torstai 26. maaliskuuta 2020

Rovos Rail -junamatka täynnä luksusta ja glamouria


Matkamme jatkuu Victoria Fallsilta Etelä-Afrikan Pretoriaan Rovos Rail -luksusjunalla. Olin etukäteen lukenut ja katsellut kuvia Rovos Raililta, mutta ei sitä osannut kuvitella, millainen se matka todellisuudessa on. Vieläkin sitä on vaikea kuvata, niin totaalisen täydellistä kaikki oli. Todellista luksuslomailua raiteilla.
Junassa oli 17 vaunua ja 32 matkustajaa. Henkilökuntaa oli yhtä paljon kuin matkustajia. Juna on todellinen Pride of Africa. Matkasimme junassa neljä päivää. 

Junamatkan pituus Victoria Fallsilta Pretoriaan on 1600 km. Junan tuntivauhti on maksimissaan 60 km/tunti. Välillä oli pysähdyksiä. Heti toisena aamuna klo 6 lähdimme safarille Hwangwenin kansallispuistoon. Tässä auringonnousu safarilla.
Saimme esimakua safarieläimistä. Gnuut ja seeprat sulassa sovussa.
Rovos Railin kalusto on pieteetillä kunnostettua 1900-luvun alkupuolen kalustoa. On helppo kuvitella, että näin herrasväki matkusti tuohon aikaan. Junassa on klubivaunuja, baarivaunuja ja ruokailuvaunuja ja hyttivaunuja. 
Tämän oleskeluvaunun päässä on "observation car", jossa oli kiva katsella maisemia ja kuvata.
Ruokailusalonkeja on kaksi. Aamiaisen lisäksi matkustajille tarjotaan päivittäin kaksi gourmet-ateriaa parhaimpien eteläafrikkalaisten viinien kera. Illallisella on pukeutumiskoodi, miehillä puvun takki ja solmio.  

Kaunista kattausta
Henkilökunta on ystävällistä ja ammattitaitoista. Huonepalvelu on käytössä läpi vuorokauden. 
Tässä on hyttimme. Ei se suuren suuri ollut, sohvan kävivät levittämässä iltaisin sängyksi. Hytissä on tilava wc ja suihku. Voisi Tallinkin porukat käydä täällä tutustumassa, miten hyvin neliöt saadaan tehokkaasti käyttöön.

Kaikki on ajateltu yksityiskohtia myöten. Matkustajat saavat nimellä varustetut passin kannet ja matkalaukkutagit.

Näin upeissa maisemissa matkustimme. 
Paikalliset kävivät tervehtimässä (ja kerjäämässä).
Kun pääsimme Pretoriaan, meitä oli vastaanottamassa Rovos Railin perustaja ja pääjohtaja Rohan Vos. Hän tarjosi meille vielä tutustumiskierroksen varikkoalueella.

Todellakin, tyylikäs once in a lifetime -junamatka. Rovos Railin hinnaston mukaan matka Victoria Fallsilta Pretoriaan maksaa 1600 euroa.

Seuraavaksi teimme kaupunkikierroksen Pretoriassa ja sitten suuntasimme matkamme kohti safaria. Siitä sitten seuraavalla kerralla.

15 kommenttia:

 1. Olittepa todellisella luksusmatkalla! Hyvä kun pidetään huolta historiallisista junista ja radoista.
  Mekin mentiin junilla Etelä-Afrikassa, Zimbabwessa ja Keniassa. Muistan miten ihailin Zimbabwessa vanhoja vaunuja, joissa oli upeat puiset seinät ja kalusteet. Vaunujen ovissa luki Rhodesia Railways. Iso-Britannian siirtomaa-aikoina rakennettu. Meidän juna oli kyllä paljon, paljon vaatimattomampi kuin teillä. Matkustimme junalla välin Bulawayo-Harare.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti sinun on hauska katsella näitä kuvia, kun maisemat ovat sinulle tuttuja. Kyllähän tämä aikamoinen matka oli.

   Poista
 2. Wow. Ei voi upeampaa matkaa kuvitella! Enkä olisi tätäkään voinut kuvitella ellet olisi laittanut meille tätä postausta. 🌹
  Terkut täältä Uudeltamaalta, rajojen takaa. Matkustamme vain kuvien ja unelmien avulla kunnes Coronauhka laantuu.
  Hyvää viikonloppua. Pysykäähän terveinä. 🌺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveisiä vaan sinne rajan taakse. Toivottavasti tämä virus menee pian ohitse, tästä kärsii koko yhteiskunta. Hyvää viikonloppua joka tapauksessa! Pidetään huolta itsestämme ja toisista.

   Poista
 3. Kiitos kuvakollaasistasi, oli rattoisaa ja antoisaa jälleen kerran järjestämälläsi nojatuolimatkalla,
  kuten Rita A yllä Wow!! Aurinkoista viikonloppua sekä voikaa hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Hyvää viikonloppua myös sinulle. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme.

   Poista
 4. Aivan ihanan kuuloista matkailua! Tuollaisesta nauttisin itsekin. Ja kun tuon junan nopeuskin on noin maltillinen niin ehtii hyvin katsella maisemia. Ja ruokailu tuollaisessa vaunussa on varmaan elämys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä oli todellakin hyvin elämyksellinen junamatka.

   Poista
 5. Hienon ulkomaanmatkan ohessa olette päässeet myös aikamatkalle menneisyyteen. Kyllä on ollut upea kokemus.

  VastaaPoista
 6. Wau, mikä junamatka! Joo, ei sitä iha joka päivä.....

  VastaaPoista
 7. Oi että kuinka ihastuttava tapa matkustaa, hitaasti ja tyylikkäästi. Varmasti tekee mieli tuollaisessa junassa noudattaa pukukoodia. Melkein voisi kuvitella Hercule Poirotin teille matkaseuraksi. :)
  Varmasti unohtumaton kokemus. On teillä ollut upea reissu.
  Terveyttä ja iloista kevään odotusta!

  VastaaPoista
 8. Olipa kerrassaan upea juna kauniine sisustuksineen. Ja maisemia oli varmasti hieno seurata.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...