A short posting about a few salty cakes as well as some books which I have been reading lately.
I took part in a training for salty cakes. It was arranged by the Martha Organization in Joensuu. These are the cakes we made, from the right a chicken cake, a ham cake, a salmon cake and a vegetable cake. They were all good. Thank you for the Martha Organization for arranging this kind of trainings.
Minun ryhmäni valmisti tämän lohikakun. |
Tässä kasviskakku. Tämä oli todella herkullinen. |
Suomen kauneimmat puutarhat, toimittanut Kirsi Tuominen. |
The cakes are amazing, so beautifully decorated, and the books are lovely. :)
VastaaPoistaIhania voileipäkakkuja! Mielessäni jo mittailin, minkä haluaisin syödä :)) Kasviskakku kiinnostaisi kovasti ..
VastaaPoistaKiitos Tuulikki. Samaa mieltä, kasviskakku oli mielestäni parasta. Ajattelinkin viikonloppuna tehdä tuollaisen kasviskakun. Katsotaan miten kotona onnistuu.
PoistaNam, kuinka herkullisen näköisiä voileipäkakkuja! Ja puutarhakirjoille taitaa nyt olla hyvinkin aikaa, kun vettä vain satelee :D
VastaaPoistaNäin on. Nyt näyttää ulkona jo vähän paremmalta eli ei sada. Jospa tämä tästä...
VastaaPoistaKiva kun olit löytänyt blogiini ja jättänyt myös kommentin =) Voileipäkakkua en ole koskaan tehnyt, nuo näyttävät oikein herkullisilta! Puutarhakirjoja ei voi koskaan olla liikaa =)
VastaaPoistaSamaa mieltä, puutarhakirjoihin voi aina palata.
PoistaHienoja kakkuja, niin suolaisia kuin makeitakin osaat nyt tehdä :) Ei näy nää kirjoitukset mulla blogissa, pitää ne erikseen käydä lisäämässä.
VastaaPoistaVarmaan tuo Suomen kauneimmat puutarhat olis kiva lukea, oliko se näistä avoimista puutarhoista? Juicen kirja on meille ostettu silloin kun se ilmestyi, vaan pitäisi kunnolla lukea sekin kokonaan. Jäi silloin kesken.
Jokohan vihdoin lämpiää ilmat, jotta pääsis pihallekin :)
Onpa tosi herkullisen näköisiä voileipäkakkuja. Nam.
VastaaPoistaOlivat myös maultaan erinomaisia! Teinkin itse nyt viikonloppuna kasvikakun ja hyvä tuli siitäkin.
PoistaOi, mitä voileipäkakkuja - kuola valuu... Pitäisi varmaan minunkin joskus osallistua tuollaiselle kurssille. Esikoisen ristiäisistä asti olen tehnyt synttäreille voileipäkakkuja, mutta resepti on aina sama ja näin viiden vuoden jälkeen alkaa hieman kyllästyttää.
VastaaPoistaTuo Suomen kauneimmat puutarhat vaikuttaisi oikein sopivalta iltalukemiselta :)
Hei!
VastaaPoistaOlisiko sinulla antaa tuon kasviskakun resepti? Lapsen 1-vuotis juhlat lähestyvät ja sinne kaipaisin jotain herkullista kasviskakkua.
-Jenni-
Hei Jenni,
VastaaPoistaKiva kun kakku kiinnostaa. Tässäpä resepti.
FETA-KASVISKAKKU
Pohja:
n. 150 g hapankorppuja
n. 100 g voita tai margariinia
Kostutukseen:
1-2 dl kasvislientä
Täyte:
6-7 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 prk fetaa
200 g tuorejuustoa
1 prk Bulgarian jugurttia
1 dl mustia oliiveja
1 punasipuli
1 pun. paprika + 1 vihreä paprika + 1 keltainen paprika
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
½ tl mustapippuria
1 dl hienonnettua tilliä
Koristeluun erivärisiä paprikoita, mustia oliiveja, punasipulia, tilliä
Pohjusta halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Hienonna hapankorppu ja sekoita sulatetun rasvan kanssa. Taputtele seos vuokan pohjalle ja kostuta.
Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Hienonna feta ja sekoita tuorejuuston ja jugurtin kanssa. Hienonna oliivit ja sipulit ja leikkaa paprikat kuutioiksi. Lisää kasvikset juusto-jurgurttiseokseen. Mausta valkosipulilla, hunajalla, pippurilla ja tillillä. Lisää joukkoon kiehuvan kuumaan sitruunamehuun liuotetut liivatelehdet. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja koristele kasviksilla.
Toivottavasti maistuu.
Hei! Kiitokset reseptistä. Tämä kuulostaa oikein hyvältä, joten ensi sunnuntaina tätä löytyy meidän juhlapöydästä (tosin ilman oliiveja)! =) Oikein mukavaa kesän jatkoa!
Poista