perjantai 10. heinäkuuta 2020

Iloisia hetkiä perhepiirissä


Kyllä on ollut mukava tavata pitkän tauon jälkeen lapsia ja lastenlapsia. Edelliset tapaamiset olivat helmikuussa. Kova ikävä on ollut. Onneksi kuitenkin jollakin tapaa on voinut pitää yhteyttä videopuheluiden ansiosta. - Nyt sitten lapset ja lastenlapset olivat meillä pitkän viikonlopun verran.
Kävimme Pikkukilissä Lieksassa. Suurella alueella on aika paljon eläimiä ja saa nauttia kauniista maisemista. 

Lapset viihtyivät. Niin kyllä lampaatkin.

Tämä laama oli niin ylväs.

Ja pitihän sitä käydä jalkapalloakin pelaamassa.


Muuten ei juuri ole reissailtu. Yksi hotelliyö vietettiin Kuopiossa. Tässä Kuopion komea kauppahalli.

Vakiokohteemme Kuopiossa on VB-valokuvakeskus. Siellä oli Gertrude Bellin (1868-1926) ja Meeri Koutaniemen Hidden freedom -näyttely. Kuvien aiheina ovat Lähi-Idän ja Aasian kulttuurit. Pistäytykää ihmeessä täällä, jos liikutte Kuopiossa päin.
Pyöräilin tänään kaupunkiin. Kiva oli käydä torilla, kun oli paljon ihmisiä ja paljon elämää. Taustalla Joensuun kaupungintalo.

Taustalla taidemuseo.
Kävin myös Joensuun ruusupuistossa. Puisto on ollut täällä kolme vuotta. Kukintaa alkaa olla jo, mutta ei se vielä oikein ole muotoutunut. Olin liikkeellä noin viikon verran liian myöhään, niin monen ruusun kukinta oli jo ohi.

Rosa Pierette Pavement, tarhakurtturuusu

Apteekkarin ruusu

Neilikkaruusu F.J. Grootendorst

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

PS. Oman pihan kukinnat jäivät näköjään pois kokonaan. No, sitten ensi kerralla.😉


44 kommenttia:

 1. Lasten ja lastenlasten tapaaminen on aina riemullista. Varmasti hienoja ja odotettuja hetkiä.
  Mukavaa viikonloppua. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olet aivan oikeassa. Toivottavasti nämä ajat normalisoituisivat eikä mitään uutta aaltoa tulisi. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Olipa kiva kun näit perhettäsi. Lastenlapsista erossa olo on ollut varmasti raskasta. Me olemme nähneet pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella mukava tavata heitä. Meillä matka on sen verran pitkä, liki 500 km, että pihatapaamisia ei ole järjestetty. Toivotaan, että uutta aaltoa ei tule ja että elämä normalisoituisi kaikin tavoin.

   Poista
 3. Ihanaa varmasti oli nähdä pitkästä aikaa jälkikasvua!

  Muutaman vuoden päästä ruusupuisto on varmasti jo upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaankin muutama vuosi vielä menee, ennen kuin ruusupuisto on parhaimmillaan. Mutta kiva kun se on perustettu. Mukavaa viikonlopun jatkoa !

   Poista
 4. Iloisen ja onnellisen oloisen postauksesi, joka oli ilo lukea, kirjoitti tyytyväinen Mummi ja Äiti!
  Pari viikkoa sitten olin vastaavassa tilanteessa ja kyllä lujaa halatessa kostuivat silmännurkat riemusta. Läheisyys lämmittää ja voimaannuttaa sekä piristää.
  Kaunista ja täyteläistä kesän jatkoa Sinulle ja läheisillesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samanlaiset tunteet olivat pinnalla tälläkin mummolla. Toivottavasti näin pitkät tauot eivät enää toistuisi. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

   Poista
 5. Voi kun oli kiva katsella taas Joensuuta ja pikku kiliä, viimeksi kilissä käytiin kun nuorimmainen oli aika pieni, mitä siellä liput nyt maksoi ?
  Ihana kun torikin on jo Joensuussa, ollaan jossain vaiheessa tulossa sinne. Muuten onko kuopion kauppahalli maalattu, olen kerran käynyt siellä, mutta muistelisin että ei ollut silloin keltainen.
  Voi tuota rakentamista, tornitaloja vain nousee sinne, on se kaupunki muuttunut niiltä ajoilta kun asuin siellä 47v. sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on kaupunki on muuttunut. Tuo taustalla oleva korkea rakennus on 14-kerroksinen opiskelija-asuntola. Hauska kuulla, että Pikkukili on sinullekin tuttu. Nyt liput maksoivat 12 euroa/aikuinen, lapset vähän vähemmän. Kyllä, Kuopion kauppahalli maalattiin toriremontin yhteydessä, taisi olla viitisen vuotta sitten.

   Poista
 6. Varmasti oli upeaa tavata lapsenlapsia! Kiva, että laitoit kuvia ruusupuistosta, minulla on nyt ruusukuume, kärhökuume ja muutama muukin kuume :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ihania kuumeita! Minullakin on tuo kärhökuume, varsinkin kun katselin tuossa äsken Kruunuvuokon ihanien kärhöjen kuvia.

