sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Lumisia maisemia

Sunnuntai-iltaa kaikille! Taitaa olla lunta aika kivasti koko maassa. Täällä länsirannikollakin maassa on hentoinen lumikerros, mutta lisää on kyllä luvattu. Lapset ovat riemuissaan, ja niin taitavat olla kyllä aikuisetkin. Onhan lumipeitteinen maisema todella kaunis. 

Aurinkoa kyllä kaivattaisiin. Ei ole näkynyt aikoihin. Kävimme tänään merenrantakävelyllä.

Meressä on paikka paikoin ohut jääkerros. Tosin paljon on sulia kohtia näkyvissä.

Maisemat ovat aika erilaisia kuin Pohjois-Karjalassa.

Kauniita kaislikkoja löytyy monesta paikasta.

Poroholman lomakeskuksen talvea.

Nämä joutsenet tavattiin ennen lumien tuloa. 

Vanhassa Raumassa käymme muutaman kerran viikossa ihastelemassa kauniita taloja ja kapeita katuja. Siellä on niin hyvä tunnelma.

Raumalaiset tuntuvat olevan ylpeitä raumalaisuudestaan ja omasta giälestään. Giältä käytetään monessa paikkaa, esimerkiksi puiston penkeissä. Otapa tästä selvää!

Nyt olemme asuneet täällä jo yli kuukauden. Asunto alkaa olla kunnossa, kaikki huonekalut ovat tulleet ja tavarat alkavat löytää paikkansa. Pikkuista Minja-tyttöä näemme viikottain, haetaan hänet hoitopaikasta muutaman kerran viikossa, käydään kirjastossa, viedään harrastuksiin, ulkoillaan ja ennen kaikkea leikitään. Ilo on molemminpuolista. 💓

Lähes kaikki toiminnot ovat täällä tauolla, kuten niin monessa muussakin paikassa. Olisi niin kiva, jos pääsisi erilaisiin tilaisuuksiin ja pääsisi tutustumaan uusiin ihmisiin. Kaikkein eniten kaipaan lukupiiriä.

Toivotetaan lumisateet tervetulleiksi ja nautitaan talvesta!
 

39 kommenttia:

 1. Vanha Rauma onkin hieno paikka, pari kertaa on tullut käytyä. Ja nuo kyltit ovat hauskoja siellä.
  Aloitin uudelleen täällä blogi-maailmassa, mutta en enää päässyt päivittämään vanhoja blogejani, joten polkaisin alkuun uuden, Mirrinminttua emalipannussa. Tervetuloa käymään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet tullut takaisin. Tervetuloa! Tulenpa pistäytymään.

   Poista
 2. lindas fotos aqui tambem esta muito frio bjs feliz domingo saude

  VastaaPoista
 3. Buen reportaje con estas distinguidas imágenes Saludos

  VastaaPoista
 4. Lumi on kaunista. Meillekin satanut yöllä lisää. ⛄️
  Toivottavasti saat uuden lukupiirin 📚 Hieno keksintö ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, talvinen maisema on kaunis. Tekin saatte nyt kunnon talven.
   Lukupiiriä on ikävä!
   Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 5. Hyvin tunnut kotiutuneen uuteen paikkaan! Tuo korona rajoittaa nyt kaikkea, mitä olisi kiva tehdä! Kaipa siitä joskus eroon päästään (riippuu ihan itsestämme!)Ja sitten tehdään kaikkea, mikä jäänyt tekemättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, eiköhän se pandemia joskus lopu. Toivottavasti rokotukset toisivat jonkinlaisen ratkaisun. Kaikkea hyvää talveesi!

   Poista
 6. Mukavaa, että kotiutuminen uuteen paikkaan on sujunut hyvin. Pikkuinen tyttö on varmasti onnellinen saadessaan leikkiä isovanhempien kanssa niin usein.
  Rauman giältä on tottumattoman vaikea ymmärtää. Tätini puhui sitä vielä kovin nopeaan tahtiin ja aina tunsin olevani lauseen pari jäljessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, on ihan totta että kun täällä puhutaan paikallista giältä nopeasti, niin aika paljon jää ymmärtämättä. Ehkäpä tähän tottuu. - Mukavia talvisia päiviä sinulle!

