeaa, että valo lisääntyy koko ajan, ja pakkaset hellittävät. Tulee upeat ulkoilusäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, kyllä kevättä on jo ilmassa. Päivä pitenee ja valoisuus lisääntyy.

   Poista
 6. Kauniilta näyttää. Täälläkin lumet sulaa vauhdilla ja ensi viikoksi on ennustettu jopa kymmenen plussaa!
  Samanlaisia juustosarvia on minullakin tapana leipoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavat tämän talven pakkaset olla ohitse. Kiva on, kun on jo kevättä ilmassa, päivä pitenee ja valoisuus lisääntyy.

   Poista
 7. Uudessa kotikaupungissasi riittää kauniita rakennuksia.
  Ensi viikoksi on luvattu Azoreilta saapuvaa lämpöaaltoa, Suomeenkin jopa +8 astetta. Jos se toteutuu, loputkin lumet saavat kyytiä.
  Herkullisen näköisiä juustosarvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, jos noin lämmintä tulee, niin kyllä lumet saavat kyytiä. Kyllä kevät jo tekee tuloaa, sen huomaa jo kaikessa. Mukavaa helmikuun loppua sinulle!

   Poista
 8. Kuviasi Raumalta on kiva katsoa. Rauma on ollut uutisissa nyt ikävämmissäkin merkeissä, yritä sinä ja perheesi pysytellä terveenä!
  Kiitokset kirjavinkeistä. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti Rauman telakka kauheine tartuntalukuineen on ollut uutisissa lähes joka päivä. Toivottavasti tilanne korjautuu pian. Mukavaa helmikuun loppua sinulle!

   Poista
 9. En ole käynyt Raumalla kuin kesällä, mutta näyttääpä mukavalta talvellakin! Kivoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Parhaimmillaan Rauma on kesällä, mutta on täällä näköjään kaunista talvellakin.

   Poista
 10. Minä en edes muista, milloin olen käynyt Raumalla. Joku kesä joskus. Kauniita rakennuksia! Ja hienoja kuvia olet ottanut.
  Täällä Kainuussa ollaan vietty talvea. Viikonloppuna on tehty lumitöitä monta krt/pv. Pakkanen on kyt alle -20°, mutta tuuli saa pakkasen tuntumaan paljon kylmemmältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja. Varmasti teillä siellä Kainuussa on vielä paljon lunta ja täysi talvi. Onneksi kevät kuitenkin lähenee, päivä pitenee ja valoisuus lisääntyy. Mukavaa helmikuun loppua!

   Poista
 11. Hurmaavat kuvat, kyllä noita vanhoja rakennuksia kelpaa ihastella ja niiden luomaa tunnelmaa!
  Maukkaan näköisiä juustosarvia, - namskista vaan.

  Täällä kuului eilisaamuna outo ääni, kun vesipisarat ropisivat ikkunalautoihin, mutta tänä aamusta taas - 7 graatia. Liukas keli alla, joten Icebugeilla asiointireissulle käy tie.
  Mutta valoisa aika lisääntyy ja päivä päivältä allakka työskentelee eduksemme, joten askel askeleelta kevättä kohden. Hyvänmielen alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä noita vanhoja kauniita rakennuksia on ilo katsella. On niin mukava, kun ne pidetään kunnossa. Todellakin, liukasta on. Ilman nastakenkiä ei kannata lähteä mihinkään. Mukavaa helmikuun loppua sinulle.

   Poista
 12. Kyllä vanhat talot ovat niin kauniita! Täälläkin ihailen niitä monesti, sitten mietin vähän että millaista niissä olisikaan asua... En tiedä ovatko lämpimiä jne.
  Kyllä tekisi mieli matkoille, niin Joensuuhun kuin vaikka sinne teillepäin, jossa olisi ihan uusia paikkakuntia vierailla... TOIVOTAAN että kesän tullen pääsisi jonnekin. Joensuussa on haudalle kukat vietävä tai sitten ostettava palvelu.
  Täällä on kirjasto ollut auki, mutta lehtien lukusali ei. Mutta hyvin pikaisesti siellä tulee käytyä, joko hyllystä vaan napata joku kirja tai varattu kirja etsiä. Eipä siellä ole tungosta ollut kylläkään. Saa nähä kuinka kauan tämä piina jatkuu.
  Valosuus on kyllä ollut hienoa, oikein ihmettelee illalla kun on niin pitkään valoisaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan todellakin, että ensi kesänä tilanne olisi jo tasaantunut. Jossakin olisi kiva käydä. Nyt näyttää, että rajoitukset vaan lisääntyvät, jos siirrytään kakkosvaiheeseen. Onneksi saa kuitenkin olla ulkona ja kokea kevään tulo.

   Poista
 13. Kyllä Raumalla riittää kaunista kuvattavaa!
  Heleää helmikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy kaunista luontoa ja paljon kaunista vanhaa. Mukavaa helmikuun loppua myös sinulle!

   Poista
 14. Kauniita vanhoja taloja. Raumalla emme ole käyneet mutta Naantalissa paljonkin ja siellä on vastaavan laisia taloja. Minäkin tein tänään juustosarvia mutta niistä ei tullut ollenkaan noin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantalissa on paljon samanlaista tunnelmaa ja vanhoja rakennuksia kuin täälläkin. Mukavaa helmikuun loppua sinulle!

