sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Kevättä odotellessa

 Mukavaa sunnuntai-iltaa! Olisin toivonut laittavani tässä vaiheessa maaliskuuta oikein keväisen postauksen. Mutta se ei kyllä nyt onnistunut, kun se kevät ei ole vielä täällä länsi-Suomessakaan. Lunta on tullut viikonloppuna useammankin kerran. Toivoisin, että saisi kohta heittää nastakengät nurkkaan odottamaan seuraavaa talvea.

En ole laittanut mitään siemeniä itämään enkä taimia kasvamaan, kun haluan ensin nähdä, miltä tämän rivitalomme piha näyttää. Tässä vaiheessa vuotta olisi mukava laittaa niitä taimikuvia postauksiin. Eli kun niitä ei ole, tulee sen sijaan muutama Vanha Rauma -kuva.

Olin jo ennen muuttoamme todennut, että täällä on tosi kivoja kahviloita, sellaisia raumalaisia, ei mitään ketjupaikkoja (toki täällä abc:t ja vastaavatkin ovat). Otinkin asiakseni käydä näissä paikallisissa kahviloissa. Sain nauttia mukavasta tunnelmasta, kauniista sisustuksesta ja tietysti ihanista herkuista.  

Löytyy kahviloita joka makuun. Suuri osa näistä on Vanhassa Raumassa.

Kaffe Barin munkit ovat kuuluisia. Seuraavaksi ajattelin testata salaattilounaat. Mutta se jäi haaveeksi tässä vaiheessa, kun kaikki ravintolat ja kahvilat laitettiin kiinni.

Tässä muutama kuva näistä kauniista kaduista. Näin keväiseltä ja lumettomalta näytti jo muutama viikko sitten, mutta sitten tuli kunnolla lisää lunta.


Aurinkoinen aamu

Me hankimme Netflixin! Se onkin ollut hyvä hankinta. Sarjoissa meillä on ollut kaksi kohokohtaa.

Crown. Olemme tykänneet tästä tosi paljon. Vielä pari jaksoa katsomatta.

Musta kuningatar
Ovatko sarjat teille tuttuja? 

Ja viime viikon kohokohta oli tämä: 
Tyttäremme tytön 6-vuotissynttärit. Kivat juhlat oli, pelkästään me olimme paikalla. Kyllä korona kurittaa pieniäkin, jää normaalit synttärit pitämättä, kun on se kuuden ihmisen rajoitus.

Ihanaa viikkoa teille!






51 kommenttia:

  1. Ihana synttärikakku! Onneksi te olitte paikalla 🧡.

    Musta kuningatar katsottiin meillä tiiviisti läpi, oli näin läpeensä krantullekin tv:n katsojalle todella viihdyttävää seurattavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, että sinäkin olet tykännyt Mustasta kuningattaresta. Tällaiset minisarjat ovat kivoja, jaksaa hyvin seurata.

      Poista
    2. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

      Poista
  2. Kevättä saa vielä odotella.
    Hyvää viikkoa myös sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taitaa olla. Meillä on nyt plussakeli, joten onneksi lumet ovat nyt sulamassa.

      Poista
  3. Tuommoiseen viehättävään pikkukahvilaan olisi kiva päästä.
    Nyt tekee erityisesti mieli kun niihin ei pääse. ☕️

    Jo on upea kakku! 🎂 Onnea 6-vuotiaalle.
    Tein kerran 6-vuotiaalle pienelle kaverilleni syntymäpäiväkortin johon piirsin kuusen.
    Kysyin ymmärsikö miksi. Ei ymmärtänyt. Kun kerroin hän ihastui kovasti 🌲

    Kevään odotusta 🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset pienet tunnelmalliset kahvilat ovat tosi kivoja. Suurin osa niistä sijaitsee vanhoissa puutaloissa. Kesäisin on takapihalla terassi. Kiitos onnitteluista! Kyllä hän on jo iso tyttö. Kevättä odotellen!

      Poista
  4. Täälläkin pyryttää lunta.. täytyy vaan ajatella, että "uusi lumi on vanhan lumen surma", niinkuin ennen sanottiin. Ei ole vielä tullut kotiinkaan pääsiäisjuttuja laitettua, mutta kokosin jo valmiiksi osan pääsiäis koristeista ym.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se kevät sieltä tule, kunhan vähän aikaa jaksetaan vielä odotella. En minäkään ole vielä pääsiäistä laitellut. - Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  5. Vanhassa Raumassa löytyy varmasti persoonallisia kahvittelu- ja lounaspaikkoja, kunhan ajat tästä muuttuvat. Toivottavasti kesällä viruksen suhteen tilanne olisi parempi ja voisi nauttia idyllisistä hetkistä kauniissa puutalokaupungissa.
    Olipa kaunis kakku pikkuneidillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän paljon noista tunnelmallisista kahviloista. Suurin osa niistä sijaitsee puutaloissa ja kesäisin takapihalla on terassi. Todellakin, toivottavasti pandemiatilanne on parempi kesällä.

