tiistai 20. heinäkuuta 2021

Raippaluotoa ja Pitsiviikkoa

Mukavaa tiistaipäivää! Hämmästys oli suuri, kun aamulla katsoin ulos. Täällä sataa! Sadetta emme ole saaneet viikkoihin, nurmikko on ihan käppyrä. Onneksi kukkia on niin vähän, että niitä on jaksanut kastella.

Teimme mukavan kahden yön matkan Vaasaan päin. Olen opiskellut Vaasassa, mutta monia länsirannikon kaupunkeja  on jäänyt käymättä. Nyt tuli tutuksi mm. Kaskinen. 

Raippaluodon silta on komea.

Olen joskus vuosia sitten käynyt Raippaluodossa, mutta en muistanut miten kaunis paikka se on. Merenkurkun saaristo on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta.  Suosittelen, jos ette ole käyneet. 

Vaasastakin löytyy vanhaa rakennuskantaa. Tässä yksi kauneimmista vanhoista rakennuksista: Hartmanin talo torin reunassa.


Vähän nostalgiaa. Tässä rakennuksessa olen opiskellut. Tässä oli Vaasan kauppakorkeakoulu. Nykyisin tässä toimii kansalaisopisto.

Vaasasta lähdimme ajelemaan kohti Kristiinankaupunkia. Ensin ihastelimme Närpiön kaunista kirkkoa, jonka vanhin osa on vuodelta 1435.

Huomiota kiinnittävät noin 150 kirkkotallia, jotka oli rakennettu 1700-luvulla pitkämatkalaisten hevosia varten. Närpiön asukkaista 78 % on ruotsinkielisiä.

Kaskinen on väkiluvultaan Suomen pienin kaupunki, n. 1300 asukasta. Kaupunkikuva koostuu yhtenäisestä puurakentamisesta.

Kävimme alkukesästä pikapikaa Kristiinankaupungissa. Nyt menimme sinne uudelleen, kun se vaikutti niin kivalta paikalta. Ja olihan se kiva ja kaunis edelleen. Yövyimme siellä hotelli Almassa.
Tässä yksi komeimmista rakennuksista, Lars Sonckin suunnittelema lyseo.

Kristiinankaupungin kauniita puutaloja.

Raumalla on meneillään Pitsiviikko. Kaupungilla on teemaan sopiva kahvikoju.
Vanhassa Raumassa on viikon ajan mahdollisuus tutustua avoimiin pihoihin ja kirppareihin. Todella paljon on kirppareita. Usein kaunis piha ja kirppari yhdistyvät, kuten tässä kuvassa.


Kuvanveistäjä Kerttu Horilan piha on varmasti yksi Vanhan Rauman kauneimmista pihapiireistä. Oli mahdollisuus käydä myös Horilan sisätiloissa. Siellä on paljon upeita veistoksia, kuten nämä. Ovat luonnollisen  kokoisia. Veistokset ovat nyt 50 %:n alennuksella. En ostanut. 😏

Tässä on Suomen pienin asemakaavoitettu tontti, 147 m2. Kaunis ja idyllinen. Vanha Rauma.

Tässäkin on niin kaunis pihapiiri.

Ja kun on kyseessä Pitsiviikko, pitsi on esillä monessa paikkaa. Pitsinnyplääjä Heli Laine kertoi nypläyksen saloista. Kiinnostavaa ja taitoa vaativaa.
Kauniita ne ovat.

Länsi-Suomi kyseli kokemuksia Rauman yleisöopastuksista.

Oikein mukavaa heinäkuun loppua kaikille. En valitettavasti ennätä vastata kommentteihinne, koska lähdemme huomisaamuna Itä-Suomeen äitini 95-vuotissynttäreille.

38 kommenttia:

 1. Ajatella, hevostallit! Ovat kuin pikku mökkejä :)
  Horilan veistokset on kauniita! Onnittelut äidille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hevosilla ollut hyvät oltavat. Tällaisia mekään emme olleet aiemmin nähneet. Kiitos, välitän onnittelut äidilleni.

   Poista
  2. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

   Poista
 2. Nyt tulin melkein kateelliseksi teidän sateesta.
  Upeita rakennuksia löytyy myös Länsi-Suomesta.
  Heinämaalaisetkin taitavat pitsinnypläyksen, tai kuten täällä sanotaan pitsin kutomisen.
  Oikein paljon onnea äidillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt sade on jo loppunut, mutta onneksi sitä tuli jonkin verran. Jännä termi, pitsin kutominen. - Kiitos onnitteluista, välitän ne äidilleni.

   Poista
 3. Ihana postaus!
  Upeaa kesän jatkoa 🥰.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Hyvää kesän jatkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Ihania kuvia ja tunnelmia länsirannikon kauniista kaupungeista. Ne Rauman pitsiviikot naapurin Leilan käyntikohde joka kesänä aiemmin. Hän opetti täällä kansalaisopistossa monta vuotta pitsinnypläystä! Tosi kauniita hänenkin työnsä ovat.
  Hyvä matkaa itäiseen ja onnentoivotukset äidillesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva että teilläkin päin harrastetaan pitsinnypläystä. On se aikamoista hommaa. Kiitos onnitteluista, välitän ne äidilleni.

   Poista
 5. Boa tarde minha querida amiga Anneli. As fotos estão lindas e maravilhosas. Aqui está muito frio hoje.

