torstai 4. helmikuuta 2021

Hyvää alkanutta helmikuuta!

Hei kaikki! Niin on tammikuu pyörähtänyt helmikuuksi. Lumesta ja talvesta saadaan nauttia varmaankin joka puolella Suomea. Täällä länsirannikollakin on paljon lunta, mikä on aika epätavallista täällä.

Olemme tutustuneet tähän Rauman kaupunkiin lähinnä kävelemällä. Otamme aina jonkin uuden kaupunginosan tai rannikkokohdan, jonne kävellään katsomaan, miltä siellä näyttää. Kyllä kaupungit ovat erilaisia, ihan erilainen tämä kaupunki  on verrattuna Joensuuhun.

Vanha Rauma on aina yhtä kaunis, olipa lunta tai ei. Tässä muutama talvinen kuva Vanhan Rauman kaduista. 


Kaunista on, eikö vaan? Lunta on täälläkin. Vanhassa Raumassa ollaan vähän ihmeissään lumen kanssa. Pieniin pihoihin aura-autojen on vaikea mennä, eikä ole oikein paikkoja, mihin lumi laitetaan.


Meren rannat alkavat olla jäässä. Paljon jäällä jo kuljetaan ja hiihdetään. 
Kanali

Olen ottanut ohjelmaan tutustua Rauman kahviloihin. Niitä täällä on aika paljon. Tässä yksi parhaista: KaffeBar. Todella tunnelmallinen paikka. 

KaffeBar on tunnettu erityisesti paikan päällä leivotuista munkeista. Eli sellaisen minäkin sitten otin. Herkullista! 

Lumen-valotaideviikolla saatiin ihailla upeita valaistuksia sekä Vanhassa Raumassa että kaupungilla. Tässä kirkko. 


Vanha kaupungintalo loistossaan.
Tässäpä Heli Laaksosen runo. 

 Tiaissii

Raumalt tiaise ovak kotosi.
Kauhi häsä.
Kova reeramine.
Lyhkäne hättänem puhe.
Ketä voi olla tiaisel vihane?
Taik raumlaisel?
Koirankurissi ja ilossi
kon kolme marka heose.

Ei raumlaine kyl mitää muni.
Vissi.

Mukavaa helmikuuta!


55 kommenttia:

  1. Kaunis on vanha Rauma. Muutaman kerran ollaan siellä poikettu. Viime kesänä tuli Kaffe Barissakin käytyä.
    Heleää helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha Rauma on todellakin kaunista aluetta. Ja kiva kun KaffeBarikin on tuttu. Mukavaa helmikuuta myös sinulle.

      Poista
    2. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

      Poista
  2. Wau, miten kauniita kuvia! Kyllä nuo vanhan Rauman puutalot ovat niin suloisia ja kiitos, kun jaoit niistä kuvia talvipuvuissaan.
    Mukavaa viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piipe. Vanhan Rauman talot ovat todellakin kauniita. Ovat niin hyvin kunnostettuja. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  3. Hienot valaistukset kirkossa ja kaupungintalossa.

    Kaunista helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valoviikko oli hienosti organisoitu ja kauniisti toteutettu. Kivaa vaihtelua talvi-iltoihin. Mukavaa viikonloppua sínulle!