      Poista
  6. Tuollaisia talo- ja katukuvia katsellessa tulee väkisinkin mieleen, mitä kaikkea ne ovat nähneet ja kokeneet. Millaisia ihmisiä niissä on asunut ja kulkenut, millaisia aikakausia. Historian havinoita :)
    Onnittelut jälkikäteen synttärisankarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, näissä ihanissa kahviloissakin on historian havinaa, puhumattakaan noista vanhoista taloista, joista monet ovat monta sataa vuotta vanhoja. Kiitos synttärionnitteluista.

      Poista
  7. Eipä kevät tänä vuonna keikkuen tulevi, mutta ihastuttavat kahvila- ja kaupunkikuvasi nupukiviteineen loivat hyvää mieltä ja toiveikasta tunnelmaa, kiitos!

    Netflix on etenkin näinä aikoina ollut todellinen ankeuden pelastus, meille Esikoinen sen toimitti yllätyksenä vuosi sitten ja paljon kiinnostavaa sieltä löytyy eri tilanteisiin. Mainio kirjojen, musiikin ja lenkkeilyn täydentäjä. Nastojen rahinasta lenkkareihin soisi jo päästävän.

    Kakku on kirjaimellisesti syötävän suloinen kuin myös varmasti on itse sankarikin, jolle myöhäisonnittelut; se on sitten teilläkin toukukas eskarilainen tulevana syksynä talossa:)

    Toiveikkaita ja keveitä askelia kohti kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tyttö aloittaa eskarin ensi syksynä. On ne niin ihania nuo tuon ikäiset touhukkaat lapsukaiset. Kiva, kun sinäkin olet löytänyt hyvää katseltavaa Netflixista.
      Kauniita päiviä sinulle!

      Poista
  8. Täällä meillä taivaalta sataa parhaillaan lumisia "rättejä". Huoh.
    Kauniita kuvia vanhasta Raumasta.
    Mukavaa viikon jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhasta Raumasta ei varmaankaan saa huonoja kuvia, niin kaunista seutua se on. Meillä on ollut vaihteeksi plussapäivä. Toivottavasti lumet sulaisivat pian.

      Poista
  9. Minä en ole vielä nähnyt Crownin uusinta kautta, kun meillä on Netflix tauolla. Pitää kyllä ottaa se pian ja katsoa tuo Musta kuningatar myös, olen siitä kuullut. Suoraan vaan vaikka piharuukkuun kylvämään, jos alkaa kylvöhommat kovasti poltella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä suositella näitä kahta sarjaa. Varmasti on paljon muitakin hyviä. Eiköhän se rupea sormia polttelemaan kunhan lumet sulavat-

      Poista
  10. Kylläpä vanha osa Raumasta näyttää idylliseltä, kaunis uusi kotikaupunki sinulla.
    The Crown on hieno sarja ja ilmeisen huolella tehty, olen nauttinut jokaisesta jaksosta. Musta kuningatar on listalla, tuli vähän ylimääräistä luku-urakkaa tähän väliin erään kirjasarjan muodossa, Seitsemän sisarta lienee sinulle tuttu?
    Kyllä se kevät tästä etenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun olet tykännyt Crownista. Hyvä toteutus. Meillä on valitettavastsi enää vain yksi jakso katsomatta. Ihan jää ikävä. Tai voihan sen katsoa vaikka uudelleen.
      Seitsemää sisarta en ole lukenut. En oikein tiedä miksi. Se on todella kehuttu ja pidetty sarja.

      Poista
  11. Olisipa kiva joskus tutustua vanhaan Raumaan. Idyllistä varmaan. Ei ole Netflixiä, mutta nuo sarjat kiinnostaa. Mukavaa viikkoa ja kevään odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Vanha Rauma on todellakin tutustumisen arvoinen paikka. Hyvää kevään odotusta myös sinulle!

      Poista
  12. Oi, kuinka söpö kaakku! Toivottavasti kevät pian koittaa ja rajootuksekki poistuuvat aikanaan.
    Mukavaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä synttärisankarikin tykkäsi kakusta. Hyvää kevättä myös sinulle!

