tiistai 31. maaliskuuta 2020

Safarileiri Etelä-Afrikassa

Alkoi matkamme viimeinen osuus. Tulimme Rovos Rail -junalla Pretoriaan, teimme siellä kaupunkikierroksen ja lähdimme bussilla kohti Entabenin safarileiriä. Bussimatka kesti parisen tuntia. Olimme leirillä neljä päivää. Joka aamu klo 6 lähdimme safariajelulle. Klo 16 oli iltasafari.
Maisemat olivat todella upeat. Eläimistöä oli mukavasti, vaikkakaan kaikkia kissaeläimiä ei nähty.

On se vaan niin hienoa nähdä näitä villieläimiä omassa ympäristössään.

Gnuulauma kalliomaisemassa

Auringonnousun aikaan 
Tuolla me huristellaan.
Sarvikuonot ovat aika jyhkeitä eläimiä. Tulivat ihan lähelle autoamme.
Leijonia oli paljon. Monesti ne lepäilivät tiellä, kuten tässäkin. Katseltiin niitä liki puoli tuntia ja siinä ne vaan katselivat.

Tämä leijona oli ihan lähellä autoamme. Olimme tyytyväisiä, että leijona oli kylläinen syötyään just antiloopin.

On se kaunis eläin.

Omiin suosikkieläimiini kuuluvat kirahvit ja seeprat. 

Antilooppilauma. Leijonien herkkua.

Vesiantilooppi
Kauniit seeprat. Ei ole olemassa kahta samanlaista seepraa.
Luontokävelyllä oppaamme vei meidät hyvin lähelle eläimiä. Tästä gnuulaumasta olimme vain noin 200 metrin päässä.

Tässä rangerimme ja oppaamme Sol

Onneksi nähtiin norsujakin. Ruokailutauko.

Norsuperhe
Tällainen oli telttamme, ei siis ihan mikään sopu-teltta. Oli wc ja ulkosuihku. Canvas-materiaalin vuoksi/ansiosta kaikki yön äänet kuuluivat telttaan, mm leijonien karjunta.

Täältä lähdimme kohti Johannesburgia, jossa tutustuimme vielä Sowetoon. Kaiken kaikkiaan, hieno matka.

Muistathan, että blogissani on Hillevi Joutjärven puutarhakirjan arvonta. linkki22 kommenttia:

 1. Upeeta eläämiä. Pelijättikö mihinää vaihees?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöllä teltassa hieman pelotti, kun tuntui että leijona karjui ihan kuistilla. Samoin joskus kun esim sarvikuonot tulivat ihan lähelle autoa.

   Poista
 2. Kuten facebookissa totesin, itse ollaan oltu samanlaisella reissulla Tansaniassa. Kyllä villieläimet ovat vaan niin hienoja! Hienoja ne ovat televisiostakin nähtynä, mutta ei mitään verrattuna tuolla luonnossa! Minua aina niin säälittää eläintarhoissa olevat eläimet. Ovat ympäristössä, jonne ne eivät ollenkaan kuulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi. Safareiden suuri arvo on nimenomaan siinä, että näkee eläimet luonnollisessa ympäristössään.

   Poista
 3. Hurmaavat safarikuvat, villieläimet ovat kiehtovia ja uljaita! Tuon urosleijonan katse kertoo paljon... Mahtoi olla erikoinen yöpymistilanne, kun jo pelkässä teltassa asustelu pohjoisen vaellusreissuilla oli huima kokemus juuri äänineen ja tuoksuineen sekä luonnonläheisyyksineen. Kiitos kokemusten jakamisesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukku. Villieläimet ovat todellakin hyvin kiehtovia, varsinkin kun niitä näkee niiden omassa elinympäristössään.

   Poista
 4. Upeita maisemia ja eläimiä! Niin tulee mun muistot mieleen Etelä-Afrikasta. Meidän kolmen kuukauden safari alkoi Johannesburgista. Kävimme Sowetossa ja aika nopsaan lähdimme eteenpäin. Kimberleyn timanttikaivoskaupungin jälkeen suoraan Kapkaupunkiin. Liikuimme busseilla ja junilla. Eläinsafarilla en ole käynyt E-A:ssa, mutta Namibiassa ja Keniassa kylläkin. On upeaa nähdä noita eläimiä luonnossa. Niitähän liikkuu muuallakin kuin eläinpuistojen alueella. Botswanassa norsut jahtas meidän autoa tiellä. Teillä oli varmasti ikimuistoinen matka!

  VastaaPoista
 5. Sinulla onkin ollut laajalle ulottuva matka. Kapkaupunkiin olisin vielä halunnut, mutta kaikkea ei voinut saada! Eläimiä on niin hienoa nähdä siellä, missä ne luonnollisesti elävät.

  VastaaPoista
 6. Huikean näköinen ja kuuloinen matka ☺ Varmasti villieläimet livenä nähtynä sykähdyttää ☺
  Hyvää viikon jatkoa Sinulle Anneli A ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, eläimet luonnollisessa tilassaan ovat upeita. Hyvää alkanutta huhtikuuta sinulle!

   Poista
 7. Voi hurja mikä elämysmatka teillä on ollut! 🐘 Meikätytölle Afrikan eläimet tuttuja vain kirjoista ja hiukan eläintarhasta. Minulla oli lapsena kylpyleluna kiva kirahvi. Siksi ehkä tykkään kirahveista niin paljon 🧡 En tiennytkään että seeprat ovat niin yksilöllisiä. Näittekös serkkujamme apinoita? 🐒

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä matka oli todella mielenkiintoinen. Apinoita ja paviaaneja nähtiin, joskus turhankin läheltä. Mukavaa alkanutta huhtikuuta sinulle!

   Poista
 8. Voi upeus millaisia kuvia ja mitä kaikkea olettekaan päässeet näkemään! Ikimuistoisia kokemuksia! Eläimiä kyllä jaksaisi katsella vaikka kuinka ja kauan:) Mukavaa alkanutta huhtikuuta🌷🌞💕

  VastaaPoista
 9. Hieno kokemus päästä näkemään villieläimet niiden omassa ympäristössä. Olisin tuntenut itseni aika vaatimattomaksi leijonien tuijottaessa läheltä.

  VastaaPoista
 10. Upeita kuvia, varmasti ikimuistoinen reissu!

  VastaaPoista
 11. Upea reissu! Olitteko miten yhteydessä muuhun maailmaan, vai ihan vaan siellä noiden villieläinten ja muiden matkaajien ja työntekijöiden kanssa? Oliko muita suomalaisia matkalla!

  VastaaPoista
 12. Oo, mitä kuvia ja mikä matka!
  Nyt sitten karanteenissa...
  Aurinkoista jatkoa ja voi hyvin!

  VastaaPoista
 13. Luulin että olin jo lukijana täällä, kuvia tosin olen katsellut aikaisemmin, sulla on ollut mahtava reissu.

  VastaaPoista
 14. Todella hienot kuvat ja varmasti kaikin puolin upea reissu. 😊

  VastaaPoista
 15. Huikea kokemus jota varmasti sulattelee kauan! Tuo juna on aivan hillitön, kiitos kun jaoit matkasi kanssamme. Hyvää kevättä ja rauhallista pääsiäisviikkoa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...