tiistai 31. toukokuuta 2016

Linda Peltolan puutarhakirjaViimeistä toukokuun päivää!

Tässä olisi pieni esittely Linda Peltolan uudesta puutarhakirjasta. Lindan kirja on palkintona blogiarvonnassani, joka on ihan lähiaikoina. Viime viikolla esittelin jo upean Makutarhuri-puutarhakirjan.
 
Linda Peltolan Rakas puolivilli puutarha. Kesähetkiä ja kukkakuumetta


Tänä päivänä puutarhakirjan avaaminen on suorastaan nautinto – niin kauniita puutarhakirjat ovat. Kirjoihin on todella panostettu; paperin laatu on tasokasta ja valokuvat ovat upeita. Tällaisen alkuvaikututelman antoi myös Linda Peltolan uusin puutarhakirja.Linda Peltolan kirja on sitä, mitä se lupaakin eli hekumallisia kesähetkiä ja kukkakuumetta. Kirja on kesäilottelua laidasta laitaan: luonnonkukkia, sipulikukkia, kesäkukkia, kaksivuotisia kukkia, perennoja ja lisäksi vielä sisustusideoita puutarhaan. Kaikkia teemoja havainnollistetaan aivan ihanalla kuvituksella. Kirjan tekstit ja kuvat ovat Linda Peltolan. Kuvia on runsaasti ja teksti tukee hienosti kuvitusta.
Näin Linda aloittaa kirjansa:

Eräänä kauniina päivänä kesäkuussa, vuotena jolloin kevät on ollut viileän pitkä ja keskikesä myöhässä, huomaan että tuuli kuljettaa mukanaan kevyttä valkeutta. Kirsikkapuiden tuhansien kukkien terälehdet tempautuvat  puista ja laskeutuvat ilmavirran mukana eteeni valkeaksi peitteeksi tuoreelle vihreälle nurmikolle. Se ei onneksi ole katalan takatalven yllättävää lumisadetta, vaan kevään valkeita hiutaleita. Kirsikkapuiden tuhansien kukkien terälehdet tempautuvat puista ja laskeutuvat ilmaviraan mukana eteeni valkeaksi peitteeksi tuoreelle vihreälle nurmikolle.Perennoista oman lukunsa saavat pionit, ruusut ja ritarinkannukset. Kesäkukista lukija saa havainnolista tietoa daalioista ja pelakuista. Linda on kirjoittanut luvun myös luonnonkukista. Luku oli mielenkiintoinen, luonnonkukista olisi voinut lukea vaikka enemmänkin. Muutama erikoisuuskin on esitelty mm. upea persianpikarilija ja parsaherne.


 
Linda antaa kirjassaan mukavia ideoita puutarhan kaunistukseksi. Näistä ideoista pidin kovasti ja aionkin lainata muutamaa ideaa omaan pihaani. Esimerkiksi ruukkuistutuksilla saadaan puutarhaan kauniita yksityiskohtia ja niillä on helppo paikkailla tyhjiä kohtia. Ruukkuistutuksissa voi mainiosti yhdistellä kesäkukkia ja perennojen jakotaimia. Myös miniatyyripuutarhan esittely oli kiinnostava. Samoin häkkien käyttö ja vanhojen tavaroiden käyttö puutarhassa oli mielenkiintoista. Kirjassa oli myös kaksi reseptiä: resepti mansikka-raparperipavlovalle sekä resepti kesäkimpulle.Audrey Hepburnin sanoin: To plant a garden is to believe in tomorrow.Ja lopetus Lindan sanoin:

Miksikö me puutarhaihmiset olemme aina niin onnellisia? Ehkä juuri siksi, että opimme tekemistämme virheistä, ja huolimatta kaikesta, mitä maailmassa ympärillä tapahtuu, puutarhahoidon sekä kaikkien istuttamiemme taimien kautta odotamme innolla tulevaa – ja uskomme aina huomiseen.Ihana puutarhakesä on taas täällä!

Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille puutarhaharrastajille.Linda Peltola: Rakas puolivilli puutarha. Kesähetkiä ja kukkakuumetta. 2016. Docendo. 142 sivua.Kiitos Docendo.

8 kommenttia:

 1. Houkuttelevan näkoinen kirja. Tekisi mieli tarttua ja selailla.

  VastaaPoista
 2. Kirja näyttää todella lupaavalta. Kuvat ovat värikkäitä, kuin koko kirja puhkeaisi kukkaan. Ja tekstikin on mielenkiintoista. Kerrankin puutarhakirja jota ei tulisi selattua nopeasti läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on hankkimisen arvoinen kirja. Paljon katseltavaa ja paljon luettavaa.

   Poista
 3. Onpa Lindalla houkuttelevat alkusanat! Juuri noin puutarhuri kokee asioita. Vaikuttaa monipuoliselta kirjalta sivumäärään nähden.

  VastaaPoista
 4. Kiva oli päästä kurkkaamaan kansien väliin, tuo viimeinenkin kuva niin kutsuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustumisen arvoinen tämä kirja. Sitä lukee ja katselee mielellään.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...