   Poista
 15. Hianoja talavimaisemia ja katuja. Meillä viälä täys talavi. Pakkaastaki kympin molemmilla pualilla. Toivottavasti psori rauhoottuu. Ny onki pitäny jättää aurinkoreissut välihin. Eiköhän tilanne mailmalla, niinku Raumallaki, pian parane. Mukavaa viikkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nollakelit jatkuvat ja ovat tuoneet mukanaan tosi liukkaat kelit. Tuntuu, että on vaarallista kävellä jopa nastakengilläkin. Luulen, että täältä kyllä lumet häviävät lähiaikoina. Mukavaa helmikuun loppua sinulle!

   Poista
 16. Ajattelin sinua eilen kun uutisissa kerrottiin Rauman telakan tapauksista.

  Nuo vanhat puutalot ovat kauniita. Minä löysin Helsingistä työpaikan pysäkin läheltä vastaavanlaisia. 🍏

  Mmm... juustosarvia. Tähtien antajat; en ole vielä ehtinyt lukea postaustasi kunnolla. 📗 Kamala kiire lomaviikolla 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin, että blogissasi oli vanhoja rakennuksia sieltä Helsingistä. Ihana kun niitä on säilytetty. 70-luvulla oli jokin buumi, että kaikki vanha puretaan. Niin tuumattiin täällä Raumallakin, että Vanha Rauma joutaisiin purkaa, mutta onneksi tulivat järkiinsä.

   Poista
 17. Vesisateet ovat tulleet särkemään kauniin talvimaiseman ja tunnelman. Harmi. Minä niin tykkäsin pikkupakkasesta ja valkoisuudesta. Nyt taas kävellään jalat jäykkänä jäisillä kaduilla. Ei kiva.

  Raumalla on todella huolestuttavaa tilanne ja tartuntoja / altistumisia tullut pelottavan paljon. Voi kunpa näistä jo päästäisiin normaaliin eloon, mutta ei. Maaliskuu taitaa olla paha...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, liukasta todellakin on. Pitää olla nastakengilläkin varovainen. Mieluisampaa olisi se pikku pakkanen ja valkoinen lumi, mutta kai tämä keli kevättä enteilee. Mukavia helmikuun viimeisiä päiviä!

   Poista
 18. Kivaa katsoa Raumakuviasi ja muistella. Raum o ain Raum. Hirveästi aikaa sitten liikuin Uudenkaupungin edustalla merenjäällä, kun se paukahti. Äkkiä pääsin rantaan. Jäällä olo pelottaa, vaikka täällä kevättalven jäille menen pilkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä alkutalven jää saattaa olla aika petollista. Täälläkin meri jäätyi, mutta meni pitkään ennen kuin rohkenin mennä jäälle.

   Poista
 19. Kauniit vanhat talot on Rauman tunnus ihan. En oo vielä kerenny käymään Raumalla, sisaren kanssa on puhuttu tulevamme joskus kahtomaan pitsejä! Huolestuttava uutinen on tuo koronan leviäminen siellä, toivottavasti suavat talttumaan sen. Pohjois-Karjalassa on toistaseks ollu hyvä tilanne, Joensuussakaan en oo käyny pitkään aikaan ja kotona on viihytty. Herkullisilta juustosarvesi näyttävät!

  VastaaPoista
 20. Hienoa kun olette noin hyvin kotiutuneet ja viihdytte länsirannikolla.
  Hauska katsella itselle niin tuttuja paikkoja, katuja ja taloja.

  VastaaPoista
 21. Bom dia minha querida amiga, as imagens são maravilhosas, acho que eu sentiria muito frio.

  VastaaPoista
 22. Herkulliset sarvet :)
  Tilanne on siellä aika paha koronan suhteen, nyt telakkatyömaa on jo suljettu. Ikävää koko kaupungille, vaikuttaa moneen asiaan. Voi kumpa se alkaisi hellittää lopultakin!!
  Kivaa kevättä joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
 23. Puutalot on hienoja, arvostan puutaloja todella, harmi kun niitä on täältä turusta purettu, ja tilalle on noussut kerrostalo, mutta joitakin museovirasto kyllä suojelee.
  Se on jännä kun kevät alkaa tulla, niin tekee mieli lähteä jonnekkin, sama juttu odotan kesän alkua, niin lähdemme Joensuuhun, kun on siellä syntynyt, niin veri vetää sinne.
  Toivotan kevään ja kesän odotusta myös sinulle !

  VastaaPoista
 24. i need money please click google adsense advertisement on my blog.

  VastaaPoista
 25. Bellas imágenes, por aquí hemos tenido un temporal bastante importante de nieve. Pero ya todo volvió a la normalidad. Me encantan las casas de madera son muy acogedoras.
  Feliz Domingo! Saludos

  VastaaPoista
 26. Huomenna on se kevään ensimmäinen päivä :) auringosta ollaan ainakin saatu viikonlopun aikana nautiskella :)

  VastaaPoista
 27. beautiful house, market and snow....love them all.

  Have a wonderful day

  VastaaPoista
 28. Hei, yksityishenkilöiden välinen luotto on rahoitustapahtuma, joka koostuu rahan lainasta suoraan ihmisiltä ilman pankin puuttumista. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenellekään, jolla on kyky maksaa se takaisin huoletta. Odotan innolla yhteydenpitoa kanssasi, jos tarvitset vakavasti luottoa ja jos se on liikearvoa.

  Sähköposti: (simondurochefort@gmail.com)
  WhatsApp: +33752366330

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...