      Poista
  4. Onpa kaunista! On se niin mukava tutustua uuteen kotikaupunkiin, mikäs sen mukavampaa kuin kävellä!
    Vähän haastellista ois lukea noita Heli Laaksosen runoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kävellen on kiva tutustua kaupunkiin. Oppii katujakin paremmin. Olen aiemminkin huomannut, että Heli Laaksosen runot ovat kielellisesti aika haasteellisia. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  5. Rauman vanhan kaupungin näkymät ovat todella viehättäviä, tuolla on varmasti tosi kiva kävellä ja katsella kauniita puutaloja ja kujia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhassa Raumassa voi kävellä vaikka joka päivä ja ihailla kapeita katuja sekä kauniita taloja. Varmasti kaunis myös kesäaikaan. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Hih, mainio runo! Heli Laaksosella sytyttää, taitaa olla hyvät piuhat ;-)
    Vanha Rauma on satumaisen kaunis talviasussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli Laaksosen runot ovat kyllä mainioita, vaikka kaikkia sanoja en aina ymmärräkään. Kaunista tuolla Vanhassa Raumassa todellakin on. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  7. Rauma on hieno puutalokokonaisuus. KaffeBarin munkitkin on tullut maistettua ja herkullisiksi havaittua.
    Kiva lukea Laaksosen runoja. Tätini osasi niitä ulkoa ja lahjoitti minullekin yhden Helin kirjan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun KaffeBar ja sen munkit ovat sinullekin tuttuja. Heli Laaksosen runot ovat kyllä aika lystikkäitä, vaikkakin joitakin sanoja jää kyllä ymmärtämättä. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  8. On varmasti miälenkiintoosta tutustua uutehen ympäristöhön ja seurata samalla vuarenaikojen vaihtelua. Raumalaaset puutaloot o hianon näköösiä, oli vuarenaika mikä hyvänsä. Runosta en ihan joka kohtaa ymmärtäny, mutta väliäkö sillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään joka sanaa ymmärtänyt Heli Laaksosen runosta, mutta ei kai se pääasia ole. Kyllä, kaunista on Vanhassa Raumassa varmasti kaikkina vuodenaikoina. - Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle!

      Poista
  9. Kiitos esittelystä. Idylliseltä näyttää. Ei ole tullut koskaan käytyä. Upeat taidevalot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa. Tervetuloa tänne päin Suomea tutustumaan merimaisemiin sekä kauniiseen Vanhaan Raumaan. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

      Poista
  10. Korealta näyttää kuviesi lumipukuinen Rauma valastuksineen! ja kutsuvine kaffepaikkoineen! Oiva idea ottaa kohde kerrallaan kartalta omakseen. Joko alkaa kotiutuminen voittaa sopeutumisen?

    Lunta on kasoina kaikkialla, mutta myös aurinkoisia päiviä, jolloin selkeästi huomaa kevään etenemisen, mitä valaisinten vielä muutama viikko sitten edes-takaisin naksautteluihin tulee; aurinkoista ja ulkoilullista viikonloppua sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Takkutukka. Nyt onkin hieno viikonloppu, aurinkoinen ulkoilukeli. Pakkasta on meillä kymmenkunta astetta. Kotiutuminen alkaa jo sujua, vaikka kyllä monesti ajatukset ovat vielä siellä Pohjois-Karjalassa. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

      Poista
  11. que lindo post adoro fotos de neve e estas aqui sao lindas assim como as outras bjs saude

    VastaaPoista
  12. Ihastuttavia kuvia.
    Joensuussa oli joki ja Raumalla kanaali.
    Upeasti valaistuja rakennuksia.
    Hyvää helmikuuta myös teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti. Niinpä, Joensuussa oli hieno Pielisjoki ja täällä on kanaali sekä meri. Molempi parempi! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

      Poista
  13. Kauniita rakennuksia, ja taloja, ihana pikku kahvila, mitä kaikkea vielä näetkään kevään ja kesän saapuessa, en ole koskaan käynyt Raumalla, vaikka ei täältä pitkä matka ole, minun pitäisi etsiä nuoruuden ystävä sieltä, mutta kun hän on mennyt naimisiin, niin en tiedä sukunimeä, mutta voisi hän löytyäkkin, kun on kanttorin vaimo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti noilla tiedoilla pystyt löytämään ystäväsi. Tervetuloa tänne etsintätöihin!

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Kiitos Maarit. Runo on kiva. Selvisikö sisältö sinulle!

      Poista
  15. Mainiosti näyt tulleen jo tutuksi Rauman kanssa. Minunkin mielestäni Rauma on hieno kaupunki ja Vanha Rauma eritoten.
    Minulle tuttua seutua. Tuttu myös Heli Laaksonen murrekieli. Tuli tutuksi sillä kulmalla noin 40 asumisvuoden aikana. Vieläkin puheestani erottuu lounassuomalainen murre.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, että tämä seutu on sinulle tuttua. Että peräti 40 vuotta olet asunut täällä päin. Käytkö täällä edelleen?

      Poista
  16. Mukava kuulla, että olette ottaneet paikan ns. "haltuun". Kävelyretkillä tutustuu varmasti hyvin eri alueisiin ja Rauma on kaunis kaupunki, vanha Rauma on nähtävyys, olemme käyneet siellä.
    Taisi olla melko maistuva kahvipaussi, nam ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tämä seutu on sinullekin tuttua. Kaunista täällä on, varsinkin tuolla Vanhassa Raumassa.