   Poista
 7. Lastenlasten tapaamiset ovat huippuhetkiä.

  VastaaPoista
 8. Tapaamisen ilo oli varmasti molemminpuolista. Onneksi on monia teknisiä välineitä, joilla yhteydenpito on hoitunut, vaikka kosketusta jokainen kyllä kaipaa.
  Ruusupuisto paranee vuosi vuodelta. Kiva, että tuollaisia julkisia paikkoja tehdään eri puolille maata. Kauneudesta pääsevät nauttimaan nekin, joilla ei omaa puutarhaa ole.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, on tosi kiva, että mekin saimme tänne ruusupuiston. Muutaman vuoden päästä vetää varmasti runsaasti kävijöitä. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

   Poista
 9. Ihanaa kun saa taas hiukan vapaammin liikkua ja tavata läheisiään. Mukava kierros postauksessasi. Ikävä tuli mantereelle kiertelemään.
  Kaunista kesän jatkumista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, samaa mieltä. Kiva kun saa tavata läheisiä jo vähän vapaammin. Hyvää kesän jatkoa myös sinulle.

   Poista
 10. Kivoja kuvia reissusta. Mukava päästä taas näkemään sukulaisia. Toivottavasti ei tule loman jälkeisiä sulkemisia syksymmällä. Tuntuu, että kaupungit ja kunnat panostavat entistä enemmän istutuksiin nykyään. Ehkä yleinen puutarhainnostus on purrut niihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisissa poikkeusolosuhteissa huomaa, miten tärkeitä suhteet läheisiin ovat. Iloitsen todella tuosta Joensuun ruusupuistosta.

   Poista
 11. Meilläkin ois tapaaminen pojanperheen kanssa luvassa, viikonpiästä jiävät lomalle ja tänne ovat tulossa! Reilu viikko sitten Joensuun ruusupuistoon lähettiin, navigaattor opasti, tie loppu ja ei puistoo näkyny. Minkäänlaisia opasteita ei Eväskontilta päin Penttilään tien loppuun ollu. Kysyttiin yheltä mieshenkilöltä ja hiän ei tienny koko puistoo! Harmittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi. Olemme puutarhayhdistyksen kanssa valittaneet kaupungille useasti ruusupuiston puuttuvista opasteista, pitää taas muistutella. Kiitos tästä tiedosta, viesti menee eteenpäin.

   Poista
 12. Ihania kuvia oli varmasti kiva tavata sukulaisia. Mukavaa viikonloppua.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tapaaminen oli todella odotettu. Mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinulle!

   Poista
 13. Kivoja kuulumisia ja kivoja retkikohteita, Pikku-Kili on mainio paikka.

  Ruusupuistomme jäi minulta tänä vuonna väliin, kuuma kesäkuu varmasti verotti ja nopeutti kukintaa paljon. Yhdyn siihen paikallislehden mielipidekirjoittajaan täysin joka toivoi puistoon kirsikkapuita. Olisi hieno lisä ruusukukkulalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin siellä ruusupuistossa, että kyllä sinne vaikkapa kirsikkapuut sopisivat hyvin.

   Poista
 14. Parasta on näinä aikoina ollut,kun on saanut taas viettää aikaa lasten ja lastenlasten kanssa. Toivottvasti rauhallinen aika säilyy ja voidaan jatkaa samalla tavalla. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin toivon. Kauniita kesäpäiviä sinulle.

   Poista
 15. Boa noite. Parabéns pelas fotos lindas. Apaixonado por elas.

  VastaaPoista
 16. Varmasti ihanaa viettää aikaa lastenlasten kanssa. Meidän ensimmäinen lapsenlapsemme Lilja on vasta vajaa 8 kk, joten häntä emme ole vielä paljon päässeet hoivailemaan. Kovasti odotan aikaa, kun päästään yhdessä tutkimaan maailman ihmeitä, leipomaan pipareita jne.
  Olenkohan muuten koskaan kertonut, että ostimme aikoinaan, v. 1986, kihlat Joensuusta?
  Suloista suvisunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea pienen lapsenlapsen johdosta. Ja vielä ensimmäinen. Toivottavasti pääset pian hoitamaan häntä. Ei ole ollut kihloista puhe! 😊

   Poista
 17. Kyllä läheisten tapaaminen on niin tärkeää. Ihania hetkiä teillä.
  Leppoisaa heinäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tosi ihana oli tavata pikkuisia. Kauniita kesäpäiviä sinulle! 😊

   Poista
 18. Kesän retket parhaassa seurassa ovat riemukkaita.
  Upeita kuvia. Kuopion kauppahalli näytti minullekin tutulta. Olen siellä kierrellyt, muuten Kuopio jäänyt melko vieraaksi ja Joensuussa en ole käynyt koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopio on tosi kiva kaupunki. Ja tervetuloa myös Joensuuhun! 😊

   Poista
 19. On se ihanaa kun nyt pääsee taas vähän ihmisten ilmoille ja tapaamaan ystäviä ja läheisiä. Hauskan näköinen otus tuo laama :) Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle! ❤❤❤

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...