   Poista
 7. Auts, pitsinnypläystä...siinä sitä oiski koitosta keskittymiskyvylle. Niin melkein kaikki harrastukset on tauolla, eikä tiedä tätä tilannetta selviääkö tämä milloinkaan.
  Ei ole näkynyt Tampereellakaan aurinko ja sankalta näyttää lumisade nytkin. Kuukle muistaa vanhoilla valokuvilla, niin 2 vuotta sitten oli huikea auringonpaiste 11.1.
  Mutta odotellaan kesää ja toivotaan että pääsisi taas käymään jossain, vaikka siellä merenrannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ihan oikeasti harrastetaan tuota pitsinnypläystä. Kansalaisopistossa on useita kursseja. Minä en ehkä halua sitä kokeilla! Tuntuu sen verran haasteelliselta. Sovitaan, että tavataan ensi kesänä! Vaikka pystökaffeilla Rauman torilla. - Mukavia talvisia päiviä!

   Poista
 8. Ihanaa, että olette saaneet aikaa lapsenlapsen kanssa!

  Meillä täällä itä-Pirkanmaalla on lunta jo ihan hirvittävästi. Ja lisää sataa koko ajan!

  Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta taitaa olla joka puolella Suomea. Varmasti on ilo sinunkin lapsenlapsellesi. Meillä ainakin iloitaan, kun päästään luistelemaan ja kohta varmaan hiihtämäänkin. Kauniita talvipäiviä sinulle!

   Poista
 9. Päätin, että haastan sinut Puutarhavuosi 2020 haasteeseen muistelemaan vielä vanhaa puutarhaasi! Tämä on tietenkin täysin vapaaehtoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Eeva. Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan.

   Poista
 10. Sinulla vielä kesä on edessä, mitä kaikkea silloin saat kuvattua kaunista Raumaa, ja tutustua ihmisiin, se murre siellä on vähä niinkuin Turussakin, lyhyttä ja joku kirjan väärässä paikassa, täällä ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Turun murre ja Rauman murre ovat samantapaisia. Varsinkin kun puhuvat nopeasti, on puheesta vaikea saada selvää.

   Poista
 11. Vanha Rauma on kaunis kaupunki! Sait myös otettua kivoja kuvia meren rannasta. Oikein hyvää tammikuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Vanha Rauma on todella kaunista aluetta. Hyvää tammikuun jatkoa myös sinulle.

   Poista
 12. Lasten riemua, varsinkin omien lastenlasten on onnellista saada seurata, olen iloinen puolestasi!!
  Täälläkin eteläisessä reuna-Suomessa on reilusti lunta ja lisää sataa koko ajan. Ikkunoista saamme seurata naapureiden pikkuväen pulkkailun iloa ja vauhdikkuutta, mainiota. Omien lastenlasten tapaainen odottaa vielä tilanteen paranemista...

  Kuulostaa aika venkuralta tuo Rauman giäl, ymmärtäisivätköhän he, jos itä-murteelle heittäisit? Pitsinnypläys on siellä perinteisesti voimissaan, pitsi on kaunista, mutta mutta...
  Ihania ja vauhdikkaita päiviä, naurakaa ja hupsutelkaa sydäntenne kyllyydestä:)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Omasta mielestäni en puhu mitään leveää idän murretta, mutta kyllä täällä heti kysytään, mistä päin sitä ollaan, eli tunnistavat kyllä ulkopaikkakuntalaisuuden. Pikku-Minjan kanssa on niin mukavaa, nyt vielä mukavampaa kun saadaan tännekin lunta.

