torstai 9. heinäkuuta 2015

Tämän hetken kukintaa - Flowers today

Ihanaa kun monet kukat ovat aukaisseet nuppunsa ja on mahdollisuus nauttia kukkien väriloistosta. Tässä muutamia puutarhassamme tällä hetkellä kukkivia kasveja: punapäivänkakkara,köynnösruusu Pohjantähti, pioni, sormustinkukka, jalopähkämö, palavarakkaus ja tarha-alpi.

It is lovely to have so many flowers blooming at the moment. Thus it is possible to enjoy all possible colours of the flowers. Here are some flowers of my garden.


Palavarakkaus – Lychnis chalcedonica

Tarha-alpi on kaunis, kaikilla paikoilla pärjäävä kukka.

  Lysimachia punctata gets along in any place.Kaunis punapäivänkakkara eli punapietaryrtti

Tanacetum coccineum is very beautiful.

 
Köynnösruusu Pohjantähti (Rosa) koristaa ruusuporttiamme. Nuppuja on paljon eli kukkaloistoa on odotettavissa vielä pitkän aikaa.

 Climbing rose Rosa decorates our archway. It is full of buds. We can enjoy this beuautiful flower for many weeks.
 
Kimalainen ja pioni.
                                        Bumblebee and Paeonia.

Rohtosormustinkukka on todella kaunis. Ei välttämättä kylväydy joka kesä. On myrkyllinen.

Digitalis purpurea is really beautiful. It is a biennial flower and therefore, you never can be sure whether you have it next summer. It is poisonous.


Jalopähkämöllä on kaunis väri. Tämä kasvi talvehtii hyvin.

Stachys macrantha ´Superba´has a beuautiful colour. It overwinters well in all  parts of Finland.

26 kommenttia:

 1. Mullakin oli viime kesänä komeita sormustinkukkia. Nyt ei näy mitään, ei ole itänyt uusia taimiakaan. Vieläköhän niitä vois jostain putkahtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kesä toivoo että niitä sormustinkukkia nyt tulisi. Viime kesänä yksi tuli aika myöhään, joten älä menetä toivoa vielä. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Minullakin ovat itse siemenestä kasvattamani sormustinkukat kohta kukassa:)

  VastaaPoista
 3. Onpa rehevä jalopähkämö. Sulla rakkaus loistaa, minä en ole onnistunut kasvattamaan palavaarakkautta. Jonnekin se katoaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos liikut Joensuussa päin, tule hakemaan palavaarakkautta. Kasvatan niitä lisää siemenestä joka vuosi. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. On se kumma juttu, meiltä lumi suli palio ennemmi ku teiltä. Ny on siälä nua hianos kukas pähkämö ja tarha-alpi, täälä vasta nupulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla nämä molemmat ovat ihan aurinkoisella paikalla, eli vaikuttaisiko se kukintaan. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Minulla sormustinkukat siementävät niin runsaasti, että niistä tulee melkein rikkakasveja, jollei muista katkoa kukkavarsia ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tuollaista ongelmaa ei ole ollut. Sormustinkukkia tulee pariin paikkaan joka kesä.

   Poista
 6. Meillä Pohjantähti piti viime vuonna hienoista välivuotta, nyt kukkii taas kauniisti. Pionin kukkia ajattelin kantaa huomenna sisälle, jotta niiden näystä ja tuoksusta pääsee nauttimaan sateenkin keskellä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kiva on tuo Pohjantähti. Kukkii paljon ja kestää talven hyvin. Meillä se on vasta kolmatta vuotta, joten nähtäväksi jää, tuleeko välillä välivuosia.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Pääset ihailemaan kukkia ihan luonnossa viikonloppuna.

   Poista
 8. Nuo vanhat ja perinteiset perennat on tosi ihania, ne kestää ja kukkii, vaikkakin leviää aika hyvin. Tosin tarha-alpi multa on hävinnyt lähes kokonaan, mikä on melkonen ihme! Silläki on yleensä tapana valloittaa koko penkki... Palavarakkaus on syrjäyttänyt sen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Teija kun liityit seuraajaksi. Samaa mieltä. perinteiset perennat ovat parhaita. Metkaa että tarha-alpi on hävinnyt sinulta, minulla tuntuu leviävän liikaakin. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos Marliska. Nyt on kaunista kukkaloistoa, joka siitä vielä paranee kunhan leimut, liljat ja nauhukset avautuvat. Niitä odotellessa,

   Poista
 10. Voi miten ihanan täyteläinen ruusuportti, toivottavasti meidänkin on joskus noin runsas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuportti oli haaveeni monta vuotta. Se on meillä nyt kolmatta kesää ja todella tyytyväinen olen.

   Poista
 11. How beautiful!!! Thank you so much for sharing your lovely photos, I am smiling! :)

  VastaaPoista
 12. Hienoja kukkakuvia! Se on hassua, miten eri kasvit menestyvät, Teijalla palavarakkaus oli syrjäyttänyt tarha-alpin, minulla taas käy myös niin, että palavarakkaus aina häviää kuten Emiliellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen minäkin ihmetellyt, eli tuntuu että samat kukat käyttäytyvät eri tavoilla eri puutarhoissa. Erilainen maaperä, eri ilmansuunta, erilainen lannoitus???

   Poista
 13. Yritin aikoinaan siirtää Tarha-alpia mökille, jota käytimme ennen omamme rakentamista. Olin tottunut, että vanhempieni pihassa se valloitti alaa niin, että sain jatkuvasti repiä osan pois, jotta muut kasvit eivät tukahdu. Vaan tuolla ns. vanhalla mökillä se ei viihtynytkään vaan juuri ja juuri kitkutti hengissä mutta ei merkkiäkään leviämisestä tai runsaasta kasvusta.

  Nykyiselle mökille täytyy varmaankin sitä jossakin vaiheessa tuoda. Siellä uskon sen viihtyvän hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole muilta kuullutkaan että tarha-alpi ei kestäisi siirtoa. Ei sitä aina ymmärrä miksi joku kasvi pärjää jossakin tai jossakin taas ei. Toivottavasti saat sen menestymään uudella mökilläsi.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...