torstai 5. elokuuta 2021

Kuuskajaskari ja oma pikkuruinen piha

Hyvää alkanutta elokuuta kaikille! Heinäkuu vilahti nopeasti. Ennätimme tehdä viikon reissun Itä-Suomeen ja lisäksi saimme esitellä uutta kotipaikkaamme muutamalle tuttavapariskunnalle. Nyt sitten virustilanne on täällä niin paha, että suosiolla jätämme kaikki matkustamiset ja yleisötilaisuudet pois ohjelmastamme. Kävellään, ollaan ulkona ja käydään kaupassa. Siinä kaikki.

Kävimme Kuuskajaskarissa. Kiva ja kaunis paikka. 

Kuuskajaskari on entinen puolustusvoimien puolustus- ja koulutuslinnake Rauman edustalla, Selkämeren kansallispuistossa. Yhteysaluksella mentiin. Tallattiin saari ympäri kauniita maisemia ihaillen. - Kiinnostava tutustumiskohde, suosittelemme.

Kylmäpihlajan majakka

Tänä kesänä saamme nauttia perhosista. 

Joutsenten ilottelua

                                                
Tässä muutama kuva pikkuruiselta rivaripihaltamme. Terassista tykkäämme, se on iso ja monikäyttöinen. Grilliä olemme käyttäneet ahkerasti. Vasemmalla puolella tuo sininen juttu on lapsenlapsemme laivaleikki.

Kahvittelupaikka

Tehtiin kaksi kukkapenkkiä, molemmat nurmikkokaistaleen reunoille. Vävyn kanssa väsättiin kivireunukset. Tähän laitoin unikkoa, malvaa, laventelia, karpaattienkelloa ja sormustinkukkaa. Penkin päädyssä on särkynytsydän ja kaksi pionia.

Toisessa penkissä on akileijaa, punahattua, keijunkukkaa, karpaattienkelloa ja tarhakylmänkukkaa.


     Tässä penkissä on pienenpieni kasvimaa.                                          

Suihkulähteeseen olimme niin tottuneita Joensuussa, että sellaisen  halusimme myös tänne.

Oli ihan selvää, että halusin punahattuja. Ja kuinka paljon perhosia ne ovatkaan tuoneet!
Unikko oli kanssa itsestäänselvyys. 

Kristallekin tuli oma paikka.

Olemme tutustuneet Raumaan paljolti kävelemällä. Tänään kävimme Rokinnokassa. Rokinnokka on kaunis paikka meren rannalla ja siellä on myös venesatama. Ja onhan siellä Dannyn luksusmökki. Raumalla on Dannyn laulujen mukaan nimettyjä katuja: Tuuliviiri, Piilopaikka ja Tuulensuoja. 

Muutama ammattikalastaja löytyy Raumaltakin.

Hyvää elokuun jatkoa teille kaikille!56 kommenttia:

 1. Tosi kauniilta näyttää pihanne.
  Kuuskajaskari kuulostaa niin eksoottiselta. Tuttu vain vanhoista merisäätiedotuksista. :)
  Tunnelmallista elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. Kuuskajaskarin nimen on moni kuullut merisäätiedotuksissa. Mukavaa elokuuta myös sinulle!

   Poista
  2. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

   Poista
 2. Kauniilta ja viihtyisältä näyttää pihallanne.
  Ihanaa ja aurinkoista elokuun jatkoa. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko. Tuntuu hyvältä, kun on muutama oma perenna ilahduttamassa. Ihanaa elokuuta myös sinulle.

   Poista
 3. Wau onpa upea piha, kukkapenkit ja pieni kasvimaa, unikko on mun lemppari kukka, vielä on kesää jäljellä ja saa nauttia terassilla olosta. Ai siellä se Dänin piilopaikka on,ja vielä jaksaa tehdä keikkojakin.
  hyvää elokuuta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo. Unikko on minunkin mielestäni todella kaunis kukka. Nautitaan tästä loppukesästä.

   Poista
 4. Kivalta näyttää siellä Raumalla.
  Mukavoo elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Mukavaa viikonloppua ja hyvää elokuun jatkoa!

   Poista
 5. Onhan tuossa pihassa kivasti kokoa, kun mahtuu kaikki tarpeellinen :)

  Mukavaa elokuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtuuhan siihen kaikki tarpeellinen, tosin ihan minimittakaavassa. Mukavaa viikonloppua ja hyvää elokuun jatkoa!

