lauantai 20. helmikuuta 2016

Olisiko ehdotuksia puutarharetken kohteiksi?

Ajattelin, että kysyn neuvoa ja vihjeitä teiltä puutarhabloggareilta puutarhamatkan järejstämiseksi.

I am enquiring for suggestions for garden visits.

Olen mukana Pohjois-Karjalan puutarhayhdistyksen hallituksessa ja tällä hetkellä suunnittelemme kesän 2017 toimintaa. Jäsenistömme osallistuu mielellään retkille; järjestämme puutarharetkiä sekä kotimaahan että ulkomaille. Yhden päivän retket ovat kuitenkin kaikkein suosituimpia. Se onkin  ymmärrettävää, koska yhden päivän matkalle osallistuminen ei yleensä vaadi sen kummempia valmisteluja.

Viime kesänä teimme puutarharetken Keski-Suomeen. Kävimme kahdessa puutarhassa. Viherlandissa söimme lounaan ja teimme ostoksia. Tässä Petäjävedellä.Minulle annettiin tehtäväksi miettiä yhden päivän retkimahdollisuuksia. Tähän kysyisinkin teiltä vihjeitä. Kohteita voivat olla mielenkiintoiset yksityispuutarhat, julkiset puutarhat ja myös hyvätasoiset taimimyymälät. 

Matkalle lähdetään siis Joensuusta. Yhdessä päivässä emme valitettavasti ennätä kovin pitkälle, ehkä maksimissaan 200 kilometrin päähän.

Mielelläni otan vastaan vihjeitänne. Ehkä juuri sinun puutarhasi voisi olla mukava vierailukohde?
 
 

9 kommenttia:

 1. Hih, minäpä vinkkaan meidän Kukkaiselämää-puutarhaa. Otamme ryhmiä vastaan. Tästä linkistä lisää tietoa: http://www.avoimetpuutarhat.fi/fin/puutarhat/?id=387

  VastaaPoista
 2. Minulla ei ole vinkattavaa, mutta olisi kiva, jos tekisit postauksen saamistasi vinkeistä. Siitä voisi olla iloa monelle muullekin.

  VastaaPoista
 3. Jos jaksaa lärätä avointen puutarhojen kohteita, niin siellä on mainittu on puutarha auki vain teemapäivänä vai muulloinkin esim. sopimuksen mukaan. Sivusto on perustettu aikoinaan palvelemaan yhtä paljon puutarhamatkailua kuin teemapäivää. Siinä on kyllä melkoinen lärääminen, mutta se on vaan kivaa!

  VastaaPoista
 4. Minuakin kiinnostais hyvät vinkit:) Anopin kanssa ollaan käyty Mikkelissä ja juvalla puutarhoissa..mutta oltiin 2 yötä matkalla.

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti Kotkaantutustumaan puistoihin! Kävimme duunin kanssa viime kesänä, tässä linkki postaukseeni http://multaasormissa.blogspot.fi/2015/06/kesaretki-kotkan-puistoihin-suosittelen.html?m=1

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...