   Poista
 13. Huh tuot gielt (ei ehkä mennyt oikein), ihan vierasta kieltä.
  Sanotaan, että meiltä karjalaisilta on kieli irti toisesta päästä kun ollaan niin puheliaita, mutta melkoiselle mutkalle se raumalaistenkin suussa taitaa vääntyä. Olisi kyllä mukava joskus tutustua Rauman kaupunkiin, ties vaikka joskus.
  Iloisia talvisia päiviä sinne meren rannalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vierasta kieltä, ainakin melkein. Kyllä tämä kaupunki on tutustumisen arvoinen, tule joskus käymään. Mutta nyt mukavaa talvista tammikuuta sinulle!

   Poista
 14. Kiva, että ootta päässy asettumahan uutehen kotia, vaikka kiäli onki pikkuusen viarasta :) Koronarajootukset on surkeeta ja toivottavasti niistä pian päästähän.
  Hianoja lumikuvia! Tairatta saara sinnekki pian enemmä lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt on tullut lunta tännekin. Ja lisää on tulossa. Täällä tällainen lumimäärä on todella poikkeuksellista.

   Poista
 15. Mukavia kuvia olet ottanut ja kun kesä tulee niin toivottavasti pääsette paremmin tutustumaan uuteen kotipaikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila. Varmasti ja toivottavasti pandemiatilanne normalisoituu kesään mennessä. Mukavaa tammikuun jatkoa sinulle!

   Poista
 16. Taitaa olla vähän aikaa koko Suomi lumen peitossa. Rauman murre on kyllä hauskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvin poikkeuksellista, että täällä länsirannikolla on näin paljon lunta. Paljon lunta tuli viime yönä ja lisää on vielä tulossa. Lapset tykkäävät! Mukavaa tammikuun jatkoa sinulle!

   Poista
 17. Nyt sitä lunta tulee...
  Maisema on kyllä kaunis, vaikken itse kaipaa lunta ja pakkasta!
  Mukavaa vuoden jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, nyt sitä lunta tulee. Tuli koko viime yön ja lisää on tulossa. Ihan poikkeuksellinen tilanne täällä länsirannikolla. Mukavaa talven jatkoa sinulle!

   Poista
 18. Kivat kuvat. Pitsinnypläys-kyltti hykerryttää itsekin pitsikylässä asuvaa.
  Onnelliset te, Minja ja hänen vanhempansa.
  Kaikkialla taitavat jäät olla ohuita. Toivottavasti ihmiset osaavat varoa. Nyt satanut paksu lumikerros estää jäiden paksunemisen.
  On varmaan helpottavaa, kun taas päästään harrastusten pariin. Sinä aivan uuteen lukupiiriin.
  Mahtavaa tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
 19. Rauma on tuttu pojan opiskeltua Merenkulkuopistossa. Kaunis merikapunki.
  Kaikkea hyvää teille sinne.

  VastaaPoista
 20. Vastaukset
  1. Etsitkö lainaa toiminnan elvyttämiseksi, joko projektin toteuttamiseksi tai asunnon ostamiseksi, mutta pankki asettaa sinulle ehtoja, joita et pysty täyttämään? Olen ratkaisu ongelmasi. Itse olen yksityinen luotonantaja ja myönnän lainoja kaikille, jotka pystyvät täyttämään ehtoni. Korko on 3% vuodessa. Ota yhteyttä minuun nopeasti saadaksesi lisätietoja.

   Sähköposti: simondurochefort@gmail.com
   WhatsApp: +33752366330

   Poista
 21. Etsitkö lainaa toiminnan elvyttämiseksi, joko projektin toteuttamiseksi tai asunnon ostamiseksi, mutta pankki asettaa sinulle ehtoja, joita et pysty täyttämään? Olen ratkaisu ongelmasi. Itse olen yksityinen luotonantaja ja myönnän lainoja kaikille, jotka pystyvät täyttämään ehtoni. Korko on 3% vuodessa. Ota yhteyttä minuun nopeasti saadaksesi lisätietoja.

  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33752366330

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...