torstai 27. elokuuta 2015

Elokuun lopun kukintaa - Blooming at the end of August

On se vaan niin kiva, että vielä elokuun lopussakin on kukkivia kasveja. Tässä iki-ihana perinneperenna, eli syysleimu, joka on yksi suosikkikukistani. Helppo ja kestävä. Löytyy monissa eri väreissä. 
 It is so nice that there are many blooming flowers still at the end of August. The Phlox is one of my favourite flowers; it is easy and durable. You can have it in many different colours.

  
Tässä syysasteri. Tämä on vähän liian innokas leviämään.          
 This is Aster nove-belgii. It is pretty, but a little bit too eager to spread around.

Tämän köynnösruusun (New Dawn) hankin viime keväänä. Elossa on pysynyt ja nyt kukkii kauniisti, mutta ihmeen vähän on kasvanut.
This is rose New Dawn. I bought it last spring. It has grown only a little bit, but now it has beautiful flowers.

Tämä on  peittoruusu Rosa Red Fairy. Paljon kukintaa.
 This is Rosa Red Fairy. It has lots of flowers. 

Vanha kunnon joriini eli daalia
                     Good old dahlia. 
 
Malvikin siemenet laitoin keväällä penkkiin. Ja näin kaunis on lopputulos elokuussa.
 I placed the seeds of Lavatera in spring and this is the result: beautiful flowers in August.

Viinimarjat on jo kerätty. Ei tosin ole kuin neljä pensasta. Karviaiset vielä jäljellä. Osa on jo kypsiä; ovat tosi hyviä.
 I have picked all currants now; gooseberries are the next ones. Part of them are already mellow, they are really good.

Alkuviikosta säilöttiin myös kurkkuja.
                       Cucumbers for the winter. 

Vaikka on ollut kuivaa, menimme eilen sieniä etsimään. Kanttarelleja ei ollut lainkaan, mutta rouskuja löytyi jonkun verran.
 Although it has been dry, we went to look for mushrooms. We found no chantarelles at all, but fortunately we found some aspen mushrooms.

Loppukuvat ovat Joensuusta Utransaaresta Pielisen varrelta. Tämä on yksi suosikkipaikoistamme Joensuusta. Kaunis paikka. Suomalaista luontoa kauneimmillaan.
 The rest of these photos have been taken in Utransaari, Joensuu by the river  Pielinen. This is one of our favourite places in Joensuu. Such a beautiful place. Finnish nature at its best.

Sorsatkin viihtyvät
                                            You can see also ducks in Utransaari.Koivut kasvavat hauskasti.
 Birches have a funny way of growing.

Kaunis koivikko
A beautiful birch grove

13 kommenttia:

 1. Kauniisti kukkii vielä elokuussakin! Ihana tuo 'New Dawn' köynnösruusu. Olen sitä monesti taimimyymälässä pyöritellyt käsissäni, mutta aina olen empinyt sen talvenkestävyyden kanssa.. Ehkäpä tästä rohkaistun kun siellä vähän pohjoisemmassakin olet onnistunut!

  VastaaPoista
 2. Saas nähdä miten tuo köynnösruusu kestää talven. Minulla on toisella puolella ruusuporttia Pohjantähti, joka on hyvin kestävä ja helppo lajike.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia, varsinkin nuo Utran saaren maisemat! <3

  VastaaPoista
 4. Hienot ruusut ja muutkin kukat! Mulla ei vielä valkeatkaan leimut kuki yhessä penkissä, kun ovat liian varjossa. Leimutkan ovat muuten nyt parhaimmillaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Nätti tua vaalianpunaane köynnösruusu. Jos se on tänäkesänä kasvattanu juuria, alakukesä oli nii kylymä. Järvimaisemat sykähryttää aina, täälä ku ei vettä liiemmin näy.

  VastaaPoista
 6. Ei noita vesireitttejä täällä ollessa osaa oikein arvostaa, kun niitä on niin paljon. Varmasti niitä kaipaisi jos niitä ei olisi. Voi tosiaan olla niin, että köynnösruusu ei ole kasvanut sen enempää kun alkukesä oli niin viileä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Tilasin kahta eriväristä syysleimua uusiin istutusalueisiini. Minun ei pitänyt enää tänä syksynä hankkia kasveja vaan piti jättää kaikki hankinnat keväälle mutta en sitten malttanutkaan. Syysleimujen lisäksi hieman muutakin tietysti. Ja puutarhamyymälässäkin tuli käytyä ostoksilla.

  VastaaPoista
 8. Leimut ovat kyllä kauniita. Kuuluvat minun suosikkikukkiini. Varmasti ostoksista on sinulle iloa.

  VastaaPoista
 9. Upeita järvikuvia blogissasi!
  New Dawn on minullakin kasvanut harmillisen vähän ja ainoastaan muutama kukka. Muut ruusut innostuivat kasvamaan todella voimallisesti tänä kesänä.

  VastaaPoista
 10. Mitä olisi Joensuun seutu ilman Pielisjokea, joka laskee upeasta Pielisestä, jolle taas on mahtavat näkymät mm. jylhältä Kolilta. Kauniit kuvat!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...