sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Matkailua itäisessä Suomessa

Teimme muutaman päivän kesämatkan itäisessä Suomessa. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, nyt liikutaan Suomessa kun ei oikein muuallekaan pääse. Hotellit olivat lähes kauttaaltaan loppuun myytyjä. 

Paljon nähtävää meillä täällä Suomessa on. Meillä matkan viimeinen etappimme oli Imatra. Vaikka olemme olleet siellä aiemmin useitakin kertoja, Valtionhotelli ja kaunis ympäristö viehättävät edelleen.

Linnamainen Imatran Valtionhotelli

Talo on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia.

Kruununpuistosta

Komea tuo uoma tuollaisenakin, vaikkakin mielellään olisi katsellut koskinäytöstä. Koskinäytökset on peruutettu tänä kesänä koronan takia.

Ritikanrannan teollisuustyöväestön museo. Tornatorin tehdas rakennutti työntekijöilleen parikymmentä asuintaloa 1800-luvun lopussa. Näistä kaksi on entisöity museokäyttöön. 

Tässä rakennuksessa on sauna, pyykkitupa, mankeli ja leipomo.

Ennen Imatraa kävimme Virolahden bunkkerimuseossa sekä Salpalinja-museossa. Ne ovat hyvin samankaltaisia paikkoja, joten en ole ihan varma, mistä nämä kuvat ovat. 

Salpalinjan rakennelmia. Näitä ei koskaan tarvittu käyttää sodan aikana.

Ilmavalvontatorni

Täältä löytyy petipaikkoja.

Kiva oli tulla kotiin. Uutta kukintaa oli, mm leimut.

Ja Fairy-ruusut

Malvikkien kukintaa

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

26 kommenttia:

 1. Kotimaan matkailu on noussut aivan ansiostakin uuteen nosteeseen.
  Meillä on puhdasta ja turvallista, siistiä ja rauhallista. Hienoa historiaa ja valtavan hienoja näkymiä tulevaisuuteen. Kovasti toivon, että entiseen 'viikonpakettimatkaminnevaanpoistäältä' -ajattelu jää nyt historiaan.
  Maa on täynnä upeita kaupunki- ja luontokohteita, jokaiselle varmasti jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, jokainen varmasti löytää itselle sopivia juttuja Suomesta. On kauniita maisemia, rauhaa ja siisteyttä.

   Poista
 2. Olen vieraillut tuolla Imatran Valtionhotellissa. Hieno paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Imatran valtionhotelli on sinullekin tuttu paikka. Siinä on kyllä sitä jotakin historian havinaa.

   Poista
 3. Valtionhotelli on todella kuin satulinna. Imatralla kävin varmaan kymmenen vuotta sitten karjalaisten reissulla.Hieno kaupunki ja koskinäytökseenkin pääsimme.
  Suomessa riittää nähtävää.
  Suloista heinäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun Valtionhotelli on sinullekin tuttu. Koskinäytös on todella upea, sitä voi ihailla sitten ensi kesänä. Kaunista heinäkuun jatkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Imatran koski on upea paikka ihan tuollaisenaankin.

  Olemme käyneet myös Salpalinjalla, vaikuttava kokemus. Kotimaassakin löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Ruuhkaisaksi on kuitenkin käynyt monin paikoin, kun kaikki haluavat päästä samoihin kohteisiin samaan aikaan. Ehkä tämäkin huuma tasoittuu ja kotimaan kohteiden tutkiminen ulottuu jatkossa tasaisemmin ympäri vuoden. Ja ennen kaikkea osaavammin, ettei nuotiopaikkoja pystyteltäisi minne tahansa ja roskia jätettäisi jälkeensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Susanna. Haittapuoliakin löytyy, mutta periaatteessa on hienoa kun halutaan matkustaa kotimaassa. On meillä niin paljon nähtävää.

   Poista
 5. Onpa kauniita paikkoja, ite en oo käyny noissa! Niin ja kauniita kukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kauniita paikkoja ovat. Suomesta löytyy vaikka mitä!