      Poista
  17. Monet kerrat olen poikennut Raumalle kaffelle tai syömään, siellä on tosiaan kivoja paikkoja. Runo on mainio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun paikka on sinullekin tuttu. Kyllä, Heli Laaksonen osaa.

      Poista
  18. Olen kerran käynyt Raumalla, muutama vuosi sitten, ja kuitenkin vain viikonlopun kiertelyn jälkeen löydän kuvistasi tuttuja paikkoja.
    Onhan tuo niin pieni kaupunki, että kävelemällä pääsee lähes joka paikkaan.
    Nautiskelkaa ihanasta pikkukaupungista. Muuten, oli kauniit kuvat, kiitos niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä kävellen ottaa koko kaupungin haltuun. Ihan kiva asia sekin. Paljon täällä kävellään ja paljon pyöräillään.- Kiitos!

      Poista
  19. Vanhan Rauman kauniit talvikadut ovat hyviä kuvauskohteita. Tunnelma on mitä kaunein. Usein vaan talvella ei oteta niin paljon kuvia. Huomaan ainakin itsessäni tämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha Rauma on todellakin suosittu kuvauskohde etenkin kesäaikaan. Mutta kauniita kuvia sieltä saa talvellakin. Tunnelma on hyvä jokaisena vuodenaikana.

      Poista
  20. Ihana wanhan ajan tunnelma noiden kauniiden puutalojen tienoilla.
    Ja huisin kiva tunnelma hiihtolatuja katsoessa.
    Kuvasarja huipentuu kaupungintalon valaistukseen.
    Ja suloisena huippuna talitiainen.
    Olipa mukava kuvareportaasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita. KyLlä, Vanhassa Raumassa on todellakin tunnelmaa. Siellä voisi olla vaikka kuinka pitkään ja vain fiilistellä. - Heli Laaksonen osaa!

      Poista
  21. Kauniita tunnelmallisia kuvia. En ole koskaan Raumalla käynyt mutta voin aistia tunnelman kun olen useasti käynyt Naantalissa ja siellä on myös paljon tällaista asutusta. Paljon hyviä, ihania kävelytutustumisia. 🤗
    Lohjan murre on myös lyhyttä ja toisaalta myös venyttävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Voin hyvin kuvitella, että Naantalista löytyy samanlaista tunnelmaa kuin Raumaltakin. Ja murteessakin on paljon samaa, eli sitä länsi-Suomen murretta.

      Poista
  22. Kaunista, kaunista. Jännää kun pääsette tutustumaan pikku hiljaa uuteen kotikaupunkiinne.
    Rakastan Heli Laaksosen runoja.
    Mukavia talvikävelyjä teille sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kaunista on. Talvi on poikkeuksellisen kaunis ja Rauma on kaunis. Kiva kuulla, että tykkäät Heli Laaksosen runoista. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  23. Upeat kuvat! Vanha Rauma on kyllä kaunis. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu. Totta, Vanha Rauma on kyllä kaunista seutua. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  24. Boa noite minha querida amiga, as fotos são maravilhosas.

    VastaaPoista
  25. Kauniita kuvia <3 Nuo Vanhan Rauman puutalot ovat kyllä ihania <3
    Heli Laaksosen runoteoksia olen kirjastosta lainannut aina silloin tällöin, kun ne ovat niin lystikkäitä lueskella.
    Hyvää viikon jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  26. Kauniita kuvia.Talvi antaa tänä vuonna paljon ihania ja niin lumisia päiviä.Voi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä, kauniita maisemia talvisessa luonnossa. Hyvää vointia myös sinulle.

      Poista
  27. Hei, yksityishenkilöiden välinen luotto on rahoitustapahtuma, joka koostuu rahan lainasta suoraan ihmisiltä ilman pankin puuttumista. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenellekään, jolla on kyky maksaa se takaisin huoletta. Odotan innolla yhteydenpitoa kanssasi, jos tarvitset vakavasti luottoa ja jos se on liikearvoa.

    Sähköposti: (simondurochefort@gmail.com)
    WhatsApp: +33752366330

    VastaaPoista
  28. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...