      Poista
  13. Kauniita kuvia olet ottanut ja oi oi tuota synttärikakkua.
    Meilläkin oli ukkelin kanssa maraton. Katsottiin Netflixistä Anna A lopussa kaikki kolme kautta putkeen. Parasta ikinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että sinäkin olet löytänyt Netlixista katsottavaa.

      Poista
  14. Ihanat kuvat.
    Kaunis kakku pikku prinsessalle.
    En katsele sarjoja, enkä tv:tä. Ennen koronaa kävin elokuvissa n. 4- 6 kertaa vuodessa.
    Mielellään sitä minäkin sinkoaisin piikkikengät nurkkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! Kyllä sankari oli kakkuun tyytyväinen. Täällä ei onneksi enää nastakenkiä tarvita.

      Poista
  15. Kaunista on vanhassa Raumassa, sisaren kanssa on joskus meinattu tulla pitsiviikoille!
    Kaunis kakku prinsessalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääsette joskus tulemaan pitkiviikolle. Toivottavasti se järjestetään tulevana kesänä. Mukavaa kevättä sinulle!

      Poista
  16. Vanha Rauma on vertaansa vailla. Hienoja kuvia.
    Onnea synttärisankarittarelle.
    Joitakin sarjoja olen seurannut, ahminut jopa kaikki kerralla. Täällä ei talvi ole likikään lopuillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos onnitteluista! Teillä varmasti vielä tovi menee ennen kuin lumi sulaa.

      Poista
  17. Keväiseltä näyttää siellä Raumalla jo myös.
    Hieno synttärikakku, ikävää tuo korona kun rajoittaa kaikkea menemistä, tovottavasti kesällä kaikki on toisin.
    Ei tule katsottua mitään sarjoja, en jaksa keskittyä seuraamaan, ainut oli pienitalo preerialla, ne jaksot kaikki katsoin jälleen uudestaan.
    Kevät tulee hitaanlaisesti, mutta tulee se kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyllä se kevät tulee, vaikkakin eri vauhdilla eri puolilla Suomea. Toivotaan todellakin, että tilanne on toisenlainen tulevana kesänä.

      Poista
  18. Olikos tuo Crown koukuttavan!? Mullakin on ollut se kiikarissa, mutta aika vaan solahtaa jonnekin muuhun kuin huomaamatta. Ja mä oon jumittunut kuuntelemaan kirjoja. Voi kun kevät etenisi ja kahvilat aukaisisivat terassinsa. Kyllä mieli ulkokaffelle halajaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Crownia, me ainakin tykättiin. Kahviloita minäkin kaipaan, outoa olla kaupungilla kun ei mihinkään pääse huilaamaan.

      Poista
  19. Great Post! thanks for sharing!

    P.S. I am your new GFC follower :) Lets be friends :)
    http://tanyasoyer.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks for visiting my blogi. I will come to visit your blog.

      Poista
  20. We invite you to pray with us this very special rosary. The Rosary of the Miraculous Medal of Nossa Senhora das Graças.

    VastaaPoista
  21. Minä näin sinut Länskärissä! Oi, upea pesti sinulla. Ja arvaa, tuliko vielä lisää ressiä! Sinä tulet arvostelemaan tekeillä olevan kirjani. Oi voi, näkeekö se päätepistettä ikinä? Aina vain tulee esteitä ja hidasteita kirjoittamiselle. Mutta työn alla on kuitenkin: keskiaikainen seikkauluromaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva kun olet nähnyt Länskärin jutun. Totta kai arvostelen kirjasi! Ihana juttu!

      Poista
  22. muito bonito post gostei muito do bolo bjs

    VastaaPoista
  23. wow, amazing post dear :) so nice!

    https://bubasworld.blogspot.com/

    VastaaPoista
  24. Hei, yksityishenkilöiden välinen luotto on rahoitustapahtuma, joka koostuu rahan lainasta suoraan ihmisiltä ilman pankin puuttumista. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenellekään, jolla on kyky maksaa se takaisin huoletta. Odotan innolla yhteydenpitoa kanssasi, jos tarvitset vakavasti luottoa ja jos se on liikearvoa.

    Sähköposti: (simondurochefort@gmail.com)
    WhatsApp: +33752366330

    VastaaPoista
  25. Kiitos Suvi! Hyvää kevättä myös sinulle!

    VastaaPoista
  26. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...