   Poista
 6. Ihania kasvivalintoja olet tehnyt kukkapenkkeihisi. Terassi on varmasti monikäyttöinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvivalinnat tuottivat päänvaivaa. Tilaa on vähän ja penkit ovat todella paahteisella paikalla. Terassia olemme hyödyntäneet runsaasti tänä kesänä.

   Poista
 7. Muutto toiselle puolelle Suomea toi teille valtavan määrän uusia tutustumiskohteita. Kuuskajaskari on hieno paikka, joskin minulle tuttu lähinnä radion merisäästä.
  Onpa teillä iso ja hieno terassi. Kesällä se laajentaa elämää mukavasti ulos. Istutuksesikin ovat lähteneet hyvin kasvuun. Kiva, että perhoset ovat löytäneet punahattusi.
  Jospa korona jossain vaiheessa helpottuisi ja pääsisimme elämään normaaliin tapaan. Mukavaa ja turvallista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, paljon uusia paikkoja löytyi täältä päin Suomea. Jälleen kerran pystyi toteamaan, että on meillä Suomessa paljon kiinnostavia matkailukohteita. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 8. Kuvat kuin itse kesä! Piha istutuksineen näyttää hyvältä ja toimivalta, kyllä kelpaa kahveista terassilla nauttia. Tuo Kuuskajaskari on sanana vekkuli, sattuiko selviämään sen alkuperä?

  Perhosenkevyttä kesänjatkoa ja mukavia päiviä, vaikkaa taas menikin metsälenkeiksi ja perusasioinniksi elomme polku, niin aurinko paistaa ja pilvipaimenessakin on aina kiva olla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, Kuuskajaskari on tosi metka sana. Jokun kertoi, että "kajas" on jonkun merilinnun nimi, ja nimi Kuuskajaskari tulisi tästä. Mutta tätä ei kukaan tiedä varmasti. Mukavaa viikonloppua ja hyvää elokuun jatkoa!

   Poista
 9. Ihanaltanäyttää pihanne ja terassinne. Terassi on reilun kokoinen niin että mahtuu erilaisia toimintoja.
  Ihania elokuun päiviä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät. Mekin olemme ihastuneita suureen terassiin, on edes jonkinlainen korvaus omakotitalon pihasta. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 10. Mahtavan kokoinen terassi, mahtuu monenlaista kokoonpanoa. Ihanat kasvi tikkaat tuolla veneleikkien takana.
  Mukavasti sait mahdutettua kasveja pihalle ja niin viimeistellyt penkin reunatkin.
  Kuuskajaskari on tosiaan vain säätiedotuksista tuttu 😊
  Hyvää loppukesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso terassi on kiva juttu, vaikka eihän se samaa ole kuin omakotitalon puutarha. Mukavaa viikonloppua ja hyvää elokuuta!

   Poista
 11. Rauma ympäristöineen on kaunista seutua.
  Ihanat suuri terassi ja pieni kauniisti laitettu puutarha teillä.
  Ison terassin ja pienen puutarhan minäkin haluaisin, jos muuttaisimme maalta asutuskeskukseen. Ajankohtaiseksi se tulee viimeistään silloin, kun ei enää saa ajokorttia uusittua.
  Hyvää viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pikku pihamme miellyttää sinua. Tällainen on oikeastaan ideaalipiha, kun ikää tulee enemmän. On jotakin tekemistä pihassa, mutta ei liikaa. Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

   Poista
 12. Pääset pikkuhiljaa laittamaan rivaripihaakin mieleiseksi :) Hyvältä näyttää ja varmaan kehittyy vuosien myötä. Tykkään pienistä yksityiskohdista, kuten suihkulähde. Muistoenkelikin paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näin se pikkuhiljaa muotoutuu. Ja varmasti vielä paremmin näkee kokonaisuuden ensi kesänä. Muistoenkeli on tärkeä. - Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 13. Merisää tuli Kuuskajaskarista mieleen. Ihana on pihanne ja kauniit kukkapenkit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, merisäästä Kuuskajaskari on tuttu. Kiva kun pihamme näyttää sinusta mukavalta. Me olemme viihtyneet!

   Poista
 14. Teillä on kiva piha. Kuvissa näyttää vielä aika isoltakin ollakseen rivitalon piha. Terassillakin on sen verran kokoa, että sopii hyvin kalusteita ja on tilaa eri toiminnoille. Eivätkä kukkapenkitkään ole ihan minipieniä. Kivireunukset rajaavat ne kivasti nurmikosta. Tänä kesänä on ollut ihanan paljon perhosia. Kiva, että löysivät punahatuillesikin. Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pikku pihamme näyttää mukavalta. Meitä se on palvellut aika hyvin, iso terassi on kiva, vaikkakin luonnollisesti on kyllä ikävä entistä pihaa. Kivireunuksiin panostimme eli halusimme tehdä niistä kauniit, kun ovat niin näkösällä. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 15. Boa noite Anneli. Obrigado pelas fotos da viagem maravilhosa. Bom início de semana.

