sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kirjastohuone

Meillä on vielä lunta maassa eikä puutarhatöihin vielä voi mennä. Ajattelinkin välipostauksena ennen puutarhan kevättöitä laittaa muutaman kuvan kirjastohuoneestamme. Kirjat ovat meille hyvin rakkaita! Mieheni ja minä luemme paljon, ja tyttäremme on innokas kirjabloggari Suomi lukee -portaalissa.

Kirjastohuone oli keskimmäisen tyttäremme huone. Kun hän muutti pois, tiesimme heti, että huoneesta tehdään huone kirjoille.

Kirjahyllymme ei ole esimerkki siististä kirjahyllystä. Tosin kirjat sieltä löytää aika helposti, kun kirjat ovat aakkosjärjestyksessä.

Mieheni harrastaa elokuvia. Elämämme on dokumentoitu valokuva-albumeihin.
 

  Sana-Seppo on talvisin kirjastohuoneessa ja kesät puutarhassa.


                            Myös saksofonisti muuttaa kesäksi ulos.


Minun kouluaikanani kerättiin kasveja. Se oli hauskaa hommaa!


Book lovers never go to bed alone.

Laitan tähän yhden kirjasuosituksen. Luen monenlaista kirjallisuutta, myös dekkareita. Ruotsalaiset dekkaristit osaavat kirjoittaa! Tässä yksi esimerkki: Lars Kepler: Vainooja. 2015. Tammi.
 Ihania kevätnautintoja! Nautitaan kevään tuoksuista!

32 kommenttia:

 1. Ihana nähdä, että muillakin on paljon kirjoja:)

  VastaaPoista
 2. Meillä mies haaveilee myös kirjastohuoneesta. Hän haluaisi siitä sellaisen englantilaistyyppisen, kohopaneelit seinään ja sitä rataa. Ehkä sitten meillekin tulee kun lapset lähtevät maailmalle.
  Ruotsalaiset osaavat kyllä kirjoittaa dekkarit! Täytyypä laittaa korvantaakse tuo Keplerin kirja. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta; ruotsalaiset ovat tosi hyviä dekkareiden kirjoittajia.

   Poista
 3. Sanaseppo on söötti :) Meillä isäntä sotkee kirjahyllyn järjestyksen heti! Kepleriin pitää tutustua, kiitos vinkistä!
  Minä oon raato - tullu vähän haravoitua & muuta puuhastelua pihalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä puutarhatyöt tekevät ihmisestä lähes ramman, ainakin aluksi. Mutta kyllä siihen tottuu.

   Poista
 4. Kirjastohuone, aivan mahtavaa. Kunpa minullakin olisi oma kirjastohuone, nyt kirjat ovat olohuoneen jokaisella seinällä, ikkunoiden väleissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastohuone on kyllä aika juttu. Minäkin huomasin sen sitten kun saatiin tällainen huone.

   Poista
 5. Upeaa - kirjastohuoneessa on eleganssia ja luonnetta. Olenpa joskus haaveillut sellaisesta itsekin. Kirjastohuone on myös rauhallinen keskittymishuone :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Totta, huone on myös hyvä tila keskittymiseen.

   Poista
 6. Meillä on myös kirjastohuone. Tosin raivasin sieltö ison, seinän mittaisen Lundia kirjahyllyn veke ja kirjat pahvilaatikoissa vinttikomeroon. Jotenkin kyllästyin sekavaan hyllyyn ja tavaran paljouteen. Nyt pikku vitriini hyllyissä on lähinnä tieto- ja asiakirjoja. Mutta kirjat ovat silti suuri rakkauteni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että Lundia ei koskaan ole siisti.

   Poista
 7. Ihana iso kirjahylly. Meilläkin on paljon kirjoja. Nyt raivasin ylimääräisiä kirjoja pois
  kun piti pienentää vähän hyllyä tehdä vähän muille tilaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tykkää kirjoista, niin niitä kyllä kertyy helposti liikaakin.

   Poista
 8. Ihanaa nähdä, että on muitakin ihmisiä, joilla on vielä kirjoja ja kirjastohuonekin. Meillä on samaa Lundiaa. Se ei ehkä ole kaikkein tyylikkäin, mutta ehdottomasti kirjojen kannalta erinomainen. Kirjat pysyy aakkosjärjestyksessä sen hetken, mutta sekoavat yhtä nopeasti.

  Ruotsalaiset ja skandinaavit ylipäätään kirjoittavat hyviä dekkareita. Keplerin uusin on vielä lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lundia on ihan toimiva, vaikkakaan ei kaikkein siistein ratkaisu. Totta, skandinaavit osaavat kirjoittaa dekkareita.