   Poista
 6. Kotimaanmatkailu on ihan sitä parasta ja tuo Imatran Valtionhotelli pitäisi joskus päästä näkemään. Olen vain kuvissa sitä ihaillut.
  Mukavaa kesän jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käyntiä Imatran Valtionhotellissa. Se on todella upea paikka. Ja koskinäytös täydentää kokemusta. Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle.

   Poista
 7. Kiitos upeista matkakuvista, kyllä Suomestakin löytyy luonnon lisäksi mahtavia ja vaikuttavia rakennuksia! Museo ja pyykkituparakennus ovat silmää hiveleviä historian siipien havinoineen.
  Kesäisiä heinäkuun lopun viikkoja ja pihakukkien hehkua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Samaa mieltä, Suomi on täynnä upeita paikkoja, varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Mukavaa heinäkuun jatkoa myös sinulle.

   Poista
 8. Kesä kukkii parhaimmillaan, jotenkin leimuista ajattelen että enemmän syyspuoleen kukkivat. Mutta riittää niitä myöhemmäksikin.
  Tuo Imatran Valtionhotelli on kyllä kuin kuninkaan linna. Varsin ois kelvannut ennen aikaan sellaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukintaa on tällä hetkellä todella paljon. Toivottavasti kukkivat kauan, muuten elokuun lopulla ei ole enää mitään.

   Poista
 9. Kiitos virtuaalimatkasta! Komea tuo valtionhotelli. Imatra on minulle tuttu ainoastaan Laila Hirvisaaren Imatra-sarjasta, jonka luin tässä jokunen vuosi sitten. Pitäisikin oikeastaan lukea sarja uudelleen ja katsoa samalla netistä kuvia. 'Fairy'-ruusu on todella suloinen. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tuli mieleen, että pitäisiköhän lukea Hirvisaaren Imatra-sarja uudelleen. Ritikanrannasta Hirvisaarikin kirjoittaa. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 10. Lapsena kävin monta kertaa noissa Virolahden ja Miehikkälän museoissa. Mm isotätini "takapihalla" on ollut myös salpalinjan bunkkereita ja käytäviä.
  Sinne vain oli lapsena kielletty menemästä, mutta kyllä siellä tuli pikkuserkkujen kanssa salaa käytyä.

  Vaikka koskinäytökset ovat peruttu, aina joskus voi sattua paikalle, kun Vuoksea juoksutetaan ja saa ihan oman koskinäytöksen. Olen joskus ollut vahingossa sellaisessakin kohdassa paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sinulle ovat tuttuja Virolahden ja Miehikkälän museot. - Mekin satuimme kerran Imatralle kun vettä juoksutettiin. Kyllä se ihan koskinäytöksestä kävi.

   Poista
 11. Komeita rakennuksia, kiitos kun pääsin näkemään ne. Suomessa löytyy vaikka mitä katsottavaa, se on totta. Uoma on todella jyhkeä elementti ihan sellaisenaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, Suomesta löytyy katsottavaa vaikka kuinka paljon. Ja ihan yllättäviä juttuja.

   Poista
 12. Mahtavia kuvia upeista kotimaan paikoista!
  Aurinkoista jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma! Kyllä kotimaassa on upeita paikkoja ja niin monenlaisia kohteita niin että jokainen varmasti löytää itselleen jotakin sopivaa. Mukavaa heinäkuun jatkoa sinulle!

   Poista
 13. Imatra on käymätön paikka minulle. Hotelli on upean näköinen, oletan, että myös sisäpuolelta viihtyisä. Nuo kaksi entisöityä rakennusta ovat kiinnostavan näköisiä. Koskiuomasta olen nähnyt kuvia näin tyhjänä kuin myös koskinäytöksen aikana. Näyttävä koski.
  Suomimaa on hieno matkailumaa. Kelpaa reissailla.

  VastaaPoista
 14. Imatran koskiuoma on tyhjänäkin vaikuttava näky. Hotellirakennuskin on historiaa huokuva. Noita työväen asuntoja en ollut nähnyt. tulee heti mieleen Hirvisaaren kirjasarja, jossa kerrottiin hotellista ja sen ympäristöstä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...