  VastaaPoista
 16. Joko odotat syksyn saapumista ja pimeneviä iltoja? Fiilistelyä kynttilöiden & tunnelmavalojen kanssa? 🤍

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ihan vielä. Ennen syksyn saapumista haluaisin nauttia marjojen ja sienien keräämisestä. Tosin sienet eivät ole nousseet, pitäisi tulla kunnon sateet. Kaikkea hyvää sinulle!

   Poista
 17. Paljon olette saaneet jo aikaiseksi ja hienolta näyttää. Onneksi nykyään tehdään riittävän isoja terasseja, ei enää sellaisia, että just ja just kaksi tuolia mahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me iloitsemme kovasti tuosta isosta terassista. Nurmikkoläiskäkin on onneksi sellainen, että sinne voi saada pienet kukkapaenkit.

   Poista
 18. Hieno on terassinne toimintoineen kivan kokoinen. Tuo markiisi on kyllä hieno ja varmasti tarpeellinen.
  Upeita maisemia ja paikkoja sielläpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markiisi on todella tarpeellinen, koska aurinko porottaa terassille koko päivän. Ja onhan se samalla visuaalinen juttu.

   Poista
 19. Kuuskajaskari on säätiedotuksesta tuttu nimi. Ihana piha <3 Tilava terassi on hyvä, kun siihen mahtuu kalusteet hyvin. Täällä on alkanut sadekausi :D Vesisadekuuroja on luvattu koko viikoksi. Toissapäivänä oli rymäkkä ukkonen. Pidetään peukkua, että saadaan hieno sienisaalis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, terassi on oikein kiva. Sienisaaliita mekin täällä odotamme. Tatteja on jo löytynyt, kanttarelleja ei niinkään. Kaunista syksyä sinulle!

   Poista
 20. Viihtyisän näköinen piha teillä ♡

  VastaaPoista
 21. Ompa kivan näköinen terassi ja onhan sielä kaunista puutarhaakin ☺
  Kauniita elokuun päiviä sinulle ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja-Terttu! Kauniita syyspäiviä myös sinulle!

   Poista
 22. Kaunista Kuuskajaskarissa! Ja kaunis on myös pihanne, hienot kukkapenkit ja vesiaihe :) Vähin reissailuin toteutimme omankin kesälomamme, onneksi uintisäätä sentään riitti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku. Onneksi säät suosivat, viettipä lomansa kotosalla tai reissussa. Mukavaa syksyn alkua sinulle!

   Poista
 23. Kyllä Raumalla ympäristöineen näkemistä riittää. Näyttää hyvinkin siltä, että viihdytte uudessa ympäristössä. Ja kotihan on ykkösasia ja sen olet saanut jo näyttämään varmasti mieleiseltäsi. Kauniilta ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii. Kyllä tänne pikku hiljaa sopeudutaan. Nyt tuntuu hyvältä, että jotkin toiminnot ja aktiviteetit jo alkavat niin on mahdollisuus tavata uusia ihmisiä.

   Poista
 24. Ihanaltanäyttää pihanne ja terassinne

  VastaaPoista
 25. Your yard looks amazing.

  https://www.alyinwanderland.com/2021/08/uncertainties-are-exciting.html

  VastaaPoista
 26. Beautiful place and nice photos. Thanks for sharing!

  VastaaPoista
 27. Rauma on aivan ihana kaupunki nyt kun kanaali ei enää haise.

  Sisareni teki Dannysta monta vuotta muistokirjaa eli kaiken liimasi mitä löysi. Hän ajoi sitten Dannyn mökille luvalla sen luovuttamaan, mutta lehtikuvaajamies ei päässyt mukaan. Tuskin Merjakaan enää, sillä Dannyn touhuista jäävät ikävät muistot. Harmittaa, että nuo kadut on edes nimetty hänen lauluillaan. Dannyn täti on kyllä opettanut minua Porissa ja Liisan olen tavannut.

  Teillä on kiva pääty, suojaisa, kuten meidän äidilläkin. Huomenna sinne Ikean kautta.

  ♥♥

  VastaaPoista
 28. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...