   Poista
 9. Huh, mikä määrä kirioja. Niille onki hyvä olla oma huanes. Toivottavasti teiltäki lumet sulaa pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta lumet ovat täältäkin jo sulaneet. Kunhan maa vielä kuivaisi, jotta pääsisi pihahommiin.

   Poista
 10. Ihanan paljon kirjoja sinulla! <3 Olen myös innokas lukija, ja kirjojen harras kerääjä - luen paljon, ja kaikki hyvät kirjat kerään myös omaan kirjastooni odottelemaan uutta lukukertaa. Minun kirjastoni tosin on vielä melko vaatimaton sinun kirjahuoneeseesi verrattuna... ;)
  Myös poikani 8v lukee paljon - kirjoja (pääasiassa sarjakuvia) saa kantaa kirjastosta ja kirppareilta kasseittain. Ei yhtään huonompi harrastus lapselle, saati aikuisellekaan!
  Ja pisteet vielä kirjastohuoneellesi aakkosjärjestyksestä! Tykkään! :) Itse olen järjestänyt kirjani ensin aihepiireittäin (dekkarit, elämänkerrat, historia, kulttuurit, taide, fantasia...), sitten kirjailijoittain ja lopuksi vielä kirjailijan teokset julkaisujärjestykseen. Voit uskoa, että pienten lasten kanssa tämä perfektionismini ei ole helppoa... :) Mutta mielestäni kirjat ansaitsevat arvokkaan säilyttämisen ja huolenpidon. En pystyisi koskaan hulluttelemaan ja järjestämään kirjoja vaikka väreittäin hyllyyn!

  VastaaPoista
 11. Minäkin luen, mutta en enää halua kerätä kirjoja, toisin kuin nuorempana :) Oikein kunnioitettava kokoelma teillä on kirjoja. Ja kuvia ja elokuvia... Teetätkö nytkin digikuvista paperikuvia, puutarhasta ja kukistakin? Kai pitäisi enemmän kuvista teettää paperikuvia, kun se on nykyisin niin helppoa netin kautta.
  Kivat nuo vanhat kasvisto-lehdet seinällä! Harmi kun itseltä ovat hävitetty.

  Varmaan siellä on jo kova halu päästä pihahommiin...Harmi kun on vielä lunta niin paljon. Miten käynee kun se mun piha on siellä kaukana...Miten pysyn olemaan ilman mullan kaivelua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teetän digikuvista paperikuvista - tosin hyvin valikoiden, mutta kuitenkin. - Pihahommiin olisi jo kova hinku, mutta maassa on vielä lunta tai maa on ihan märkää.

   Poista
 12. Kunnon kirjahyllyn on oltava juuri kirjoja varten ja täynnä niitä. Viihtyisän oloista näyttää olevan ja puutarhaolennotkin sopivat sinne talvilepoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Pirkko. Puutarhaolennot jo kaipaisivat ulos pääsyä.

   Poista
 13. Ihana kirjasto <3 tuommoinen olisi omissakin haaveissa, sitten joskus....

  VastaaPoista
 14. Lukeminen on kivaa, mutta kirjat tuntuvat lisääntyvän hyllyissä itsekseen. Noin hienoon järjestykseen en varmaan koskaan pääse :)

  VastaaPoista
 15. Kirjahyllyt on ihania ja jos vielä olisi kirjasto se vasta olisi tosi ihanaa.
  Itse olen hävittänyt lukemattoman määrän kirjoja, aikanaan muutossa pienempään. Säilöin silti neljä isoa yläkomeroa täyteen kirjoja, mutta tänä talvena lahjoitin niistä ainakin puolet pois. Sääli. Mutta eihän ne komerossa anna kirjaviboja.
  Ihana kirjasto teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki. Mukavaa loman jatkoa sinulle sinne Espanjaan.

   Poista
  2. Heips Anneli... kyllä minä olen jo saapunut Suomeen toista viikkoa sitten. Espanjassa meni runsas 3 viikkoa hupsista vaan, ja nyt yritän lajitella blogiini matkakertomusta, kuvia ja kohteita on vaan niin himpskatin paljon..:)

   Poista
 16. Oijoijoiiii.. taivas! ♥ Rakastan kirjoja niin paljon, ettei siihen löydy edes sanoja. Saan aivan uskomattoman kutkuttavaa onnentunnetta kun löydän kirjastolta tai kirppikseltä kirjoja, joita sitten pääsee kotiin hypistelemään ja miettimään minkä sitä lukisikaan ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löytyy kirjaharrastajia. Mukava kun liityit lukijaksi. Tulen vastavierailulle. - Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...