  VastaaPoista
 6. Kävin ittekki vasta pari vuatta sitte Raippaluaron sillallla, vaikkei matkaa sinne hirvittävästi ookkaa. Oli ylyväs näky. Palio olis kotomaaski nähtävää. Pitääs vaan ottaa auto alle ja lähtiä kiärtämähän.
  Mukavaa matkaa ja onnittelut synttärisankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun Raippaluoto on sinullekin tuttu paikka. Kiitos onnitteluista, välitän ne äidilleni.

   Poista
 7. Raippaluodossa olen käynyt ja tykkäsin minäkin. Kristiinankaupunki on jäänyt käymättä. Tuo kuulostaa yllättävältä että Närpiön asukkaista vain 78% on ruotsinkielisiä. Olen luullut Närpesiä ihan umpiruotsinkieliseksi. Pikkukaupungeissa on oma viehätyksensä.
  Turvallista matkaa ja onnittelut äidillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pikkukaupungeissa on oma viehätuksensä. Perillä Itä-Suomessa ollaan ja matka meni hyvin. Kiitos onnitteluista, välitän ne äidilleni.

   Poista
 8. Taas paljon ihanaa katsottavaa. ❤️
  Ja olet näemmä päässyt lehteenkin.
  Hyviä synttäreitä!

  VastaaPoista
 9. Vuosia sitten ajoimme rannikkoa pitkin Torniosta alas Espooseen. Silloin tuli koluttua noita viehättäviä puukaupunkeja. Niin paljon niissä olisi nähtävää, ettei uusintareissu olisi ollenkaan pahasta.
  Kivoja nuo Rauman vanhat pihat. Horilan pihassa käytiin vanhempien kanssa, kun he vielä asuivat Ukissa. Kolme vuotta sitten kuollut tätini hallitsi tuon pitsitekniikan. Lapsena ihmettelimme hänen vikkelien käsiensä kulkua tyynyllä.
  Äitisi saavuttaa korkean iän. Mukavaa matkaa ja iloisia juhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva että nuo länsirannikon pikkukaupungit ovat sinulle tuttuja. On niissä oma viehätyksensä. Kiitos, huomenna juhlitaan.

   Poista
 10. On niin kiva, että esittelet näitä matkakohteita, pääsee pikkuisen matkaan mukaan. Suomessa on niin paljon kauniita kaupunkeja ja matkakohteita. Parin viimeisen vuoden aikana emme ole juuri kotoa liikahtaneet, joten pääsee näin edes virtuaalisesti jonnekin. Nuo kirkkotallit hämmästyttivät, en muista nähneeni missään kuvia tällaisista aikaisemmin.
  Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit kuvista. Nuo kirkkotallit ovat kyllä jänniä juttuja, ihan uutta meillekin. Mukavaa kesän jatkoa myös sinulle!

   Poista
 11. Oi oi mitä ihania kuvia olet ottanut upealta Rauman matkaltasi. Minä en ole tuolla käynytkään.
  Tuo pitsinnypläys se vaatii pitkää keskittmistä ja tarkkuutta. Olen aina tuota ihmetellyt. Upeita pitsejä taiturit ovat tehneetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kyllä jaksan ihmetellä tuota pitsinnypläystä. Näyttää todella haasteelliselta. Kauniita pitsitöitä on niin kiva ihailla.

   Poista
 12. que fotos lindas tudo muito bonito bravo bjs saude

  VastaaPoista
 13. Hienoja kuvia. Ei ole tullut käytyä siellä länsirannikolla, kaikkea hienoa nähtävää olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Totta, joka puolella Suomea on kaikenlaista kiinnostavaa katsottavaa.

   Poista
 14. Kauniit kuvat reisusta ☺
  Mukavaa viikonloppua Sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja-Terttu. Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 15. Kiinnostavia alueita ja upea silta. Miksiköhän sitä onkin aina tullut kierrettyä enimmäkseen keski- ja itä-Suomea. Lännessäkin toki ajeltu, mutta vähemmän.
  Onnittelut täältäkin kunnioitettavaan ikään ehtineelle äidillesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raippaluodon silta on todellakin näkemisen arvoinen. Aika paljon löytyy vielä paikkoja, joissa ei ole koskaan käynyt. Kiitos onnitteluista!

   Poista
 16. Kristiinankaupunki on todella viehättävä kaupunki, olemme käyneet siellä ainakin kahteen kertaan ja yöpyneet samaisessa Alma hotellissa. Aamupalapaikassa on komea vene esillä:)
  Hienoja kuvia ja maisemia armaasta kotomaasta, komea talli rivistökin.
  Voi miten pikkuruinen piha ja tuo pitsinnypläys on taito, jonka olisin halunnut joskus oppia!
  Lämpimät onnittelut 95-vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva, että Kristiinankaupunki ja hotelli Alma ovat sinullekin tuttuja. Mekin kiinnitimme huomiota komeaan veneeseen. Kiitos onnitteluista!

   Poista
 17. Mielenkiintoista katseltavaa kiitos. Käsin nyplätyn liinan olemme saaneet lahjaksi blogiystävältä ja etsii vielä paikkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Ihana kun olette saaneet itsenyplätyn pitsiliinan. Ne ovat niin kauniita.

   Poista
 18. Vaasa on kaunis kaupunki, paljon tuli nuorena käytyä sielläpäin :)

  VastaaPoista
 19. Olisipa tosiaan mukava käydä Raumalla ja noissa muissakin kaupungeissa. Kiitos esittelystä.
  Hyvää matkaa teille Itä-Suomeen ja Paljon Onnea!

  VastaaPoista
 20. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...